|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 10:52:20   
*alja*
saj ne vem kako naj dam naslovuser posted image

Doma imam 3 leta staro hčerko in vsak ki me pozna mi reče da nej mam še enega, ker je mala že tolko stara in da če je večja razlika slabše je razumevanje med njimi.
No midva pa še kake 3 leta ne načrtujeva novega družinskega člana (torej bo razlika nekje 6 let) in zdaj me muči to vprašanje, kaj pa če bo res tako kot pravijo?

No tiste ki imate približno tako razliko v letih prosim za izkušnje ki jih imate in če je res tako grozna razlika. Sorodnica mi je rekla da če do 5 et po rojstvu prvega otroka nebi imela drugega, da več sploh nebi imela, ker brezveze da se nebi razumeliuser posted image

Jas pa imam željo še po enem user posted image , ampak trenutno zdaj to ni mogoče.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 11:02:07   
bskrle
Midva imava otroke na dve leti, menim,da je to  za otroke idealno. Midva z bratom sva narazen 13 mesecev.
Moraš pa vedeti,da si ooork po 12 letu že sam izbira svojo družbo, tako da takrat mlajši brat ni več prava družba. Smo si pa različni.Tako da boš dobila odgovore take in drugačne. Otroka boš imela ti, ne soseda.



(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 11:15:55   
aluš
Jah, jaz imam razlike 6 let in pol. Kaj naj rečem. Res se ne razumeta idealno, ampak se čist da živet.
Mali bo sedaj star 5, ta veliki je bil 11  let. 

Tako velika razlika ima prednosti in slabosti. Men je bilo fajn. Ker sem šla naspana, spočita v boj z novim dojenčkom. Pa obema sem se prva leta res lahko maksimalno posvetila.

Odnos med njima je tako: v glavenem ima večji druge interese kot mali (šola, šport 3x tedensko). Ko smo skupaj se igrata skupaj (peskovnih, avtomobilčki, družabne igre), počitnice niso problem, pač malo gledam, da je tako, da je za oba oz. vsakega nekaj.

So obdobja, ko sta res prijatla, pa obdobja ko se samo kregata. Ampak po moje tudi pri manjši razliki pride do konfliktov. Edino kar je bolj praktično, da zahteva v kasnejših letih manj tvojegaangažiranja, ker se pač sama znajdeta.

Da pa zato ne bi imela še enega otroka, ker bo prevelika razlika. Neumnost. Kaj pa majhna razlika, pa tista prva leta, ko enostavno ne moreš obeh rihtat na nekem nivoju. je eden moker, drug se joka. Ta starejši mora s prihodom dojenčka odrasti in postati samostojen pri dveh letih. Tudi ni najbolj idealno- za moje pojme.

< Sporočilo je popravil aluš -- 7.10.2008 11:16:33 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 11:44:27   
Anonimen
Mal drugačna izkušnja, pa vseeno- jaz imam sestro, od mene mlajšo deset let. Takšne razlike med otroci sama ne bi nikoli imela. Nisma imele skoraj nič ena od druge- jaz sm imela svoje otroštvo, in ona kasneje tud svoje. Kot, da sma edinki. Danes je že malo lažje, ko je večja, sam mislim,d a je najlepše, da otroka rasteta in odraščata skupaj.

Pa še to- ni rečeno, da ti takoj rata zanosit- zato raje začni zdaj, da ne bo kasneje razlika še večja od načrtovane.

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 12:17:39   
ThinkPink
No, meni se zdi, da je razlika med otrokoma najmanj pomembna stvar. Če se ne bosta razumela sedaj, se bosta pa kasneje.

Midva z bratom sva razlike 6 let. Res, da se nisva mogla igrati na istem nivoju, ko sva bila majhna, sva pa lahko delala veliko stvari skupaj. Pa tudi mamici je bilo lažje, ker sem lahko malo popazila na bratca, ko je kaj delala. Zdaj, ko sva že odrasla, pa je fajn, ker sva kljub razliki v letih na istem nivoju in se zelo dobro razumeva. Do konfliktov med nama je prihajalo le, ko sem bila v puberteti, on pa je bil v fazi nagajanja.

