|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponavljajoči streptokok pri otroku
5.6.2011 22:01:20   
Anonimen
mislim, da se je spet pojavil pri sinu. ju3 greva do zdravnika da zadevo potrdi, vendar me zanimajo vaše izkušnje.
marca ga je dobila hči takoj za njo pa sin. potem je bil skoraj en mesec mir in potem je bil pri sinu spet streptokok pozitiven. od zadnje žličke ospena je minil komaj dober teden in danes je spet celi zatečen v grlo(beri bezgavke) in pojavila se je že rahla vročina(37.3) pravi da ga malo boli grlouser posted image

kako se v takih primerih odločajo zdravniki? kaj sledi? ospen za ospenom?user posted image

prosim za kak nasvet oz izkušnjo

lp

< Sporočilo je popravil deja777 -- 5.6.2011 22:05:32 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
5.6.2011 22:50:14   
eva1
Kot prvo, se najprej prepričajte da nimate v družini nosilca streptokoka(vsi v družini naredite bris za streptokok), redno menjavajte ščetke, potem če se anginne zelo ponavljajo,  vas bodo napotili na infekcijsko(vsaj nas so po ne vem kjeri angini) in potem smo ugotovili da je sin po 10 dneh AB spet pozitiven na bris in nam je bilo rečeno da je on nosilec streptokoka in da moramo biti ful pozorni, da ne zdravimo recimo virusno angine, ampak da smo 100% da je bakterijska..no in od takrat še 1x ni jemal AB(prej pa glede na bris non stop-pomoje čisto brez veze!)...ko pa naslednjič zboli, pa so rekli da namesto ospena dobi inekcjo penicilina, ampak trkam(tok, tok), že skoraj1 letu ni imel angine, vmes ga je bolelo grlo, bezgavke ful povečane, ampak je bila viroza!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
6.6.2011 9:47:56   
galea
ja tudi mi imamo probleme s tem streptokokom. Sin star 9 let, ga je dobil 7 maja in od takrat je pozitiven. celo obdobje bil doma in jemal zdravilo Cleor; ne vem če sem točno napisala. Vmes bili 3 krat na brisu grla in vedno pozitiven. sedaj je do konca pojedel že tretjo flaško tega sirupa in danes gre spet na bris grla in upam, da tokrat ne bo več pozitiven, ker ne vem več kaj mu bo potem dala,saj v nedogled tudi ne more jest tega zdravila. Je pa imel sin strogo mirovanje in ni smel sploh ven na soncu, do konca šolskega leta pa ima prepoved športne zvgoje in do meseca septembra še nogomet, ki ga je treniral. Mi pa je zdravnica dejala, da če se no bo vredu pozdravil, da ga lahko zelo hitro dobi nazaj.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
6.6.2011 10:52:23   
Anonimen
tako in imamo spet potrjen streptokokuser posted image user posted image user posted image
dobil ab amoksiklav drugi teden kontrola in rekel je da je popolni kandidat za orl. kaj sledi izvem drugi teden na kontroli

(odgovor članu galea)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
7.6.2011 6:30:39   
Teja29
Se vam pridružujem.
Naš 4 letnik je dobil angino pred 12 dnevi, pojedel Ospen, en dan mir, potem pa spet vročina, boleče grlo, trebušček. Včeraj pediater vzame bris, spet streptokok in spet 10 dni Ospena.
Pa to je za znoret. Pravijo, da se lahko tudi 4-5x ponovi preden je ok. A ni pri nas nobenega drugega boljšega zdravila kot je Ospen???
Ima pa zelo zelo velike mandlje, ampak do zdaj še ni imel bakterijske angine, ampak virusne. Hodili smo na ORL, kjer so rekli, da so mandlji zelo veliki ampak da ni potrebe po odstranitvi, če ne bo ponavljajočih angin. No, zdaj pa se je očitno začelouser posted image
Kako naj mu pomagamo, da se angina ne bo ponovila? Počitek 10 dni, vitamimski dodatki, Imunoglukan,...???


