|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 8:41:07   
mika
Zanima me kako je pri vaših psičkah potekalo okrevanje po sterilizaciji. Nagibamo se k temu, da bi jo dali sterilizirat. Okrog nas so skoz kužki, sicer pritlikavčki proti psički pa vseeno, ne bi imela cele ograje označene. Tisti najmanjši pridejo tudi na dvorišče.

No, okrevanje me zanima....psička ima nekje 70kg in se mi zdi, da bi težje okrevala. Naj povem, da smo imeli mačko, ki je bila sterilizirana in potem ni dovolila več, da se ji kdo dotakne trebuščka.
Psički pa najbolj paše božanje ravno po trebuščku in velikokrat spi na hrbtu. A je možno, da nam zameri, ker tista mačka teti (od katere smo jo podedovali) je.

Bom poklicala tudi v veterinarsko ambulanto, rada bi pa slišala vaša mnenja.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 9:30:13   
Ribica **
Nam ni nic zamerila, je pa res, da smo jo sterilizirali pri sedmih ali osmih mesecih. Prva dva dni je bila boga, jo je ful bolelo, tezko je sla na kavc in iz kavca, enkrat je mami skoraj ugriznila, ko ji je hotela pomagat. Potem je bil tisti teden bolj mirna, vec ali manj je pocivala, po enem tednu je bilo pa vse ok.

Na hrbtu spi se zdaj in se vedno se najraje coha po trebuhu.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 10:03:54   
Anonimen
Pri naši ni bilo nobenih problemov. Res, da smo jo dali sterilizirati že pred prvo gonitvijo, vendar poznam dosti drugih psičk, ki so bile kasneje pa nikjer ni bilo nobenega problema.
Mi smo jo zjutraj peljali, veterinarka je rekla naj jo popoldne pridemo iskat, pa nas je okli druge ure klicala, da se je psička zbudia, da joka. Pa smo šli po njo, bili še nekaj časa tam, ker ni kazalo na nobene probleme, smo šlo domov. Prve dva dni je bila malo bolj mirna,več je ležala. Potem pa akcija.
Tako, kot pravi ribica, se tudi naša še vedno najraje pusti božati po trebuhu.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 10:21:53   
Arwenko
Kot so že odgovorile, ene 2 dni so mičkeno bolj bogi, nič sprehodov, samo lulanje zunaj pa to. Nekoliko je potrebno negovat šive, kar s kakšnim nepekočim alkoholom iz lekarne ali jodom, pa menjavat tiste gazice. To pa je tudi to. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 10:45:54   
mika
joj, me  začne kr vse bolet, ko berem....a se lahko kaj zakomplicira?

A mora bit noter, po operaciji? naša spi zunaj v boxu. Ima močno poddlako (sicer se zdaj misi) in bi ji bilo vroče.

Nemeravam jo peljat v kliniko za male živali na Pobrežju v Mb. Imamo zelo dobre izkušnje z njimi na sploh, nismo pa še imeli psičke, da bi vedela kako je.


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 11:01:08   
Ribica **
Jah, zapleti so mozni povsod. Mi imamo samo posledice sterilizacije - inkotinenco.

Sivov pa nismo nic negovali oz. menjavali gazic, ker je imela z eno tako mocno stvarjo to zalepljeno na trebuscek, da nam ni pustila dol vlect, je to veterinar potem na hitro naredil - mene ni bilo zraven user posted image  

Za sprehode se pa ne spomnem, kako je bilo. Vem samo, da smo jo dali na nepremocljivo podlogo, ko je prisla od veterinarja, ker je kar lulala - menda zaradi narkoze.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 11:43:07   
Arwenko
Jaz bi jo vsaj 1 noč imela noter, kakšen hodnik ali pa kaj, saj ni mus v dnevni sobi ali spalnici. Inkontinenca je res možna posledica, ampak je danes relativno redek zaplet. Klinika je meni super, še zdaj iz Celja peljem moje pse v mb k njim.