Jaz menim, da je fajn imeti brate in sestre, ne glede na razliko v letih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 12:22:30   
blazka
Da pa zato ne bi imela še enega otroka, ker bo prevelika razlika. Neumnost. Kaj pa majhna razlika, pa tista prva leta, ko enostavno ne moreš obeh rihtat na nekem nivoju. je eden moker, drug se joka. Ta starejši mora s prihodom dojenčka odrasti in postati samostojen pri dveh letih. Tudi ni najbolj idealno- za moje pojme.


No ja, s to izjavo se sploh ne strinjam. Jaz imam dva, ki sta razlike točno 2 leti, pa se mi ne zdi, da bi moral ta večji zaradi tega kaj hitreje odrasti. Saj dojenček prvih nekaj mesecev ni tako zelo zahteven, pa tudi kasneje ne, da mamica ne bi imela časa za prvorojenca. Če pa otroci -  eden ali drugi - malo joka zato, ker počaka na vrsto pa tudi ni hudo. Važno je, da otroci vedo, da jih imata mamica in očka rada, pa še enega bratca ali sestrico ima zraven. Pri nas je ta večji čisto navdušen nad sestrico že od prvega dne, ko je izvedel zanjo.


(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 12:24:14   
nuala
Jaz na to gledam drugače.
Drugega ( tretjega, četrtega,... ) otroka nimaš zato, da bo imel prvi družbo ampak zato, ker si ga želiš.
Kdaj ( in če ) ga boš imel, se moraš odločiti sam.
Osebno imam otroka z 2-letno razliko zato, ker mi je tako bolj praktično. Prvega sem imela pri 29 in sem hotela biti za oba še relativno mlada. Pa ponosita obleko eden drugega, posteljice, vozičke, kolesa,... In glede na to, da živimo bolj sami zase je fino, da imata družbo za igranje doma, se pravi eden drugega.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 12:29:22   
ribica.
Saj dojenček prvih nekaj mesecev ni tako zelo zahteven, pa tudi kasneje ne, da mamica ne bi imela časa za prvorojenca.


kakor kateri dojenček, ane. Očitno tvoj ni bil, da to lahko trdiš. Od koga drugega pa mogoče je.

Vsekakor se pa strinjam, da imej otroka takrat, ko si ga boš najbolj želela. Vsako "kaj pa če" sklepanje pokvari vzdušje. Prepusti se in delaj po notranjem občutku.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 12:49:56   
kaya2007
Drugega ( tretjega, četrtega,... ) otroka nimaš zato, da bo imel prvi družbo ampak zato, ker si ga želiš.


točno tako. saj kje pa piše, da se bosta sploh full razumela in rada igrala drug z drugim-včasih se bolje razumeš s sosedom kot z bratom ali sestro. naredi pač tako, da bo zate najlažje in tako kot si sama želiš, ne pa kot drugi narekujejo. mogoče je res fino imet takoj enega za drugim, ampak jaz bi pomoje umrla-še eno težko hendlam kakšen dan user posted image  
in mislim, da je najlepše imeti otroka takrat, ko res začutiš željo po tem!!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 13:21:02   
ursakatja05
sama imam samo enega otroka in še ne načrtujem drugega. kljub temu da je mala stara 34 mesecev.
ima pa moja mami 3 komade s tem da sva z bratom narazen sam 3 leta s sestro pa sem narazen celih 15 let. oče pa ima sedaj decembra PDP tko da bom imela še bratca/sestrico ki bo 27 let mlajši od mene. ne vem no meni se zdi razzlika tam med 3 in 6 let še kar sprejemljiva . kar je pa več pa mislim da je že kar mal prehuda.
najboljš pa je da se odloč vsak posameznik da ima otroke takrat ko jih želi in da jih ima toliko kolikor si jih želi


_____________________________

Uživaj življenje

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 13:38:11   
mlinar
Imam hčerko staro 7 let in sina ki se je rodil 13.7.2008 in kot vidiš je razlika 6 let in pol na začetku je bila hčerka malo ljubosuman na user posted image  vendar jo je po 2 mascih minilo tako da je še kar dobro  glede na razliko v letihuser posted image user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 13:58:00   
tabi
Jst mam razlike 23 mesecev in je za enkrat super.

