|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
19.6.2017 21:33:07   
Dorotheia
Živjo septemberke! Se vam samo na hitro oglasim v tej temi. Jaz sem sicer avgustovka, ampak če je katera od vas iz gorenjskega konca in bi bila za kako druženje, kavico, naj se mi javi. Me kar malo skrbi, kako bom potem brez družbe, ker so vsi po službah, jaz pa doma.
No, skratka, če bo katera za kako kavico, sprehod, naj mi kar piše. user posted image

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 876
   RE: Septemberke 2017
20.6.2017 10:55:38   
annnaa
andi0711 nič kaj fajn za otrdevanje trebuščka, ampak nič ne moreš, samo da gre nazaj. Pa super, da je dete tako navito. Jaz pa še nič kaj ne jemljem - ala magnezija. Bom počasi začela donat pit. Proti koncu prve nosečnosti sem dobivala krče v noge in je pitje donata pomagalo. Druga nisem rabila.
Ajša je meni sicer pasje ime. Ampak mi je veliko kao modernih imen bolj za pse. Jaz se na tvojem mestu ne bi ozirala na to. Če ti je všeč, pa daj ime Ajša! Kaj pa Asja? Mi smo tudi imeli dolgo tega psico Niko, pa mi je zdaj to čist normalno človeško ime. Vsak po svoje boga moli user posted image
Vroče bo pa res, ja! Baje napovedujejo za ponedeljek in torek preko 35 stopinj. Mi gremo hvala bogu na morje, upam, da bo tam bolj znosno.

Dorotheia držim pesti, da najdeš nosečko iz tvojega konca za kofetkanje in druženje. Je res fino imeti "sotrpinke". Jaz sem jih ogromno spoznala na nosečniški vadbi in potem na vadbi za dojenčke! Srečno!

Je imela katera te dni kakšen pregled? Je še kak fantek med nami? Jaz imam jutri. Bom poročala!

Lep dan vsem!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 877
   RE: Septemberke 2017
21.6.2017 11:13:44   
annnaa
Evo (govorim sama s sabouser posted image ) sem iz pregleda, posteljica se je dvignila visoko, tako da juhuhuhuuser posted image ! Dete pa še ni obrnjeno na glavo, sicer ima še čas. Sva pa naredili še kar 3D, ker se je ful lepo vse videlo. Sploh obrazek. Si je cuzala prstke na nogah in zraven pokala različne mimike, hihi. Naslednji pregled imam čez en mesec (sem mislila, da bo kaj prej).

Uživajte in popijte čim več vode v teh vročih dneh!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 878
   RE: Septemberke 2017
21.6.2017 15:56:55   
Tara9
Annna evo zaradi tebe sem šla sem gor, tko da neeee, ne govoriš sama s seboj. Vesela za tvojo posteljico, sem vedela, da bo vse ok, superca, vrjamem, da greš zdaj še z večjim veseljem na morje.

Jaz sem predčasno začela z dopustom oz nego, ima tamala vneta ušeska in smo prvič v 2 letih do antibiotika prišli ehhhh. Tako da že uživava doma, se sicer dobro počuti in nima vročine tko da se imava čisto lepo.

Pregled imam v petek, ampak pri meni pomoje ne bo uz, samo tehtanje in pritisk, čez 1 mesec pa kontrola rasti z uz, vsaj praksa je taka.

Glede imen se strinjam s annno, če mi je nekaj všeč ne gledam preveč na druge, se mi zdi, da ima vse več psov čisto človeška imena in da je že vse zmešano. Osebno pa je tudi meni Asja bolj všeč.

