|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 7:40:17   
Tara9
Hej hej, sem nazaj user posted image . HVala za pikapoke in lepe želje, sem dva dni doma malo preležala in je bolje. Saj ni bilo hujšega na srečo, prehlad, ki je v nosečnosti malo bolj nadležen, ker si ne moreš preveč pomagat. Z zamašenim nosom pa je meni za zmešat se user posted image . Skratka danes sem šla delat, ker je veliko bolje.

Oblačilca sem jaz vzela jesenska, ker imam rok v drugi polovici, 21.9., ampak imamo tudi mi od tamale toliko tega, da se lahko na koncu še premislim in jo za domov oblečem kaj drugega. Jaz sem bolj za dušo kupila, da dobi nekaj novega tudi če bo kakšen teden kasneje nosila, da ne bo vse od sestrice dobila user posted image . Drugače pa planiram za začetek iz podstrešja številko 56 ven privleč, 50 sploh imeli nismo, 62 pa bo še malo ob strani čakalo.

annnaa ojej nisem vedela, da je ta pas tako delikaten, na srečo ga še ne rabim, upam, da ga tudi ne bom. Super da delaš doma, da lahko vmes malo noge v luft daš, da ležje zdržiš s trebuščkom. Drugače pa imam tudi jaz skrajšan delovni čas na račun tamale, ampak sem na 7 ur, nekaj časa sem delala 6, potem 7. Na porodniški se bo sicer poznalo, ampak mi je tko dragocen ta čas z mojo pikico, da je vredno.

Ooooo bincii pa ga imamo, blaženega med ženskicami user posted image , čestitke. Malo manj sem vesela za tvojo sladkorno, ampak saj veš, da mamice zmoremo vse, bo minilo. Kako je pa s posteljico, ti je kaj pogledala?


(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 851
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 10:24:29   
srecnosrce
Pozdravljene v tem junijskem sončku!

Bincii čestitke za fantka, glede sladkorne se pa tud ne perveč sekirat. Le bolj zdravo boš jedla pravijo in res ni tako hudo.
Bo še pri kateri fantek?user posted image

Uživajte v brcikah!user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 852
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 10:55:39   
annnaa
bincii čestitkeee za fantka!! Juhej, (vsaj) eden mora biti, ane user posted image Čak, kako boš potem imela otroke (punčke proti fantkom)? Škoda za sladkorno, ampak 5.3 tudi ni tako veliko, malo boš pazila, pa bo bolje! Še malo pa poroka, lep datum imata.

Tara9, jaz tudi nisem vedla, da je tako glede teh medeničnih pasov. Ampak bo že nekaj na tem.

srecnosrce, res je top knjiga 10-Pjev! Jaz sem si jo kar kupila. Meni je na račun te knjige steklo dojenje takoj po porodu. O kakem dodatku sploh nisem razmišljala. V porodnišnici so vse sestre mislile, da je moja hči, drugi ali tretji otrok, ker nisem rabila pomoči pri dojenju. Meni je dala knjiga ful ene samozavesti za dojenje!

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 853
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 12:21:54   
Član123
Pozdravljene, pa je sončni dan prinesel lepe novice.
Tara9, lepo, da se bolje počutiš
bincii, čestitke za fantka. Ko sem bila na pregledu za sladkor, je od sedmih nosečk (smo bile le par dni narazen) le ena nosila fantka.
annnaaa, hvala za nasvet za knjigo. Jo bom šla kupit, tudi za zanositev mi je ena knjiga fulll pomagala (je že romala dalje, v upanju na nadaljnjo pomoč).

srecnosrce, tudi jaz sem v dilemi, ali ne bi vseeno dala zamrznit matičnih celic (you never know). Se moram okoli tega še malo bolj pozanimat, se mi zdi pa kar super naložba. Sicer je res, da medicina iz leta v leto napreduje, a vseeno se nagibam k temu, da se odločim za to možnost. Denar se povrne, zdravje pa dosti težje.

