|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srbeča koža
27.12.2005 20:56:41   
Titi
Ali katera slučajno ve zakaj pride do srbeče kože. Sem v 4. mesecu in me ne srbi trebuh (kot sem slišala z druge) ampak spodnji del rok in nog in hrbet. Se spraskam do krvi in mi nobena krema ne pomaga.

Nekje sem prebrala da gre lahko za neke jetrne encime. Ali je to nevarno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srbeča koža
27.12.2005 23:54:57   
KODA
Kaj pa če imaš tako suho kožo?


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Titi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: srbeča koža
28.12.2005 7:46:55   
Miloš
Če se pojavlja pozimi je to sigurno zaradi suhega zraka zaradi kurjave! V tem primeru je treba več prezračevati ali kako drugače vlažiti prostor. Preverjeno :)
user posted image
Lp, M.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: srbeča koža
28.12.2005 15:31:09   
Anonimen
Titi, verjetno gre res za suho kožo in ni nič narobe.

Taki simptomi pa lahko kažejo na težave z jetri (hepatopatija). Pojdi h ginekologu in prosi, da ti naredi jetrne teste, obvezno tudi bilirubin in žolčne soli. Če bo kaj narobe, te bodo itak spremljali v ambulanti za patološko nosečnost. Ni nič nevarnega, odločijo se edino za proženje poroda pred PDP. Ti bodo razložili, zakaj.

Nekateri ginekologi so na žalost preveč trmasti, da bi te poslali v laboratorij. Meni npr. ni hotela kontrolirati žolčnih soli, po dolgem prepričevanju mi je napisala za bilirubin, ki je na srečo bil zelo povišan (na srečo zato, ker bi me sicer prepričala, da ni nič narobe). V tem primeru bi jaz šla še k osebnemu zdravniku po napotnico ali samoplačniško.

Pa še pomoč: jaz sem mazala kar s Fenistil gelom, ko je bilo zelo hudo.

(odgovor članu Titi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: srbeča koža
28.12.2005 15:40:12   
hubi
Poskusi Bepanten losijon, mni je pomagal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: srbeča koža
4.1.2006 14:18:06   
ana*
Pozdravljena!
Imela oz. še vedno imam podoben problem kot ti. Žal se moja zgodba ni končala pravljično. Pred dvema mesecema sem rodila mrtvo punčko. Sicer je bil vzrok povsem drugje, toda na dan pogreba moje hčerkice sem izvedela tudi o resnosti srbeče kože. Mogoče res ni nič, mogoče je res le suha koža, vendar...
Izvedela sem za primer dekleta, ki je bila v 7. mesecu nosečnosti in je slišala za te jetrne encime ali nekaj o tem (ta dan sem bila zelo odsotna, tako da sem slišala vse le na pol). Šla je k zdravniku in zahtevala preiskave. Na srečo je imela prav in so ji zaradi tega sprožili porod, rodila je zdravega otroka! Pri moji ginekologinji sem izvedela, da je ta "bolezen" lahko resno škodljiva tako za otroka kot za mater.
Zato ti iz srca svetujem, da se pogovoriš s svojim zdravnikom, ginekologom, da boste ukrepali, če bo to potrebno. Raje prej in zaman, kot prepozno.
Sicer pa ti želim lepo nosečnost in veliko sreče s svojim sončkom.
A.

(odgovor članu Titi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: srbeča koža
4.1.2006 14:20:39   
Anonimen
mene so v prvi nosečnosti za ubit srbela stegna. pa še ene pikice so se mi naredle tut po trebuhu. sem prašala G kaj je to pa ni nič vedla. pol sem se sam mazala z mlekom za po kopanju pa je minilo čez en čas

(odgovor članu Titi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: srbeča koža
4.1.2006 16:45:21   
Barbs
Ojla Titi,

jaz vem o tej težavi sledeče - dlani in podplati so itak v nosečnosti bolj rdeči; ta kožna sprememba se pojavi kar pri dveh tretjinah nosečnic, le da tega marsikatera ne opazi. Verjetno to povzroča normalno povečanje estrogena. Približno petino nosečnic pa tudi srbi po trebuhu ali po celem telesu. Navadno pomaga že vlaženje kože. Izogibati se je treba pregretju, saj se srbenje okrepi, če ti je vroče.

Je pa vsekakor priporočljivo, da obiščeš zdravnika - ne moremo vedeti, kako močno te srbi ; nekateri imajo bolj nizek prag pa se jim zdi, da ne bodo zdržali, drugi spet prenesejo vsemogoče.

Poskrbi zase in za user posted image . Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: srbeča koža
4.1.2006 20:34:21   
AishaM
Tudi mene srbi trebuh in so se mi naredile neke lise oz. pikice po trebuhu. Pravzprav me srbijo le-te. Ugotovila sem, da mi pomaga prav to, da se ne mažem več tako intenzivno z oljem. Namažem se le še vsak drugi dan, vmes pa te lise namažem s kremo Tea tree od Justa. Pa se počasi izboljšuje.

