|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skuta
16.1.2014 18:12:15   
stračatela
rada bi se lotila priprave domače skute iz domačega mleka.ima kdo kakšen enostaven recept kako se jo naredi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skuta
16.1.2014 18:25:22   
malaMravljica
hmmm... domace mleko segrejes na 30 stopinj in pustis, da se bo sesirilo.

V bistvu pa, ce das kuhat kislo mleko dobis sirotko in skuto, ki pa je bolj kisla.

Mene pa matra, da bi jogurt zacela doma delat user posted image

(odgovor članu stračatela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
16.1.2014 19:52:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: skuta
19.1.2014 0:38:42   
malaMravljica
Metulj, po moje ti bom ze jutri lahko porocala ali je ratal moj jogurt. Morem preverit cene, koliko je mleko in koliko jogurt, ker jaz kupujem Demeter mleko po novem, vazicka ja in jogurt tudi dober in pol ne vem kako se izide. Ce bo ta domac poiskus uspel grem raziskat trg pripomockov za delat domac jogurt.
Se spomnim, da ko smo bili mali ga je mama delala.

A ves, kislo mleko bi pa jaz tudi znala naredit, pa maslo tudi in kislo mleko mi je tudi fino, samo je domace neprimerljivo s kupljenim.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: skuta
19.1.2014 16:25:09   
PinaNina
Lej takole jo naredi, meni je super, taka skuta, kisla smetana, malo soli, 2 žlički sladkorja, malo jabolk in 2 jajca, zmešam in sestavim štrudelj iz kupljenega testa......mljask.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: skuta
19.1.2014 18:08:55   
Paštetka
Meni je pa domače mleko zaradi vonja, tako fuj, da bolj ne more biti.
Domači jogurt bi jaz tudi delala, ampak ker bi moralo biti kupljeno mleko, mi je potem vseeno, če kupim navadni jogurt, ga dam na krpico v cedilo, par ur cedim, da dobim grški jogurt in je tudi kremast, mesnat in nasploh kot domač jogurt, v glavnem zakon.

Maslo pa naredim iz sladke smetne in je res odlično oz. bolj cremig kot kupljeno.


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 19.1.2014 18:09:50 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu PinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
20.1.2014 8:41:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
20.1.2014 8:42:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: skuta
20.2.2014 10:17:21   
nina8
Od kar doma delam jogurt iz domačega mleka, otroci in mož sploh nočejo več jesti kupljenega. Je pa res, da mora mleko biti res dobro. Skuto pa naredim, če se mi mleko skisa, ali pa kupim albiminsko od Bohinjskih mlekarn.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: skuta
23.2.2014 22:10:27   
malaMravljica
nna8, kako pa delas jogurt doma? Se ti da napisat mogoce?

Jp, jaz sem ga sedaj tudi ze parkrat naredila in fiiiin.

(odgovor članu nina8)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: skuta
14.3.2014 20:36:48   
nananaja
Jaz sem nekajkrat naredila poleti skuto tako da sem skisala mleko in potem segrela v posodi na majhni toploti enih 10min, da je nastane sirotka, potem precedim. Rata mi bolj pusta skuta.
Delam iz domačega mleka, porabim za peko ali pojem samo :)

Če kupim, kupim od loške mlekarne.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: skuta
17.3.2014 14:18:44   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

stepas smetano, dokler ne postane maslo? hmmm, vis, tole mi ni nikol padlo na pamet... daj objavi recept na blogu!


Metuljček, samo za tebe:

http://www.220stopinjposevno.com/2/post/2014/03/kraljevski-zajtrk-s-svee-narejenim-kremastim-maslom-in-toplimi-pereci.html

user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: skuta
17.3.2014 14:28:16   
mari1234
Zakaj pa ne bi postopka opravili kar z miksanjem z metlicami? A ni rezultat enak?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so naravne sestavine za čudovito obarva...
photo
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
Velikonočna šunka – kuhana ali pečena (rec...
Preberite, kako skuhamo velikonočno šunko, da ne bo razkuhana ali presuha. V članku najdete tudi recept za slastno šunko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?