Punce, žoga za sedenje je zakon. Lep dan še naprej user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 854
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 12:42:56   
srecnosrce
Annnaa si me tako navdušila za to knjigo, da resno razmišljam o nakupu knjige in ne samo o izposoji. Se mi zdi, da bi jo bilo bolje imeti kar pri roki.user posted image

Član123 vedno bolj se nagibava k zamrznitvi matičnih celic, zato komaj čakam materinsko šolo, kjer je eno predavanje prav na to temo, da zberem še več informacij. Se strinjam, da medicina dela čudeže, vendar še vedno mislim da kljub visoki ceni noben denar ne more odtehtati zdravja.

Za vse s sladkorno pa-jaz sem v maju za rojstni dan dobila v dar knjigo Anina kuhinja za nosečnice z nosečniškim diabetesom. Knjiga je super, ima veliko receptov za zajtrke, kosila in večerje, prigrizke in sladice ter tudi že sestavljene jedilnike. In tudi sladice si lahko privoščimo, samo prav morajo biti sestavljene. Tako, da knjigo priporočam, sploh če vam manjka idej za pripravo obrokov.

Lep dan še naprej z živahnimi trebuščki.user posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 855
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 12:57:21   
Tara9
Jaz imam sken te knjige na mailu, če katera želi lahko z veseljem posredujem. Si nameravam natisnit in zvezat in bom brala na porodniški user posted image . Sicer je lepše brati original knjigo (vsaj jaz jih imam ful rada), ampak sem ravno dobila od kolegice, tko da evo bomo malo pršparali user posted image .

Glede matičnih celih se jaz najbrž ne bom odločila, tudi pri prvi sem tuhtala in na koncu nisva nič naredila na to temo. Sicer pa nisem dovolj pametna, ja res je, zdravja ne moreš kupiti in na žalost nikoli ne veš kaj te čaka, kar me je groza... Po drugi strani sem pa malo vraževerna in tuhtam tudi v smeri, da če shranimo celice se v naprej pripravljamo na bolezen, jo na nek način priklicujemo. Sej to je smo moje trapasto razmišljanje, kot pravim, res nisem dosti pametna. Se priporočam za več informaciji, če jih dobita.

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 856
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 13:36:56   
andi0711
bincii čestitke za fanteka user posted image user posted image glede sladkorja pa malo popaziš pa bo, važno je da ne bo zelo visok kar pa seveda ni.

Tara 9 mi rabimo obvezno terenca, ker imamo vse kar je možno, asfalt, makedam in beton in sem pri obeh veliko vozičkala tako da bom tudi tukaj. Sve se že s kolegico odločile, da vozičkamo tudi v snegu, bo treba kile dol dat user posted image

glede medeničnega pasa, ga pa jaz uporabljam za v službo oz imam še trebušnega, brez tega žal ne morem delati, ne morem hodit gor in dol. si ga pa dam takoj dol ko pridem domov in doma nekako preguram, me pa redno zateguje, tako da se niti zravnat ne morem če nimam opore. Saj niso takšen problem, sem iz medicinske stroke in vem kaj je primerno in kaj ni. Ga pa ni fajn nositi če ga dejansko res ne potrebuješ, ker zadeve samo poslabšaš, če ga pa potrebuješ pa je priporočljiv. Ni to fajn občutek, ko ti trebuh zateguje in ne moreš niti sedeti kaj šele hoditi. Meni že pomaga na sprehodu če si jopo zavežem preko pasa, je takoj bolje.

Vreme ga pa biksa, zgleda da bo sedaj lepše. Nameravamo postavljat bazen čez vikend. smo pa bili v termah in sem se tako čudno počutila. Imam 2-dene kopalke in sem imela občutek, da me vsi gledajo in da me imajo za bebko, da tako razkazujem trebuh in ga izpostavljam soncu, ne vem zakaj tak občutek. Kakšne kopale imate ve?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 857
   RE: Septemberke 2017
8.6.2017 19:54:14   
bincii
O hvala punce za tolažbo...
Annna fantki proti punčki,zato sem po tihem malo upala na punčko,ampak nič hudega zelo veseli fantka.Danes sem bila v LJ v trgovini junior.si v BTC-JU in videla zelo lepe vozičke z velikimi kolesi in dokaj dostopno cenovno so za vse terene makedam sneg zima...
Zdaj ko vemo spol nam je nekak lažje glede izbere....
Mogoče je pa kje še skrit kak fantič pri septemberkahuser posted image