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
7.6.2011 8:49:08   
galea
Evo mi smo še zmeraj pozitivni. Ker je pojedel že tri flaške zdravila, ga je danes zdravnica poslala na zavod za zdravstveno varstvo, kjer so mu naredili razširjen bris, ki bo trajal nekaj dni. Po tem bodo ugotovili, za katero vrsto streptokoka dejansko gre in katero zdravilo, bo tisto tapravo, da mu bodo bakterijo dokončno uničili. Upam, da veste, da je ta bakterija zelo nalezljiva in mora otrok imeti strogo ločen pribor iz katerega je in pije, ter zobno ščetko daleč vstran od drugih zobnih ščetk.

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
7.6.2011 13:27:33   
Anonimen
galea jaz sem včeraj vprašala če je potem potrebno zobno ščetko zamenjati ali karkoli posebnega pa je rekel da ni potrebno.  user posted image user posted image


(odgovor članu galea)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
7.6.2011 13:40:02   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: deja777

galea jaz sem včeraj vprašala če je potem potrebno zobno ščetko zamenjati ali karkoli posebnega pa je rekel da ni potrebno.  user posted image user posted image



Meni so rekli,da je treba vse zobne krtačke od vseh družinskih članov zamenjati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
15.6.2011 9:04:28   
Teja29
No, mi imamo še 2 dni Ospena (vsega skupaj tokrat 12 dni) in me že zdaj stiska v grlu če bo OKuser posted image .
Začela sem mu dajati Imunoglukan, BioGaio in vitamiske bonbončke, pa bomo videli.
Nikakor mi ni jasno, kako, da se je angina ponavila, saj jo zdravimo s pravim zdravilom, ga ful pazimo, v času jemanja zdravil ni v vrtcu,...


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
19.6.2011 11:34:49   
Teja29
Evo, en dan brez Ospena in spet je tukaj boleče grlo, vročina - angina, dokazana z brisom. Zdaj smo dobili Amoksiklav 5ml/12 ur.
Pa to ni normalno, 3 angine po vrsti z 1-dnevno pavzo antibiotika.
Nam se bo kar strgalo.... To že ne more biti pravilno zdravljenje. Sem hotela, da naju pošlje na infekcijsko kliniko, da ga bo kdo temeljito pregledal pa dežurna zdravnica ni hotela.
No, kaj naj še naredim???

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
20.6.2011 9:52:18   
sminc
Mi imamo podobno stanje. 4 letnik je v dobrem mesecu in pol prebolel 3 angine. Brez vročine a rdece žrelo, težje požiranje , ogromni mandlji. Ospen 5 ml po 10 dni, cez 2 dni ponovno Ab. Ko se je ponovilo 3 nas je poslala zdravnica na infekcijsko, dobil je nek exticillin (?)- Ab v ritko. To je bilo 9 junija. Držalo bi naj 3 tedne, potem pa...-ali prekine, al pa ne. Upajmo na prvo.

_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
11.7.2011 19:20:40   
dancy1
lp
vidim da nisem edina ki ima probleme z anginami.imam dvojčka stara 5 let in sta v mesecu juniju prebolela 4 krat vročino(angina streptokok)vedno ospeni,sedaj hčerka JEMLJE 3 flaško ospena še 2 mava na receptu.ampak OSPEN IN SPET VROČINA, oba kašelj on pa je mel en teden nazj 3 dnevno terapijo Ab sumamed,pa to ni res zunaj taka vročina mi pa bolani pišem brez repa in glave ampak sem popolnoma obupana,naj še povem da je vmes moj fant 2 z njima vred preboleval angino tudi z antibiotiki samo jaz nisem zbolela,prosim vas svetujte mi,ker se mi zdi da me nekateri že obsojajo da delam nekaj narobe ker sta stalno bolana,user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
28.8.2011 20:42:08   
Teja29
No, da spet malo pojamram. " meseca in 10 dni zdravi, danes pa spet vročina, boleče grlo, trebušček - najverjetneja angina. Greva jutri do pediatra - zahtevala bom bris in pregled krvi. Pa to ni več res. Nikakor se ne znebimo tega streptokoka - junija 3x, zdaj pa spet.
Kako pa kaj pri vas?
Sminc- zanima me, če je exstencillin kaj pomagal. Nas je orl specialistka prejšnjič napotila po to injekcijo, če bi se ponovilo. Bomo videli, kaj bo rekel jutri pediater.