Lepo bodite in božajte buškote

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 879
   RE: Septemberke 2017
22.6.2017 8:43:33   
Član123
Pozdravljene srečke nosečke, da se vam še jaz malo oglasim. Ta vikend in teden sva imela pestro, nama je mizar montiral omare, potem je bilo treba še vse prepucati, pospraviti ... ni nama uspelo še vsega spraviti v red.
Sicer je res, da se je ozračje ogrelo, a meni to res zeeelooo paše. Tudi počutim se še vedno odlično.
Ooo, prve že šibate na morje. Uživajte in čofotajte še za nas, ki še trpimo v službi.
Annnaa, kako lepo je slišati, da je z deklico vse OK in da se ti je dvignila posteljica. Pa kako prijazno od tvoje ginekologinje, da je naredila malo obsežnejši pregled. Jaz ga imam danes, verjamem, da je s pikico vse OK, a hkrati upam, da se je obrnila in jo bom lahko prvič videla v obrazek. Iiii, kako se že veselim user posted image
andi0711, pikici daj ime, ki se ti dopade. V vsej poplavi izmišljenih imen je Ajša (Aiša) nadvse običajno ime. Midva rada potujeva, zato sva se odločila za ime, ki se tudi v tujini izgovarja vsaj približno enako kot pri nas. Je pa prav, da so okusi različni, da da vsak starš otroku takšno ime, ki se njemu dopade.

Ha, danes se je pa kar ohladilo, jaz imam v službi dolge hlače, upam, da se na poti do ginekologinje ne skuham.

Drage dame, uživajte, lepo božajte svoje zakladke, jaz se vam pa ponovno javim po pregledu user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 880
   RE: Septemberke 2017
22.6.2017 9:10:07   
annnaa
Hihi, hvalaaa Tara9 user posted image
Revca hčerka, da bo hitro zdravauser posted image !

Član123 super, da se fajn počutiš! Waaaa, kako ti paše tale vročina, meni je popoldne too much. Še v senci mi ni prijetno, ko je soparno. No, včeraj se je malo sfrišalo, ker so bile nevihte v okolici. Ampak bomo že preživele, ane! Meni paše pa kr oblekice nosit, da sem bolj luftig, hehe.

Uživajte!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 881
   RE: Septemberke 2017
22.6.2017 16:38:51   
bincii
hoj punce...
Vročeee zelo je pa fajn imamo doma bazen tako da se lahko ohladimin pase zeloo.
Meritve sladorne je vredu malo popazim s hrano pa je ok,čeprav bi rada vse sladko pojedlaauser posted image .kako gre hitro mineva že 28t in ja trebušček zelo lepo okrogel...
Pregled imam 7.7 tako da takrat bomo videli če se je posteljica dvignila.Zdaj ko je ta vročina ne vem kako se bom lotila priprav ker se mi že zdaj nič ne ljubi ko je tako vroče še jest ne morem,tako da smo pri hrani čist na lahki osvežajoči...Zdaj trenutno imam priprave saj se poroka bliža potem pa priprave z oblačilci opremo itd....
Glede imena hčerka ma sošolko ki ji je ime Ajša pa morem povedat da mi je vseč to ime bilo že 13let nazaj tako da če bi imela hcerko 13let nazaj bi bila Aiša Šanaja,potem po 5letih smo dobili Hano,vsak se odloči glede imena ti daj tako kot je vama vsec ne kaj bojo drugi rekli,vsako ime je lepo če se lepo kliče...Okusi so različni.

Annna super da je s tvojo punčko vse ok in da se je že postavila na glavo...
Tara9 ojej sej bo punčka ozdravela potem boste uživali na sončku.

lepo božajte trebuščke ker bo hitro minilo do septembrauser posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 882
   RE: Septemberke 2017
23.6.2017 8:09:01   
Član123
Živijo, pa je nov pregled za mano. Dete lepo raste, čeprav imam malo manjši trebuh, deklica par dni prehiteva v rasti, sedaj je že na cca 1400 g, tako da gre vse po planu. Samo v obrazek je pa še ka nismo uspeli videti, glavo še vedno tišči v moje dimlje, čeprav sva se doma lepo pomenili, da se bo pokazala, da vidimo, komu je podobna user posted image
Ne vem, kako je pri vas, ampak v Ljubljani je bila pa ta noč resnično vroča, danes sem vstala že pred šesto uro (zame zelo zgodaj), odprla vse na stežaj in šele tedaj sem lahko normalno zadihala. Počasi bo treba klimo prižgati.
Uživajte še naprej, ne pozabite na hidracijo, pa privoščite si kakšen osvežujoč skok v morje ali bazen user posted image

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 883
   RE: Septemberke 2017
23.6.2017 9:34:18   
srecnosrce
Pozdravljene user posted image v tej vročini!

Annnaa čestitke, da se je posteljica dvignila in uživajte na morju!
Član123 tudi tebi čestitke za uspešno opravljen pregled.