Mi pa smo čistili in potem kar sami ven pobrali, ker se je super zacelilo. :)

mika, sicer pa tak v splošnem čim manj komplicirat, poslušajte zdravo pamet in opazujte psičko kako se bo obnašala in kaj ji bo pasalo. :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 11:46:54   
andreja32
naša je bila tudi prve dni precej boga,...pa se je potem stanje iz dneva v dan izboljševalo.na sprehod ni hotela, šla je samo toliko da je opravila potrebo.nam ni bilo žal , da smo jo sterilizirali, edino kar je bilo moteče je to da se ji je spremenila dlaka.postala je izredno gosta, rada se je vozljala (samojed).Zdaj smo v svoj dom vzeli enoletno samico(prejšni lastniki so se je naveličali)legla  ne bomo imeli, čeprav je rodovniška.bomo  videli kako bo ko se bo gonila,...prejšna je bila sterilizerana pred prvo gonitvijo in nimam izkušenj kako to sploh izgleda(teorijo vem, praksa pa šepauser posted image ).

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 12:50:58   
Ribica **
Andreja, ne zeli si je user posted image  Luna se je na dan predvidene sterilizacije zacela gonit. In to je trajalo 16 dni, vmes sem bila jaz en teden na potovanju in je baje mami mogla vsake pol ure z njo ven hodit in jo kar naprej bozat. Pes je prisel pred nasa vhodna vrata sedet od stanovanja (pa smo v stolpnici in spodnja vrata zaklepamo!), za nama so lazili samci na sprehodu, enkrat so trije po meni skakali, ko sem jo imela v narocju (in valjda, da se je upirala). Gatke si je slekla, zadnji dan gonitve jih je celo zgrizla in tako dalje. user posted image  

Pa ne ji prva dva ali pa tri dni dajat za jest briketov, raje kake konzerve, zato, da bo lazje kakala.

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 13:53:01   
Isabellabina
Živjo

No jaz sem ravno danes dala sterilizirat psičko.Stara je 5 mesecev in tri dni in težka 17 kg.Je pa zlata prinašalka.Veterinar ti bo dal vse napotke za negovanje psičke tako ,da ne skrbi..Naša še vedno spi in verjetno bo še nekaj časa.Dobi tudi ovratnico ,da si ne liže šivov in oblečena je v mrežaste hlače in ima samo 4 šive pokrite z gazo,katero moram menjat zjutraj in zvečer.Nima nič zalimano in ni nobena kunšt zamenjat gaze.Tudi ni potrebno spirat z ničemer ,če je rana vredu.Je pa veterinar tako lepo naredil,da se ji verjetno niti ne bo veliko poznalo,še posebno ,ko bo dlaka malce prekrila rez.Aja cena,če te zanima---121 e všteto z mikročipiranjem in zdravili ,ki jih je dobila in antibiotiki za domov(preventivno)V ambulanto pridem čez 10 dni pobrat šive in snet ovratnico ,takrat pa bo cepljena tudi za steklino.


< Sporočilo je popravil big mamma -- 17.4.2009 13:54:36 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 18:19:55   
mika
Vse bolj se mi zdi, da smo pozni in da bi teško prenesla...ne vem nek slab občutek me daje. Stara je eno leto, prej  nisem razmišljala o tem. Bom se posvetovala z veterinarjem, pa se bomo potem odločili.

Hvala za vaše odgovore, če se pa še česa spomnite, pa napišiteuser posted image

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
17.4.2009 21:19:49   
Nikita***
Naša ga je pa precej biksala po sterilizaciji in me je zelo skrbelo. Ob sterilizaciji je bila stara šest mesecev in že kar precej scrkljana user posted image Prvi dan je kar precej jokala. Lulala, pila in jedla je normalno. Potem pa se je začela čudno obnašat. Večkrat na dan se je postavila sredi dnevne sobe in kakšno uro kar stala in gledala v prazno. Na klice se sploh ni odzivala. Sprobala sva vse trike, na katere se je prej "palila", pa nič. Čisto sem bila obupana, saj mi nič ni bilo jasno.  Skratka popolnoma drugačna je bila, kot sva je bila vajena do tedaj. Ko me je drugi ali tretji dan to njeno čudno obnašanje resno zaskrbelo, sem poklicala Polono v Horjul, ki mi je v smehu razložila, da scrkljane ritke ponavadi tako pokažejo svoj protestuser posted image . Uf, kako me je potolažila!
Lulala, kakala, jedla in pila je povsem normalno, le ponoči je jokcala, spala pri nama in cele ure stala sredi dnevne sobe. Pa z "antenco" se ni upala gibat, ker se je zaletavala v omare. Po enem tednu je bila spet stara, navihana Trini, midva sva si pa pošteno oddahnila. Nobenih sprememb v karakterju ali kakšnih drugih težav ni bilo.
Aja, še trebušček. Čohljanje po trebuščku in nastavljanje le-tega je bila od nekdaj njena najljubša disciplina. In ostala vse do tega trenutka, ko je razplužena po kavču, jaz pa jo z eno roko čohljam, z drugo pa tipkam tole sporočilouser posted image