S sestrami in bratom smo pa razlike 4,10in 21let se nismo razumele kot majhne ,pa še zdaj ne preveč.Vse smo gor rasle v različnem obdobju ena v puberteti druga komaj začela v šolo ena komaj prijokala na svet,..
pa kr nekaj jih poznam ki imajo 5 let razlike pa se med seboj ne zastopijo.Tudi jaz sem rekla če se bo le dalo enga za drugim in to sem tudi dobila in sem ful vesela,res imamo pestro ampak važno da mala dva skupaj uživatauser posted image
Nikoli pa ne veš kako bo v prihodnosti
Eni tko drugi tko pa jeuser posted image ni merila

_____________________________

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu mlinar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: razlika v letih in razumevanje
7.10.2008 18:36:17   
čaki
Tako velika razlika ima prednosti in slabosti. Men je bilo fajn. Ker sem šla naspana, spočita v boj z novim dojenčkom. Pa obema sem se prva leta res lahko maksimalno posvetila.


mi imamo reazliko 5,5 let.
tavelik fant, mala punca. včas se lepo igrata, včas se tolčeta. kot sosedovedva, ki sta 2,5 let razlike.

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: razlika v letih in razumevanje
8.10.2008 13:42:09   
dana
Iz lastnih izkušenj - s sestro sva narazen 5 let. Jaz sem bila od 1. dne ljubosumna nanjo in je nisem imela preveč rada tam do mojega 18. leta. Razlogi za to :
- morala sem jo merkati in jo vlačiti za seboj kamorkoli sem šla;
- ker sva bili skupaj v sobi me je motila pri spanju (malce bedast razlog, ampak pri 10 letih ti gre pač to na jetra);
- ko sem bila jaz ven iz pubertete je ravno ona prihajala vanjo in jo spet nisem mogla prenašat;
- ker je bila tamala je imela vedno prav zato sem jih vedno slišala jaz.

Mogoče bi se še kaj našlo, pa se zdajle ne spomnim.
No kakorkoli je že bilo, zadnjih 10 let se razumeva superuser posted image .

Bom pa sama imela razliko med 1. in drugim, ki pride marca, 4 leta razlikeuser posted image   Tako da, zgodovina se ponavlja. Pa se nisem tako odločila, ampak smo toliko časa čakali drugega.

Moj mož in njegova sestra sta pa narazen 1 leto in 3 mesece pa se nikoli nista in se še vedno ne razumeta najbolje. Tako da ni vedno rečeno, da je majhna razlika dobra.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: razlika v letih in razumevanje
8.10.2008 13:49:00   
skokica01
Midva z bratom sva razlike 5 let. Precej sva se igrala skupaj in s tem v otroštvu ni bilo problemov. Definitivno je to bolje kot da si sam. Od njegovih 17.let naprej pa sva ga tudi skupaj složno žurirala in se fino imela vse do mojega 30. leta, ko sem zanosila in se mi je lajf malo obrnil, ampak še vedno greva kdaj sama ven in se res OK razumeva! Težko pa rečem kako je, če je razlika manjša - moj mož ima le 20 mesecev starejšo sestro, pa imata od nekdaj drugačne interese. Se sicer razumeta in imata rada, vendar živita precej drugačno življenje in se posledično tudi manj družita. Nikoli pa nista bila tako složna kot midva z mojim mlajšim bratom...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: razlika v letih in razumevanje
8.10.2008 14:34:42   
Splet.Ka
Pomembno je tudi, kdaj bosta vidva pripravljena na drugega otroka.

Jaz imam sestro, ki je od mene mlajša 6 let. Obe se strinjava, da je to preveč. Ona je celo življenje hotela početi vse "po mojem kopitu", meni je šla celo življenje blazno na jetra. Dobro sva se začeli razumeti šele, ko sem šla jaz na fax v Ljubljano. Zdaj se razumeva odlično.