Jaz sem začela z jemanjem tablet železa, ker so me klicali iz porodnišnice, da so vrednosti na spodnji meji in naj se oglasim v lekarni.
Tole vročino slabo prenašam, sploh ker mi zatekajo noge in roke.user posted image
Ta teden sva pridno obiskovala materinsko šolo, zdaj sva se pa odločila, da bova začela s pripravami na dojenčka. Zanima me, če nad previjalne mize na steno daste kakšne nalepke in kje jih kupite, da so ok in se ne odlepijo? Ste že začele z masažo presredka oz. kdaj boste, če še niste?

Želim vam prijeten dan v senčki.user posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 884
   RE: Septemberke 2017
23.6.2017 9:38:00   
srecnosrce
P.s. Na predavanju so nam babice povedale, da je v teh dneh v lj. porodnišnici pravi baby boom. Nosečk je toliko, da rojevajo po dve v eni porodni sobi. Srčno upam, da v začetku septembra ne bo tako. user posted image

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 885
   RE: Septemberke 2017
23.6.2017 10:12:49   
Član123
Hehe, letos je res pravi baby boom. To se bomo greble za vrtce user posted image
Meni so pa včeraj pri ginekologinji povedali za novi trend, ostala sem odprtih ust ... veliko je mladih nosečk (govorimo tudi o starosti 14, 15 in 16 let), le-te sploh še nimajo izbranih ginekologov (seveda, saj so malo premlade), čakalne vrste za ginekologa so kar dolge, tako da je baje na tem področju letos kar štala. Sama menim, da je nov trend tudi posledica permisivne vzgoje. Tako da imajo ginekologi letos kar pestro, jaz pri svoji ginekologinji v čakalnici vsakič vidim vsaj še 10 nosečk. Tako da me niti ne čudi, da je taka gužva v porodnišnici.
Uuuu, midva pa s šolo začneva čez 2 tedna. Upam, da bodo podali koristne informacije. Kam sta šla? Jaz grem kar v UKC, vem da je daljši program, ampak ker pričakujem prvega dojenčka, bom pač malo potrpela user posted image
srecnosrce, moja prijateljica je kar iz revij izrezala slikice in jih polepila po omari (seveda na višini, da jih dojenčica ne doseže). Njena hčerkica jih z veseljem opazuje, je pa izbirala take žive barve, da so dojenčici interesantne.

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 886
   RE: Septemberke 2017
23.6.2017 10:16:23   
Član123
srecnosrce, kakšne vrednosti pa imaš? Jaz sem imela nazadnje 115, tablet nisem dobila, sem pa s prehrano (po moje) dokaj uspešno uspela uravnati količino železa (nisem več tako zmatrana, res da imam v sliužbi tudi malo manj dela kot mesec nazaj), pa tudi zatekam ne. Javi, če bodo tablete pomagale user posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 887
   RE: Septemberke 2017
23.6.2017 10:25:12   
Tara9
Ojla, tudi jaz iz pregleda, pri meni ni bilo UZja, samo tehtanje in pritisk. Zredila sm se za pol kile in sem se celo ustrasila, da je premalo, ampak pravi G da ni panike, maternica je dovolj velika, tako da zgleda punči pobere vse user posted image .

Ojoj upam, da se septembra malo umiri in da bomo vsaka svojo porodno sobo imele, sicer pa tudi sama opažam, da je vse polno nosečk.

Mi gremo zdaj za dva tedna na dopust, potem pa počasi začnemo s pripravami, za zdaj smo naročili sobico, ki pride čez 3 tedne.

Lepo bodite, božajte trebuščke, se kaj oglasim če bom imela internet na morju, drugače pa čez dva tedna.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 888
   RE: Septemberke 2017
23.6.2017 13:21:32   
srecnosrce
Član123 moje vrednosti so bile sredi maja 111 in sem takrat dobila list s prehrano, bogato z železom. Sem poskušala čimveč tega zaužit, vendar žal neuspešno očitno.
Materinsko šolo sva midva obiskovala kar v domačem zdravstvenem domu in že tam nas je bilo precej na tečaju in vse pričakujemo prvega otročka, tako da je bilo vprašanj kar dosti.user posted image

Tara9 uživajte na morju.