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
18.4.2009 11:24:25   
andreja32
ha, ha, nikita, tako je bilo tudi pri nas,...ni se odzvala niti na kost ali surovo meso,..nič. še pogledala me ni 14 dni.jaz sem bila že čisto obupana in sem se spraševala če bo še kdaj takšna kot je bila prej.tudi jaz sem po treh dneh odšla k vet. po nasvet ker sem resno mislila da je nekaj narobe.pa me je potolažil z besedami, da je to zato ker je tako srkljana(to so bile tudi njegove besede ko sem jo po ster. prišla iskat)...pa je imel kar prav, se je lepo unesla....kosmatinka razvajenauser posted image

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
19.4.2009 9:49:30   
Isabellabina
No ,da poročam okrevanje naše psičke.V četrtek je bila zjutraj operirana,iskat sem jo šla ob 11.30 in je res prespala cel petek in še noč.Zjutraj v soboto ,kot ,da ni bila operirana.Živahna,rada bi že skakala in se crkljala.Nobenih kakšnih drugih znakov, kot jih ene navajate.Lepo je jedla ,lulala in kakala.Seveda je tudi še počivala.V glavnem pooperativno zdravljenje brez problemov ,le tisti dan  v petek je bila res boga in se je tresla ,bila je mrzla in smo jo pokrili,kot je naročil veterinar in je bilo vse vredu.Tako ,da sem vesela ,da se je vse izteklo kot se mora.

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
19.4.2009 9:59:37   
Senci
Jaz sem dala mojo psičko zlato prinašalko sterilizirati pri 5 letih. Prvi dan po operaciji je bila bolj bošček in samo ležala in počivala, razen lulanja. Drugi dan pa je hotela že hodit okoli, ker je bolj živahna in najbrž so ji tudi zato posledično počili notranji šivi. Morali smo iti nazaj, da so jo še enkrat zašili. Takrat me je res skrbelo. Po tem drugem obisku pa je počasi in lepo okrevala. Nima težav z inkotinenco in tudi obnašanje se ji ni nič spremenilo. Kljub temu, da je bila bošček, mi ni žal. Mogoče bi jo edino prej dala sterilizirat. 

< Sporočilo je popravil Senci -- 19.4.2009 10:00:23 >

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
19.4.2009 11:20:01   
Isabellabina
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

No ,da poročam okrevanje naše psičke.V četrtek je bila zjutraj operirana,iskat sem jo šla ob 11.30 in je res prespala cel petek in še noč.Zjutraj v soboto ,kot ,da ni bila operirana.Živahna,rada bi že skakala in se crkljala.Nobenih kakšnih drugih znakov, kot jih ene navajate.Lepo je jedla ,lulala in kakala.Seveda je tudi še počivala.V glavnem pooperativno zdravljenje brez problemov ,le tisti dan  v petek je bila res boga in se je tresla ,bila je mrzla in smo jo pokrili,kot je naročil veterinar in je bilo vse vredu.Tako ,da sem vesela ,da se je vse izteklo kot se mora.



Eh ..napaka,operirana je bila v petek in ne četrtek...ma skoz mi hodi ta četrtek v misel..mogoče zato ,ker je morala biti ta dan brez hrane...in je trpela že dan prej ,ker je ena prava požrešnica!


< Sporočilo je popravil big mamma -- 19.4.2009 11:21:59 >

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
19.4.2009 18:37:07   
anika87
Punce, naša je bila sterilizirana 5 let nazaj, zato se več podrobnosti ne spomnim, če pa bi bilo kaj posebnega, pa bi si verjetno zapomnila. Naša je pritlikava jazbečarka, tako, da sem ji morala tisti leteči krožniko okrog vratu malo obrezat, saj še hodit ne bi mogla revcauser posted image , ampak ker imajo pač jazbečarke dolge gobce, si je malo prek tega ščitnika dosegla in lizala šive, samo ni bilo nič hudega. Kolk se spomnim je okrevala b.p. in hitro. Sterilizacija je ni spremenila, še danes je ista kot prej, čohat se pusti po trebuščku, ful ji paše... Pred sterilizacijo je enkrat skotila (ker smo bili nepazljivi in jo je prijatelj naskočil, ko nismo pazili), ampak nam ni bilo potem žal, čeprav smo jo mislili še prej sterilizirati. Sterilizacijo pa smo dali tako, da se še vedno goni, se mi zdi nekak bolj naravno, pa še naš kuža lahko malo uživa user posted image , ker potepat se pa nobeden ne sme, sta vedno obadva pridno doma. 