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 858
   RE: Septemberke 2017
9.6.2017 9:03:09   
annnaa
bincii a pol imate same fante?

andi0711 ravno to sta oni dve na telovadbi poudarjali, da veliko nosečnic uporablja medenične pasove, pa jih v bistvu ne rabijo. Ti sigurno veš kaj delaš, če si iz zdravstvene stroke. Fajn si vse obrazložila!
Jaz imam ene cele nosečniške kopalke (v bistvu so dvodelne, sam izgledajo kot ene) in potem nekaj dvodelnih. Jaz se ne oziram na druge. Na plaži bom imela tiste kopalke, ki mi bodo ugajale. Si moram pa še kak modrček kopalk kupit, ker so zize šle iz B v D košaro. Meni bo na plaži bolj nerodno zaradi zizik, kot trebuha, hehe.

Punce kako pa spite? Se držite tega, da naj bi čim več spale na levem boku? Jaz se trudim, sam mi včasih roka zaspi al me pa uho boli, hihi.

Lep vikend vsem!

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 859
   RE: Septemberke 2017
9.6.2017 9:24:40   
Tara9
Uuuu kopalke to pa dobro, da ste me spomnile. Čez 2 tedna pičimo na morje pa sploh pomislila nisem, da rabim nove user posted image . Ubistvu ste mi dale kar za mislit, spodnji del mi je ziher prav, ker dobivam samo v trebuščka, ampak moderc bi tudi pri meni znal bit problem.

Jaz se ponoči kar enakomerno prekladam in boka na bok in ne gledam na to, da je bolje na levem kaj pa vem. Če sem samo na enem, me vse boli, tko da ko si zaležim eno stran, se obrnem.

Tudi jaz želim lep vikend.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 860
   RE: Septemberke 2017
11.6.2017 8:24:16   
Kinder123
hej hej,.. se javljam iz morja. Tudi jaz imam same dvodelne kopalke in se počutim v njih super! Nič mi ni nerodno, obratno z veseljem pokažem svoj trebušček! 😀 Tudi sise so se kar povečale; čeprav že prej nisem imela majhnih. Kopalke sem kar od prej gor dala, saj imam ene ki so na hlačkah s štrikci in mi prav pridejo k jih lahko povečam. Zgoraj bikinke so pa pač še bolj polne! 😉
Glede 3D pa jaz nevem,...ker vedno ko sem na pregledu dobim tudi 3d slikice! sodelovke so sicer rekle da nobena ni dobila tok slik, kolikor jih imam jaz že do sedaj. Moj g.vedno pogleda se 3D, saj ima vse te naprave pri sebi. Razen če je še kakšen drugačen 3D?!?
Tudi midva se morava prijavit na mat.šolo. Sicer nevem kako bo nama zneslo,pa če sploh bodo poletni termini?!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 861
   RE: Septemberke 2017
11.6.2017 8:32:28   
Kinder123
Aja,...še eno vprašanje. Ali ima/je imela že katera izcedek iz dojke. Jaz na vsake tok zasledim mokro na majci, ravno tam kjer imam bradavičko? 😳 Ne velik-majčkeno.
Aja pa spim tudi že od prej na boku. Najraje pa res na levem. Pa nič še nisem kupila. Sem pa začela gledat mal vozičke, ker se ve o tem zgovarjate... 😉

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 862
   RE: Septemberke 2017
13.6.2017 13:34:10   
annnaa
O shranitvi matičnih celic iz malo drugačne perspektive. Meni zelo zanimivo, saj nisem imela pojma, da je temu tako. (vir: FB skupina Dojiva se)