(odgovor članu Titi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: srbeča koža
5.1.2006 22:37:46   
SOONka
a mislite, da mi bo skodovalo ce se mazem z mazilom iz smrekovega lubja, ki sem ga kupila v domaci lekarniuser posted image

(odgovor članu Titi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: srbeča koža
9.1.2006 19:24:00   
Anonimen
oj bejbeuser posted image
mene tudi full koža srbi...po celem telesu(tudi obraz in lasišče)user posted image .naredile so se mi nekakšne rdeče pikice in lise.suho kožo imam že od nekdaj, se pa že celo nosečnost redno mažem.sem brala o jetrnih encimih pa me zdaj nenormalno skrbi.imam namreč prirojeno okvaro na jetrih.ne vem kaj dosti o tej okvari.rečeno mi je bilo le, da ni nič hudega, nič nevarnega. pregled pri G imam 27.1..kaj mislite, je prav, da počakam do pregleda in mu to takrat povem, ali naj ga čimprej pokličemuser posted image


hvala vsemuser posted image

(odgovor članu SOONka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: srbeča koža
10.1.2006 10:08:21   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: SOONka

a mislite, da mi bo skodovalo ce se mazem z mazilom iz smrekovega lubja, ki sem ga kupila v domaci lekarniuser posted image


Ne. Ampak ne pretiravaj. Da ne bo mali podoben smrekovemu lubadarju.user posted image user posted image

(odgovor članu SOONka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: srbeča koža
11.1.2006 9:42:28   
barbarak
Ojla!
Tudi mene je srbela koža, zlasti, ko sem se zvečer vlegla v posteljo. Moram povedati da sem se o nekje 2 meseca mazala z Nivejinim oljem proti strijam. Verjetno sem pretiravala z njim, kajti v začetku osmega meseca so se mi na trebuhu in spodnjem delu hrbta, kjer je res najbolj občutljiva koža med nosečnostjo,  kar čez noč naredile drobne rdeče pikice, ki so za znoret srbele. Takoj drugi dan sem odšla k osebni zdravnici, ta pa mi je dala napotnico za dermatologinjo, (nosečnice so navrsti takoj, brez čakanja) katera je ugotovila alergijo na prav to olje. Napisala mi je recept za nekakšno kremo, ki pa mi je zelo pomagala. Pikice so izginile v dveh dneh. priporočala mi je tudi naj se mažem, če se že moram, z navadnim prečiščenim olivnim oljem, ki ga dobiš v vsaki lekarni. Pa tudi s tem ne smeš pretiravat. Za tuširanje pa ti priporočam EUCERIN pH5 kremno olje za tuširanje, ki ga tudi dobiš v lekarni. sicer je malo dražje vendar se splača.
LP tebi in vsem skupaj!user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: srbeča koža
11.1.2006 11:14:44   
majamo
Mene je tut srbela kouser posted image , še sploh po nogah in na trebuhu in po prsih, pa še luščila se mi kot da mam prhljaj. Sem si kupila mandljevo olje (naravno). Tako olajšanje ti povem. Zdaj pa se vsaki dan po tuširanju, včasih tudi 2x dan namažem pa je ok.

Poskusi

(odgovor članu barbarak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: srbeča koža
11.1.2006 15:54:14   
DrejcDrejc
Tudi mene velikokrat zvečer celo telo srbi, ko se recimo uleknem na kavč ali grem v posteljo, še posebno tam, kjer pritiskam na kožo. Praskam se, kot bi imela garje. Ampak zadeva potem mine po kakšne pol ure, če ne razmišljaš o srbenju. Sem v eni knjigi prebrala, da je to eden izmed simptomov nosečnosti, ki ga povzročajo hormoni in da pomaga vlaženje kože.

Če pa dobite kakšne izpuščajčke in ti srbijo, pa znajo biti posledica alergičnih reakcij na razne kreme itd. - če se prej redko mažeš, potem pa kar naenkrat panično kup kemije proti strijam itd., ni čudno, da koža protestira.

Kakšno pretirano srbenje pa je lahko znak za karkoli bolj zapletenega, zato se je bolje obrniti po strokovno pomoč.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: srbeča koža
13.1.2006 10:18:41   
makica
Lepo pozdravljene,

Ko sem bila jaz noseča so me proti koncu nosečnosti začeli srbeti gležnji. Včasih sem si jih tudi do krvi razpraskala. Pa sem iskala vzroke v suhi koži, alergiji, itd. Ko pa sem prebrala o jetrnih testih pa sem šla k zdravniku. Sicer mi je že takoj rekel, da jaz to pa sigurno nimam, vendar sem vzrajala in mi je dal delat teste. Izkazalo se je, da imam povišane jetrne encime, sledili so pregledi v porodnišnici in porod. Torej previdnost ni nikoli odveč. Naša zgodba se je srečno končala, lahko pa se ne bi.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?