Moj vd mož ima pa še slabšo izkušnjo. Njegova sestra je 10 let mlajša od njega in starši so ga do nedavnega dobesedno zasipali z odgovornostjo zanjo. Bil je dobesedno njen taxi - v šolo, iz šole jo je vozil, v glasbeno, k frizerju, pa nazaj. Če je kdaj imel druge načrte ali če se je uprl, da ne bo šel sredi randija z mano v soboto ponoči po sestrico na žur, je od staršev dobil odgovor: "Mi smo pa zate naredili vse!" Jaz sem vedno odgovorila, naj pa še zanjo naredijo vse, da bo pravično.

Skratka, oba sva imela z veliko razliko slabo izkušnjo. Ti pa povem še nekaj. Pri meni in pri sestrici verjetno ne bi bilo nič drugače, če bi bila razlika manjša. Obe sva skrajna egoista, tekmovalni, individualistki...pa leta gor ali dol.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu skokica01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: razlika v letih in razumevanje
8.10.2008 15:03:24   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

No, meni se zdi, da je razlika med otrokoma najmanj pomembna stvar. Če se ne bosta razumela sedaj, se bosta pa kasneje.

Midva z bratom sva razlike 6 let. Res, da se nisva mogla igrati na istem nivoju, ko sva bila majhna, sva pa lahko delala veliko stvari skupaj. Pa tudi mamici je bilo lažje, ker sem lahko malo popazila na bratca, ko je kaj delala. Zdaj, ko sva že odrasla, pa je fajn, ker sva kljub razliki v letih na istem nivoju in se zelo dobro razumeva. Do konfliktov med nama je prihajalo le, ko sem bila v puberteti, on pa je bil v fazi nagajanja.

Jaz menim, da je fajn imeti brate in sestre, ne glede na razliko v letih.


Enako pri meni.



(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: razlika v letih in razumevanje
8.10.2008 21:59:26   
frutka_
Mi2 s sestro sva narazen 11let. Super se razumeva. Fuuull sem si jo želela kot otrok se spomnim. Po mojem mnenju ni pravila. Mala, velika razlika. ..Odvisno od otrok samih pa od vzgoje staršev.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: razlika v letih in razumevanje
9.10.2008 10:21:50   
zmajči25
Meni se tudi zdi, da sploh ni nekega pravila, da če imaš manjšo razliko v letih, da se boljše razumeš, če imaš pa večjo razliko pa se ne. Poznam primere ko se med seboj razumejo tako tisti, ki so 1 ali 2 leti razlike, kot tudi tisti, ki so 10 ali več let narazen. Imejte drugega otroka takrat, ko boste vi pripravljeni. Sama imam 2,5 leti staro punčko pa še ne razmišljava o drugem otroku, čeprav bi ga pa imela čez kaki 2 leti. Važno je, da je vama prav! 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: razlika v letih in razumevanje
9.10.2008 13:57:01   
piamaria
Ma kaj pa vem, ni pravil za to, gre bolj za karakter in vzgojo naslednjega člana s katerim bo treba deliti vsaj igračke in mamico ter atija.
Mi imamo ;
user posted image  jan 2002,
user posted image  april 2005,
čakamo na tretjega, pa ne recite, če čakamo pupo, ker smo brez želja, samo da bo zdrav....marec 2009.
Do sedaj sta se moj kozorog in oven razumela čist ok, čeprav marsikdo ne razume, kako gresta skupaj, pa še podobna si nista, ampak vsi se imamo radi in z veseljem pomagata mamici, ko čakamo na tretjega otročička.
Veselo na delouser posted image

_____________________________

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: razlika v letih in razumevanje
9.10.2008 14:27:23   
anchika
Imam enega otroka in pričakujem še enega. Razlike bosta 2 leti tako kot si s partnerjem želiva in če bova imela še tretjega ga bova naredila še prej.

Mislim da so vedno dobre in slabe strani -glede razlike v letih. Ne mormo rečt da mora biti razlika taka in taka pol je SUPER!!!