Seveda starši soglašajo, saj plačajo. Seznanjeni so pa samo s propagando, v kateri recimo ni informacije, da se odvzem krvi iz popkovnice izključuje z NARAVNIM porodom. Matične celice je mogoče pridobit na veliko načinov (mlečni zobje, kostni mozeg, maščobno tkivo), te iz popkovnične krvi niso uporabne tako dolgo, da bi se z njimi zdravil človek, ki dopolni 18let npr. Sam tega ne povejo. Novorojenčku odvzamejo 2deci krvi, ki pripada njemu, z matičnimi celicami in zalogami železa vred. Mislim da mu po tako napornem dogodku kot je rojstvo pride vse to kar prav. Novorojenček ima v sebi 3deci krvi, kar pomeni da mu s tem odvzamejo dve tretjini. Malo šokantno ampak resnično. Tega tud ne oglašujejo. Odvzem vpliva na porodno težo, 2,14 dkg manj torej. Tudi s pravnega stališča je odvzem krvi in matičnih celic sporen, v tujini se odvijajo že sodne bitke, saj je to last otroka in starši nimajo pravice tega otroku odvzet, pa čeprav za dober namen. Moti me, da tako propagirajo to reč, po vseh medijih, celo Pušenjak. In ne morejo me nekak prepričat, da se drugače vrže otrokova kri stran, ali pa da odvzamejo kri po tem, ko popkovnica neha utripat..največji nesmisel ever. Tako na hitro...

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 863
   RE: Septemberke 2017
14.6.2017 8:06:39   
Tara9
Hej nosečke srečke,

kam ste pobegnile, ta teden je čisto tiho tukaj. Vam je vroče? Jaz sem včeraj prvič težje prenašala vročino, oziroma sem komaj čakala, da pridem iz službe pod tuš in v senčko noge v luft dat. Paše mi današnja "ohladitev".

Začela sem malo gledat otroške sobice, sicer nisem še mislila kupovat, ampak izbrano bi pa rada imela in naročila pravočasno, da bo avgusta tukaj, al pa konec julija, sem rekla, da zadnji mesec ne bom nič več počela user posted image . Naslednji teden še delam potem dopust dva tedna, potem bom pa počasi res začela s pripravami, počasi user posted image .

Drugače sem še vedno ok (trkam), razen nizkega pritiska je vse tipitopi, trebuh mi tokrat še ne otrdeva, kar je super, medenične kosti me malo bolijo, predvsem ponoči, ko se obrnem iz boka na bok. Brez nosečniške blazine več ne spim, zakonnnnn je.

Kako ste ostale?

Pobožajte trebuščke.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 864
   RE: Septemberke 2017
14.6.2017 9:18:44   
annnaa
Je res neko zatišje tukaj. Predvidevam, da FBV skupina bolj laufa, hehe. Mi gremo tudi naslednji vikend na morje in imam dopusta 3 tedne, juhu komaj čakamo! Še prej pa en pregled pri ginekologinji (danes teden), bomo pogledali, če se je posteljica kaj dvignila. Trebušček se mi je, upam, da tudi posteljica. No, bomo videli.

Ste kaj računale, kdaj se vam porodniška začne? Kakor sem gledala je 28 dni pred PDP.

Kinder123 uživaj na morju! Na 3D dobiš še posnetke, fotke, pač ginekolog si malo več časa vzame za vse. Jaz dvomim, da bom šla. V prvo sem itak šla, sam zdaj pa še čudno leži in vprašanje, kaj bi se videlo. Jaz nimam izcedka iz dojke, je pa to sigurno normalno. Se zizike pripravljajo na dojenje.

Tara9, je res bolje opraviti take nakupe pred zadnjim mesecem nosečnosti! Meni, če nič kaj ne delam v tej vročini ni panike. Ko bi pa tamala popoldne hodla na sprehod in divjala z mano zunaj, mi pa ni najbolje.

Jao, moja princeska v bušiju je pa tak razbojnik. Premika se ful, se tudi vidi, kako se trebušček premika sem in tja. Hčerka je zadnjič gledala trebuh in me zaskrbljujoče vprašala, če me boli, hihi. Izjave dvo letnikov so res prisrčne.


< Sporočilo je popravil annnaa -- 14.6.2017 9:20:17 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 865
   RE: Septemberke 2017
14.6.2017 10:15:01   
Član123
Hej drage dame, kako se tale ohladitev prileže, kajne user posted image

Ufff, jaz se tudi že zelo počasi premikam, deklica je zelo živahna, tudi moj trebuh se kar premika sem in tja (kadar ne spi), tako da se res že veselim pregleda naslednji teden, in upam, da bomo prvič ugledali njen obrazek (do sedaj se je vsakič skrila).
Annnaa, če je glede matičnih celic temu res tako, kot si navedla (odvzem krvi novorojenčku), potem se verjetno za to možnost ne bom odločila. Saj pravim, da se moram pozanimat. Vem pa, da je življenjska doba cca 20 let, in da lahko koristijo tudi roditeljem. Bomo videli, do sedaj se nisem pretirano poglabljala, sem pa zagovornik neinvazivnih metod.