V naslednjem tednu imam nov pregled pri zdravnici. Zdaj smo v 30-em tednu in smo začeli s pregledi na 14 dni. So pa nam v materinski svetovali žogo za sedenje in pokazali vaje, ki nas še bolj pripravijo na porod, tako da včeraj sem jo kupila, zdaj bo pa treba začet telovadit poleg vsakodnevnih krajših sprehodov.user posted image

Lepo božajte bušije. Naša princeska je zjutraj imela cel žur v trebuščku, ko sem jaz bila še v postelji. Tako ganljivo je bilo spremljat njene gibe.user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 889
   RE: Septemberke 2017
26.6.2017 18:10:45   
me83
pozdravljene.

evo, da se jaz kaj napisem,... tokrat imam rok 19.9, imamo pa sicer doma ze 4.5 letnega fantka in 2.5 letno deklico user posted image imam koncno vec casa - sem na dopustu,... je bilo do sedaj namrec poleg polnega delovnega casa in dveh malih otrok kar naporno, moram povedat, da se sedaj, ko sem na dopustu pocutim kot prerojeno user posted image

punce kdaj je prvi datum, ko lahko oddamo vlogo na csd za porodnisko? si moram preracunat kako bi se mi najbolj izplacalo (namrec zaradi obcasnih neg za otroka je moja placa vsak mesec drugacna) user posted image

lepo se imejte in naj vas vrocina ne moti prevec user posted image

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 890
   RE: Septemberke 2017
26.6.2017 18:43:42   
bincii
me83 mesec dni prej se da vloga ko pa nastopiš porodniški dopust v tvojem primiru okol 20.7... Izracunajo ti 12m za nazaj tudi ce das zdaj prej vloga ne bo obravnavana prej,in nič se ti ne bo poznalo vsaj tako mislim da je...

Punce zanima me vaše mnenje naslednji mesec se poročima,oba bova na najinem domu zdaj sem zbegana ali nevesta pričaka goste z ženinom ali počakam v hiši in da se potrudi da pride ven iz hiše in potem ji da šopek in ona njemu naprsnik?

Trebušček lepo raste in zdaj je že 29t user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 891
   RE: Septemberke 2017
26.6.2017 20:28:32   
Tara9
Hej hej pošiljam morske pozdravčke, smo danes prispeli, lepo je. Pozabili smo torbo s kopalkami in brisačami, pa sem včeraj moža spraševala če jo je naložil v avto, ahhh moški, pravi zakaj ga nisem danes vprašala še enkrat user posted image .

Papirje za porodniško se odda 1mesec pred nastopom se mi zdi. Meni se porodniška začne okrog 24.8. tko da konc julija urejam.

Binci midva sva tudi že živela skupaj in je na dan poroke mož čakal in sprejemal goste na vrtu, ko so se vsi zbrali so šli po mene na vrata user posted image . S pričo sta mi nekaj pela ter se pogajala z mojo familijo zame. Naredita tako, kot se vama zdi najbolj ok, mi smo kr mal improvizirali in je luštno izpadlo.

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 892
   RE: Septemberke 2017
26.6.2017 21:02:10   
annnaa
Tudi jaz vam pošiljam morski pozdrav iz Cresa! Meni je sicer čist prevroče, sploh zvečer in ponoči. Smo v kampu in seveda brez klime. Čez dan še nekako gre, se veliko namakam v morju, je buši tak fajn lahek user posted image . Sem pa kar v dvodelnih kopalkah, boli me k** kaj si drugi mislijo, ko razkazujem trebušček, meni je pač vroče! A katera ve, zakaj ni dobro lulat v morju, ko si noseč. Jaz se temu ne morem upretiuser posted image !

bincii, meni je sicer všeč, če si mora ženin z nekimi igrcami zaslužiti, da pride nevesta ven iz svoje hiše. Sam, ne da je preveč, glih tak malo, da se svatje nasmejijo!


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 893
   RE: Septemberke 2017
27.6.2017 14:21:06   
srecnosrce
Pozdravljene user posted image !

Me3 dobrodošla med nami in želim ti krasno nosečnost.