Njbolj pa se mi ne da nekateri rečejao da je fajn če je razlika čim večja pol ti lahko starejši pomaga pri opravilih.....
Poznam preimere  ki imajo veliko in manjšo razliko v letih povsod je dobro in slabo.

lp

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: razlika v letih in razumevanje
11.10.2008 9:44:42   
NRMM
Imam razliko 18 mesecev.Na začetku je bilo malo naporno,ker se je tamala skozi jokala zaradi krčev,posledično je bila tavelika nervozna in ji je kaj ušpičila,če je le prišla zraven.
Zdaj sta stari 3 in 1,5 let in je super.Se skupaj igrata,delata bedarije in se imata zelo radi.Kaj bo pa čez 10-12 let,pa poročam user posted image .

Midva z bratom sva narazen dobrih 7 let.To je prevelika razlika.Sicer sva se igrala dosti skupaj,ampak potem pa nekak nisva nikoli prišla skupaj.Se razumeva dobro,nimava pa nekih hudih stikov in prijateljstva.


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: razlika v letih in razumevanje
11.10.2008 11:59:16   
oka
Jaz imam med št.1 in št. 2 šest let razlike. Razumevanje? Hja, včasih sta si kot pes in mačka ampak saj, med katerim bratom in sestro ali dvema sestrama... pa ne pride do trenj? Moja potomca se med seboj skregata, stepeta pa se res zelo redko (ponavadi je madam tista, ki prva napade), ko kaj "zagusti" znata stopiti skupaj, kljub razliki v letih. Je pa res, da se ne igrata preveč skupaj. Pač vsak ima svojo najljubšo igro in že zato ker je št. 1 fant, št. 2 pa punca, nimata nekih skupnih interesov. Težko bi mojega sina prepričal, da se bo igral s punčkami, frizerje... mala madam pa obožuje ravno to. Njej pa so avtomobilčki za razstavljanje in ropotanje in ne toliko za igro. Imata pa čisto različna karakterja, kar pa tudi ni povezano z razliko v letih.
Ne bi mogla rečt, da se zaradi razlike v letih kaj manj razumeta. Jaz npr imam dve sestri. Prva je 3 leta mlajša. Nikoli se nisva razumeli, kot otroka sva se non stop prepirali, tudi perje je frčalo okoli. Danes se bistveno bolje razumeva ampak to je prišlo z leti. Druga sestra pa je od mene mlajša devet let. Z njo pa sva zelo povezani/navezani ena na drugo, vedno sva se razumeli. Nam je pa vsem trem skupno to, da ko zagusti stopimo skupaj, ne glede na razliko v letih ali navezanost.

< Sporočilo je popravil oka -- 11.10.2008 12:03:22 >

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: razlika v letih in razumevanje
11.10.2008 12:42:51   
Mesečnica
Mi smo našega četrtega družinskega člana dobili pred dvema tednoma, zato težko rečem, kako bo v prihodnosti. Naša fanta sta narazen 16 mesecev in upam, da se bosta razumela. Zaenkrat je prvorojenec kar dobro sprejel drugorojenca, smeje se mu, sam od sebe mu prinese dudo, je zraven, ko ga previjamo in umivamo (vse hoče videti), ga malo poboža ...

Imam pa drugače izkušnjo iz svojega otroštva. Z mlajšim bratom sva narazen 5 let. Na začetku mi je šel na živce, ker:
  1. je bil fant (hotela sem sestrico user posted image user posted image user posted image ),
  2. sem morala zvečer prej v posteljo, da on ne bi težil user posted image user posted image user posted image ,
  3. sem ga morala povsod vleči s sabo,
  4. je bil on doma, jaz pa sem morala v šolo user posted image user posted image user posted image ,
  5. pa še kaj bi se našlo.
Zdaj se pa odlično razumeva in sem res vesela, da imam brata user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: razlika v letih in razumevanje
11.10.2008 16:29:12   
Nončika
Alja, v podobni situaciji sem kot ti. vsi nama govorijo, da kaj čakama. moja je tudi 3l stara. kaj čakama? da se nama situacija v celoti porikta, urediva stanovanje in dobim pogodbo za NČ. mogoče štartama z projektom 2 otrok že februarja. in če nama v 1 rata, super, samo 4l razlike.

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?