Jaz moram priznati, da me trebuh počasi začenja motit (pozabim, da ga sploh imam, in se včasih kam kar zabijem). Pa mislim, da imam zelo visokega, saj mi ne pritiska na mehur, niti vezi me zaenkrat še ne zategujejo, me pa peče zgaga (sploh, če pojem paradižnik) - tako da sem v tem tednu spoznala kar nekaj čarov tretjega tromesečja user posted image Tudi jaz spim že kakšna dva meseca z materinsko blazino, in če si ne podprem hrbta, se velikokrat zbudim na hrbtu. Mi je ginekologinja rekla, da ni nič narobe, če spim tudi na hrbtu, saj se telo samo prestavi v položaj, ki mu je najudobnejši.

Ooo, že planirate dopust - kako lepo. Jaz imam plan en teden pred porodniško (ja, nastopimo jo 28 dni pred PDP), upam, da zdržim tako dolgo v službi. Srečo imam, ker je blizu, delo je sicer za računalnikom, ampak si delo olajšam s sedenjem na žogi in vmesnimi krajšimi sprehodi do stranišča.

Punce, lepo bodite, čuvajte zakladke, pa napišite še kaj. Jaz sem še cca 2 tedna v peti prestavi, da doma vse porihtam, potem pa izprežem in se pustim razvajati user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 866
   RE: Septemberke 2017
14.6.2017 12:14:48   
Nix_81
Pozdravljene! Sem nova na forumu ceprav vas ze dolgo spremljam. Pdp imam 6.9. ampak glede na to da sta dva user posted image user posted image , zna biti tudi kaksen teden prej....

Glede maticnih celic moram povedat da ni ravno tako kot je zapisano....ce bi novorojencku odvzeli 2/3 krvi, bi umrl. Tega ne delajo.
Pred 4,5 leti, ko se nama je rodila taprva princeska sva ji dala shranit maticne celice preko Neocelice (danes v Slo ne obstaja vec, vendar je vse na varnem-preverjeno). Sestra v porodni je takoj odvzela kri iz popkovine ter se posebej material iz popkovine. Otroku ne odvzemajo krvi za to, samo za redne preglede krvi, ki jih naredijo takoj po rojstvu (scitnica, Hb, itd...) Je pa res, da vzamejo eno epruveto krvi mamici, zaradi kontrole.
Najbrz se bova za shranitev odlocila tudi za nasa nova dva zakladka vendar se se nisva nic zanimala....

Lepo se imejte in drzite se v senci, da ne bo prevroceuser posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 867
   RE: Septemberke 2017
14.6.2017 12:19:26   
Tara9
annnaa kam greste na morje? Mi gremo v Istro za en teden, en teden pa na naš vikend, ki ni na morju user posted image . Sem prepričana, da se je tvoja posteljica dvignila, bomo držale pesti. Tudi jaz imam naslednji teden pregled, ampak klasika samo - tehtanje, pritisk, merjenje maternice. Izjave dvoletnikov so res zmagovalne user posted image , naša mi je pred kratkim rekla, naj dam dojenčka ven user posted image .

Tudi moja deklica se premetava po trebuščku in izvaja akrobacije, ampak se mi zdi, da je bila prva še večja navihanka, al pa to še pride zdaj v višjih tednih, sem malo pozabila. Vem, da me je na momente prav bolelo, tako se je premetavala.

Porodniška se mi začne šele 24. 8. user posted image , tako, da bi bilo zame predolgo poletje in sem se raje odločila, da grem zdaj za 2 tedna na dopust (od tega imam še 6 dni starega), potem pa avgusta kak teden pred porodniško še malo dopusta. Mi bo tako ostalo 3 tedne starega za naslednje leto, plus novi spet pride in je čisto ok.

Član123 a peta prestava je zaradi priprav na dojenčka, al kaj drugega počnete doma?

