|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   recepti za kruhomat
3.10.2005 14:02:59   
k1
ma katera kake pametne recepte za kruhomat? sprašujem za mamo...

thx!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: recepti za kruhomat
3.10.2005 14:31:22   
klavdijas
user posted image
recept za kruh:
3-4 dL vode
3 žlice olja
410g Mix C
90 g koruzne moke
30g kvasa


user posted image  
Torej na dno dam 2 dl mleka
1.6 dl vode
1 žličko soli
nato dodam 2 žlici stopljenega masla
v bel kruh dodam žlico drobno zmletega koprca/zaradi arome/
55 do 60 dag bele moke
2 in pol žlički sladkorja
1.5 dag svežega kvasa. Kvas in sladkor prideta na vrh. Vse skupaj pritisnem na .Pri tipki porjavitev dam na svetlo, ker nimamo radi pretrde skorje. Stvar okusa. Ko začne stroj delati in dela približno 10 do 15 minut, preverim, če je pobral vso moko. Pri tem tudi ugotovim, če je testo še premehko ali lahko dodam še malo moke. Vsaka moka je nekoliko drugačna. Torej korajža velja in sporočite, če vam je uspelo.
 
 
user posted image
1/2 kg moke (pol gladke, pol ostre)
ščepec soli
to skupaj dobro premešamo

5 dag kvasa (lahko suhi)
1,5 dcl vroče vode
1,5 dcl mineralne vode (ali navadne, če nimaš mineralne)
žlička sladkorja
tudi to zmešamo skupaj

Vse skupaj damo v posodo in nastavimo aparat na hitri program (za 750 g moke)
 
 
 
user posted image
2.5 dcl mleka
2.5 dcl hladne vode
1,5 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
70 dag moke
1 vrečka suhega kvasa.
Če moko mešam ( koruzna, polnozrnata, krušna ipd.) dodam še 1 jušno žlico margarine.
 
user posted image
250 g koruzne moke
500 g bele moke
2,5 dl mleko
2.5 dl vode
1.5 žličke soli
1 žilčka sladkorja
1 suhi kvas
1 žlico margarine

user posted image
 4oo gr bele pšenične moke tip 500
100 gr ajdove ali pirine, koruzne,ržene moke ali ovsenih kosmičev
330 mll mleka, vode, krompirjevke ali mešanico po vašem okusu
žličko soli
žličko sladkorja in kocko svežega kvasa
Tej mešanici lahko dodate tudi semena: bučnice, sezam, laneno seme, mak, sončnice ali praženo čebulo ali česen. Pečete na hitrem programu.

Pri peki je pomembna količina tekočine. Kruh namreč rad poči, če je tekočine premalo. Včasih dodam moki poleg svežega kvasa tudi domače drože. Če jih kdo rabi in bi rad to probal jih lahko dobi. Kruh je še višji, rahlejši in njegova svežina se mu podaljša. Kar se tiče pa izgleda. Moj je tak kot na sliki. Z eno besedo čudovit. Probajte in sporočite. Pa še tole: namesto bele pšenične moke lahko uporabite tudi krušno moko tip 850. Ne pozabite pa da polnozrnate mešanice mok iz trgovin potrebujejo drugo količino moke. Jaz polnozrnati kruh delam z mešanico naštetik mok in semen. Je odličen. Kruha nismo kupili že kar nekaj mesecov in nimamo nobene potrebe.
 
 
user posted image
400 dag bele pšenične moke tip 500
100 gr ajdove moke
330 mll mleka 1,6
3 jedilne žlice orehov
žlićka soli
žlička sladkorja
kocka svežega kvasa
 
Za arašidov kruh sem vzela belo pšenično moko in rženo. Slane arašide sem zdrobila v možnarju in jih dala tako, da niso prišli v stik s kvasom. Postopek je enak kot pri ostalih kruhih.
 
 
user posted image  
550g moke
-360 ml mlačne-tople vode
-žlička-mala merica soli
-žlička-mala merica sladkorja
-2 žlici-veliki merici olja
-pol kocke kvasa-22,5g

Najprej daš v posodo vodo in sol, nato streseš moko in naredis vdolbinico-dolinico kamor zdrobiš kvas in dodaš še sladkor in olje ob robu. Pa daš na 2 program-hitro pečenje, farbe daš na dunkel. Ko je konec programa pa poženi še program 8 za potemnitev ene 30 minut. Ma mre uspeti. Aja pa vmes nič ne odpiraj vratic, razen če želiš še kaj dodati zrnja, ko je pri mešanju signal zato.
 
 
user posted image
RŽENI KRUH:
1 skod. Vode * 2,5 žlici Masla * 2 1/4 skod. Bele moke * 3/4 skod. Ržene moke * 2 žlici Sladkorja * 1,5 žličke Soli * 3 žličke Suhega Kvasa


user posted image
Jaz osebno pa največkrat spečem :
1/2 kg moke
330 ml vode ali mleka
1 merica soli in sladkorja
malo olja
1 mala kocka kvasa


Poiskusite,

                  Klavdija

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: recepti za kruhomat
4.10.2005 13:35:59   
k1
superca, hvala. še kdo??!??

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: recepti za kruhomat
4.10.2005 13:46:17   
Andra
Zanima me s katerimi programi to pečeš, razen tam kjer si pripisala?

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Dobre prehranjevalne navade je treba privz...
Prehrana otrok bi morala biti, v primerjavi s prehrano odraslih, energijsko bolj bogata, saj otroci še rastejo in se raz...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?