|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sirovi štruklji
27.6.2005 16:45:44   
*NaDy*
Ima katera mogoče recept kako se naredijo kuhani sirovi štruklji.Že v naprej hvala.:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sirovi štruklji
27.6.2005 16:48:44   
Anonimen
Tule poglej, če ti je všeč: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sir&id=2055

(odgovor članu *NaDy*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   sirovi štruklji
27.6.2005 17:03:43   
benika
Najlažje je, če greš v trgovino, kupiš zmrznjene in jih doma skuhaš:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Ne no, mal heca mora bit....

Takole gre:

Testo:
13 dag mehke moke
0,5-0,7 dl mlačne vode
sol
1 dag olja
5 dag masla ali margarine
1 jajce

Moko preseješ, nardiš jamico in vanjo zliješ olje, vodo, jajce in sol. Premešaš, pregneteš in gneteš med 10 in 15 min. Testo oblikuješ v hlebček, ga daš na pomokano površino, pomažež z oljem in pustiš 0 min. Pokrij ga s kako posodo, da se na vrhu ne strdi.

Po pol ure hlebček pomokaš, nekoliko zazvaljaš in premažeš z oljem ali margarino. Nato ga razvlečeš na tenko.

Nadev:
5 dag margarine ali masla
2 jajca
5 dag sladkorja (oz. po okusu)
0,5 zavitka vanili sladkorja
0,5 kg skute
3 dag rozin (po želji)
0,5 dl kisle smetane
maslo in drobtine za zabelo

Maščobo razmešaš, dodaš rumenjake, polovico sladkorja, in vanili sladkor. Rahlo umešaš in dodaš pretlačeno skuto, rozine, smetano in trd sneg iz beljakov, med katerega vtepeš preostalo polovico sladkorja.

Testo premažež z nadevom (ampak ob robovih pusti malo prostora, da nadev ne zleze ven). Zviješ in štrukelj zaviješ v prtiček ali pa alu folijo. Povežeš z vrvico (pri foliji to ni potrebno) in kuhaš v slanem kropu cca. 40 min.

Kuhan štrukelj odviješ, narežež in potreseš s prepraženimi drobtinami.

Še nasvet: preden štrukelj zaviješ v prtiček, da malo pomokaj, če pa zavijaš v alu folijo, jo pa premaži z oljem. V nasprotnem primeru se štrukelj prime in se trga.

Pa dober tek!!!

(odgovor članu *NaDy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   sirovi štruklji
27.6.2005 17:15:03   
Gina
Imaš več variant
Najprej taki bolj pravi:

Narediš vlečeno testo (kot za štrudl) - če ne veš kako napišui, pa še to dopišem, lahko ga pa kupiš v trgovini, pa ga daš bolj na debelo. Nanj namažeš
- skuto
- 2 jajci
- malo sladkorja
- kislo smetano
- lahko dodaš malo gresa -cca 100g, pa pustiš da stoji nekaj časa, da se napne - ampak ni nujno da to dodaš
- drobtine
- rozine

Vse skupaj zaviješ in kuhaš 20 minut do pol ure v slanem kropu



:kuza::kuza::kuza::kuza:
Potem imaš še drugo, hitro varianto, ki je meni zelooo okusna, pa jo imamo dostikrat za večerjo:

2 jajci
pol kile skute
rozine
7 zvrhanih žlic moke
5 žlic sladkorja
sol

Vse skupaj zmešaš, zaviješ v kuhinjsko krpo in kuhaš dobrih 20 minut do pol ure.
Postrežeš z drobtinami. Njami

(odgovor članu *NaDy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   sirovi štruklji
27.6.2005 17:33:20   
eva1
Men so najbolj dobri kupljeni, pa še dela ni nič:)-:)-:)-

(odgovor članu *NaDy*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?