Ko ravno omenjate urejanje porodniške na csd-kakšen pa je celoten postopek? Rabim kakšne papirje nesti tja ali imajo tam že vse podatke, razen potrdila o datumu poroda seveda? Ali oni obvestijo delodajalca o datumu nastopa porodniške avtomatično ali je to zgolj moja naloga?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 894
   RE: Septemberke 2017
27.6.2017 14:24:40   
srecnosrce
Sem se zatipkala- me83 sem mislila.user posted image

Annnaa in ostale, ki ste na dopustu pa uživajte maksimalno in razvajajte trebuščke in sebe.user posted image

Midva greva danes na predavanje o matičnih celicah in upam, da se potem lažje odločiva.

Uživajteuser posted image !

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 895
   RE: Septemberke 2017
28.6.2017 18:42:54   
bincii
Annna Tara9 oo hvala se bo mogu potrudit da pridem venuser posted image
tiste ki imaste sladkorno a so pregledi bolj pogosti in seveda uz,da spremljajo rast otroka??
Punce boste sle na samoplačniško za streptokok B ?


(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 896
   RE: Septemberke 2017
29.6.2017 8:18:34   
Tara9
Jutro, pijem kavico in sem rekla da vas pozdravim. Ponoči je tukaj v Istri malo neurje pustošilo, pri nas sicer ni blo hudega, ampak berem, da je bilo kar pestro. Zgleda, da bo danes bolj dan za poležavanje, že 1 uro tamali razlagam, da se ne more kopat, čisto je nora letos, takoj ko odore oči, sprasuje kdaj gremo v morje. Dvoletniki so res posrečeni.

Binci kdaj točno pa imata poroko? Meni je všeč malo igric in smeha, ne preveč, toliko da je mali zabave. Pri meni sta bili spontano potem še dve lažni nevesti, fajn je izpadlo. Lepo se boste imeli. Sem ravno včeraj mojemu pravila, da bi rada šla na kakšno poroko, upam da naslednje leto, ko ne bo trebuščka in bom lažje norela.

Za streptokok v prvo nisem šla, zdaj pa ne vem, sem razmišljala da mogoče da bi. A to se bris vzame al kako gre? Pa je samo samoplačniško, ne more osebna G?

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 897
   RE: Septemberke 2017
29.6.2017 8:29:22   
Nix_81
Tara9: testiranje za streptokok B je samoplacnisko ampak bris vzame kar tvoja G in sicer v zadnjem mesecu. Jaz sem se v prvo dala testirat in ker je bilo poz. so se na to tudi pripravili. Pred porodom so mi dali antibiotike, da so preprecili okuzbo otrocka. Ce bi bilo treba bi sla tudi tokrat na test vendar ce si enkrat poz., to velja potem za vedno....

Srecnosrce koga so vama predstavili za shranjevanje maticnih celic? Mi bomo najbrz dali tudi tokrat....

Pa lep dan kljub dezju zelim vsem skupaj.....

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 898
   RE: Septemberke 2017
29.6.2017 8:37:58   
Tara9
Nix hvala za info, evo nekaj novega. Nikoli se nisem poglabljala v to, zdaj ko se vse več spominja, sem začela tudi sama razmišljat, nisem pa še nič G spraševala. Antibiotik dobiš potem takoj al med porodom al kako? Ti ga potem zdaj avtomatsko dobiš, ker si bila pozitivna?

A v šolo za starše greste tudi tiste, ki niste prvorodke? Ker jaz ne bi šla še enkrat, sem dokaj sveža mamica in ne vem kaj novega lahko izvem. Glede poroda mi je jasno kaj me čaka user posted image .

(odgovor članu Nix_81)
Neposredna povezava do sporočila: 899
   RE: Septemberke 2017
29.6.2017 14:34:54   
Nix_81
Antibiotik sem dobila takoj, ko sem prisla v porodno. Je bil naraven porod, zdaj pa ne vem kako bo. Kaze na cr, ker se oba obracata na ritko....bomo videli kaj se bo do poroda. Ne vem ce tudi pri cr dajo ab...

V solo za starse ne grem se enkrat saj kot si rekla ze imamo nekaj izkusenj in priblizno vemo kaj pricakovati. Je pa res, da pri nas bo kar dosti drugace glede na to da dobimo dvojni paket. Tega me pa tudi ce grem se enkrat v solo ne more noben naucit heheheuser posted image

Na sreco ima patronazna, ki pride po porodu na dom izkusnje z dvojcki saj je sama mama dvojckoma. Bo ona potem povedala kaksen trik 😆

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?