(odgovor članu dancy1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
29.8.2011 11:25:29   
sminc
Teja29 pri nas je stanje naslednje. Slabe 2 meseca Po Extencilinu je spet imel rdeče žrelo, kašljal in teklo mu je iz nosu. Na vprasanje ce ga boli grlo je odgovarjal z MALO. Vročine nobene, briz za streptokok pozitiven kot vedno. Še enkrat se je zdravnica posvetovala z infektologom in le ta meni- tudi glede na izvide iz infekcijske klinike meseca junija  (Ieg "nečesa" je nizek) da je nas fant klicenosec- prenašalec. 15% procentov populacije je take.
Dobila sva napotnico za ORL kot nujno, tam pa so se odločili (kljub ogromnim mandljem, smrčanju in odprtim ustom) da se malo počakamo. Dobil je kapljice za nosuser posted image user posted image in to je to. Ce ne bo bolje pa nas čaka OP.


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
29.8.2011 14:14:01   
Teja29
Sva od pediatra - bris na streptokok negativen, kri slaba in kaže bakterijsko vnetje (levko 20, cpr 86). seveda sva dobila AB amoksiklav za 7 dni. Mi je hotel dati kar Ospen, pa sem se uprla, ker nam 2x sploh ni pomagal, pa čeprav je bil streptokok dokazan. pediater je mnenja, da je bil zdaj test lažno negativen. Ma kaj pa vem, vrtimo se v začaranem krogu, ne vem kaj delamo narobe,... Če mali ne bi kuril do 40 mi zdaj po moje kar ne bi dala antibiotika. Je pa drugače kot pri prejšnjih anginah - grlo ga manj boli, ko pade vročina je skoraj čisto ok - ker pri prejšnjih je bil čisto sesut dokler ni prijel antibiotik.
Nas je ORL naročila na odstranitev maja 2012, ampak imamo če en pregled pri ORL marca, pa bomo potem videli. Ne bi rada videla, da mi dajo mandlje in žrelnico ven, pa čeprav ima ogromne.
Sminc hvala za odgovor. Saj če je prenašalec ni kakšne panike , a ne? Samo nikol ne morete vedet ko zboli, če je streptokokna angina, a ne?

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
29.9.2011 13:14:16   
Maksma
A vi še niste slišali za cepljenje proti streptokoku??? Me res čudi da vas po vseh komplikacijah ki jih imate s tem zdravnica ne seznani s tem? Mi smo imeli streptokoka samo enkrat, pa takrat tako kritičnega, da so prišle bakterije v kri in je imel sepso krvi in če takrat nebi tako hitro odreagirali ga nebi več bilo! Pa sploh niso vedeli kje je bil izvor! In pol smo se v sekundi odločili za cepljenje in od takrat zdrav ko dren, brez vnetij ušes, prej pa skos bolan. Razmislite!

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
30.9.2011 10:58:04   
Teja29
Maksma - če bi blo cepivo, bi ga takoj zdaj peljala cepit.
Si malo pomešala verjetno - cepivo je proti PNEUMOKOKU in ne streptokoku. To sta 2 čisto različni bakteriji.

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ponavljajoči streptokok pri otroku
3.10.2011 17:25:28   
Maksma
ah joj sej res... zgleda sem res zamešala tile dve bakteriji, sm šla gledat v cepilno knjižico. Čudno potem, da še proti tej drugi bakteriji niso našli cepiva :-(. Potem pa zgleda res ni kaj za naredit, kakor upat da bodo otročki čim manj bolani....

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?