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 868
   RE: Septemberke 2017
14.6.2017 12:25:30   
bincii
hej hej...Da se malo javim,evo bila v diab.amb.dobila merilec za krvni sladkor in zdaj se spopadat s tem kaj jesti mi katera napise kaj jeste za zajterk kosilo vecerjo in če imaste vmesne pregrizke?
Annna 1punčko in 3 fantke imam izdaj in zdaj naj bil bil tudi fantek zato sem potihem upala na punčko,smo pa zeloo veseli da bo fantek samo da so živi in zdravi....
Trebušček imam zelo velik to se tud sama zavedam ko gledam punce ki imajo rok septembra,trebušček z veseljem pokazem v dvodelnih kopalkahuser posted image
Kinder123 izcedek iz dojke se tud men dogaja občasno,čist normalen prosec priprava na dojenje...
konec meseca začnem s pripravami ker ze zdaj je naporno s trebuščkom zadnji mesec pa mislim da bo vse težje sploh se okol vozit in iskat stvari....

(odgovor članu Nix_81)
Neposredna povezava do sporočila: 869
   RE: Septemberke 2017
14.6.2017 14:12:09   
srecnosrce
Pozdravljene user posted image !

Danes je tako lepo sveže, včeraj je pa bilo že kar malo hudo vroče.

Nix_81 pozdravljena med septemberkami in čestitke za user posted image user posted image .
Annnaa tudi jaz močno stiskam pesti zate, da se posteljica dvigne.
Kinder123 tudi meni se je pojavil izcedek iz dojk. To je bilo prvič že v začetku maja in priznam, da sem se kar malo ustrašila. Zdaj se pojavi občasno.
Bincii jaz za zajtrk jem kakšno skuto, navaden jogurt 1,3, malo sadja in ovsenih, rženih kosmičev vmes, za malico črno žemljo, navaden jogurt 1,3 in kakšno sadje, za kosilo veeeliko solate, kakšno meso in kuhan krompir ali kakšne polnozrnate testenine kuhane al dente. Potem sledi še malica in večerja. Za malico kos polnozrnatega kruha in nekaj gor in kakšno solato zraven, za večerjo pa čisto odvisno-največkrat kakšno lahko solato.

Včeraj sem bila na pregledu v porodnišnici, kjer me vodijo zaradi začetnih kravitev in diabetesa-vse je bilo ok, princeska tehta že okrog 1400 g,prvič smo videli tudi njen obrazek, popoldan pa prvič v materinski šoli, kjer so nam dali toliko enih informacij o dojenju in prehrani doječe mamice ter baby handlingu dojenčka, da me je zvečer pošteno bolela glava.

Uživajte v prekrasnem dnevu in čuvajte naše male zakladke.user posted image

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 870
   RE: Septemberke 2017
15.6.2017 8:11:22   
Tara9
Dobrodošla Nix_81, vauuu kar dva sončka, bravo. Že vesta za spol, al je presenečenje?

bincii vse bo dobro, sej se človek hitro navadi na nove prehranjevalne navade. Jaz sicer nisem na tej dieti, vendar sem vseeno tekom nosečnosti malo zamenjala hrano. Napišem par primerov, mogoče tudi tebi koristi: pirin nekvašen kruh, rženi nekvašen kruh, črn kruh brez ogljikovih hidratov, od salam si kupim puranja prsa, mi je prav dobra ratala, veliko jogurtov, skuta, kot je že srecnosrce napisala. Za kosilo pojem kakšen zrezek z zelenjavo in veliko skledo solate, ribe, sir za žar in skledo solate, polnozrnate testenine, piščančja čorba, leča itd. Veliko pojem ovsenih kosmičev. Tko, mogoče kakšna ideja prav pride.

Meni se tudi zdi, da sem vsak dan širša, sicer je tehtnica še zelo prijazna do mene user posted image , ampak ko se pogledam se počutim kr lepo okroglo user posted image . Sva izbrala sobo, čaka se 4 tedne, tko da naročimo in konec julija akcija s pripravami. Počasi pa bo.

Lep dan želim.

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 871
   RE: Septemberke 2017
15.6.2017 11:27:29   
annnaa
Nix_81 čestitkeeee user posted image user posted image in dobrodošla med nami!

Sem opazila ja, da se je morala tista, ki je pisala o matičnih celicah malo zmotiti o odvzemu krvi. Ker dojenček bi naj imel 3 dl, vzamejo mu pa menda 2 ml. Meni je sam zanimivo, da so nekatri ful proti temu odvzemu, ker še nisem slišala za to. Debata na Dojiva se, se je kar razvila in seveda so eni za, drugi proti. O naravnem porodu bi se pa naj (med drugim) govorilo takrat, ko se počaka, da popkovina neha utripat in se jo šele takrat prereže. Pri odvzemu za matične celice, pa se menda ne počaka in pol to kao ni naravni porod. Kakorkoli, vsak se zase odloči!

Tara9 na Cres gremo za dva tedna, potem pa še za nekaj dni na Kolpo. Kam pa vi? Pa super za sobico, juhu!

Moja porodniška bi se pa naj začela 18.8, se mi zdi še takooo daleč do tja, hehe.

bincii, fino, da imaš doma vsaj eno punčko, hihi, da nisi doma v manjšini user posted image . Itak je najbolj važno, da so otroci zdravi. Meni so tudi hecni razni komentarji, ah še ena punčka bo, škoda. No, sam da bo zdrava. Jaooo, kr neki. Kdo pa pravi, da so parčki idealni.

Hvalaaa vsem, ki držite pesti za mojo posteljico user posted image


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 872
   RE: Septemberke 2017
15.6.2017 19:38:27   
Semsije
Zdravo. Tule sem bolj redko. Preden jaz ofnem ta rr na telefonu :) cela znanost hehe.
A mi lahko kera da link do akupine na fb oz.me doda.oz.kateri naj pisem?:)

Sicer pa tale vrocina letos ni moj prijatelj. Se bl v senci skrivam pa stokrat pod hladnem tusu cez dan pa nekak gre vse skupaj.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 873
   RE: Septemberke 2017
15.6.2017 22:50:25   
Nix_81
Hvala vsem za cestitke. Glede spola se nismo cisto prepricani, pocakamo do naslednjega pregleda user posted image

Ja glede maticnih celic ima vsak svoje mnenje, ampak vem da nam ni zal da smo dali shranit....

Jaz imam cunjice po vecini ze pripravljene, ker ne vem koliko casa bom se tako okretna in sem raje malo prej pripravila. Najvecji projekt bo vozicek, vse ostalo bo se slo 😊

Morja pa letos ne bo vec za nas, se bomo kar bolj doma drzali. Pri dveh vcasih kaj prej preseneti, pa bomo bolj na ziher....

Sicer pa punce, privoscite si osvezitev v vodi, trebuscki bojo takoj lazji. Kot da jih ni user posted image

Lp

(odgovor članu Semsije)
Neposredna povezava do sporočila: 874
   RE: Septemberke 2017
19.6.2017 10:24:30   
andi0711
Pozdravljene nosečke ..

ta teden pa obljubljajo visoke temperature, bo še vroče. Prejšnji teden sem imela pregled, ogtt v mejah normale, posteljica se je male dvignila, zgleda da je vse v redu zaenkrat. Imam pa pregled komaj za 5 tednov.

Mi se počasi pripravljamo na dopust, user posted image danes in jutri sem še doma- jutri imam laboratorij za ICT potem pa še naslednji teden Rogam injekcijo. Otroci so veseli da se šola zaključuje. Nekaj dni še oddelamo, potem pa gremo na oddih. Nas pa še čaka nekaj dela ko se vrnemo.

Naše dete je tako navito, prejšnjič je tako brcalo da me je kar fajn bolelo, potem sem imela 2 urno otrdevanje, sem že začela razmišljati, da se grem kam pokazat. Na srečo je potem popustilo in smo šli spat. Sedaj so v redu, sem pa magnezij povečala na 2x na dan, spasmex-a pa se še ne poslužujem.

Dajte mi povedat kako se sliši ime Ajša, Aiša ?? Meni je lepo ampak se mi zdi da imajo eni kužeke s takim imenom, ali se motim? Nebi ravno rada, da se v šoli kdo posmehuje imenu .. kakšno je vaše mnenje?

(odgovor članu Nix_81)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?