_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
20.4.2009 1:36:09   
Ribica **
Ah, pri enem letu pa res ni prestara! Lunini "teti" sta bili obe sterilizirani lani oz. v roku enega leta, pa bosta junija stari 5 let.

Jah, je odvisno od veterinarja, kot kaze - Luno so polepili z nekim takim belim blagom al' cem, cudno no.

Tkole zgleda slikca:
user posted image  

Ovratnice pa nismo rabili, dala sem ji jo gor samo za slikanje user posted image  Pa je sicer si iz tace zelo rada sive ven pobirala in podobno, ampak tole rano je pa pustila cisto pri miru, presenetljivo.

Takole je pa pocivala po sterilizaciji:
user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 20.4.2009 1:40:02 >

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
20.4.2009 1:39:20   
Ribica **
Kako pa je psica sterilizirana tako, da se se vedno goni? user posted image  

Ker po temu sodec kaj takega pac ne obstaja user posted image  

http://pesjanar.si/index.php/2006/77 

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,1653.msg21067.html#msg21067 



< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 20.4.2009 1:52:24 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
20.4.2009 10:01:28   
Arwenko
To ponavadi pomeni bodisi, da je bila sterilizacija opravljena v napačnem trenutku, mora biti namreč opravljena v času hormonskega mirovanja, ker če je bila prehitro po gonitvi ali pa prepozno v tem smislu, da bi se psička v naseldnjem tednu ali dveh pričela gonit, potem lahko da skoz "diši" ostalim samcem.

Drugi razlog je, da sterilizacija ni bila opravljena strokovno in je kaj noter ostalo.

Tretji razlog, sploh ni gonitev, ampak vnetje, izcedek pa je lahko podoben.

Nisem pa brala teh tem, ker nimam časa, tak da težko rečem, kaj je bilo v konkretnih primerih.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
21.4.2009 20:46:59   
anika87
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR
Kako pa je psica sterilizirana tako, da se se vedno goni? user posted image  

Ker po temu sodec kaj takega pac ne obstaja user posted image  


Nam je veterinar razložil (pa tudi že prej smo to vedeli, ker nam je povedal en prijatelj, veterinarski tehnik), da se psico lahko sterilizira tako, da se več ne goni ali tako, da se še vedno goni, samo da ni več plodna.
Prvi način je menda takšen, da se ji vse ven pobere, drugi (naš) način je takšen, da se (misilm da- kolk se še spomnim) prereže jajcevode, tako da plodna več ni, goni pa se še vedno.

Naša se goni še vedno normalno 2x na leto od kar je bila sterilizirana (leta 2004) in nikoli ni bila breja. Gonila se je normalno po 10-14 dni, naskakoval jo je pa samo naš pes, nikoli nismo meli problemov z drugimi potepuškimi ali bližnjimi psi, sta pa vedno čez dan odprta na dvorišču, ki je zagrajeno, spita pa v kurilnici celo leto.


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
22.4.2009 8:40:59   
andreja32
Tudi če ima prerezana jajcevoda se  nebi smela več goniti,...normalna gonitev traja tri tedne...

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
22.4.2009 9:23:33   
Arwenko
Ne glede na to kakšna sterilizacija je, se pravi manj invazivna (samo prerezani jajcevodi) ali bolj invazivna (vse pobrano ven) se psica ne sme nikakor gonit, gonitve pomeni da ciklus hormonski ostane in da je psica plodna, in ravno point sterilizacije je, da gonitve več ni! 

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
22.4.2009 12:26:51   
Ribica **
Moji so samo jajcevode odstranili ali zavezali al kakorkoli ze - maternico se ima, pa se niti slucajno ni nikoli gonila user posted image  Zato mi je cudno in mi res ni jasno, no.


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: sterilizacija psičke-okrevanje
27.4.2009 22:13:32   
anika87
Bolj malo berem ta podforum, zato malo pozno odgovarjam...

Ne vem, jaz nisem nikoli prej o tem razmišljala, niti kasneje... Niti spraševala drugih ljudi kako je s tem...
Veterinar nam je pač tako razložil, kot sem že prej opisovala, da lahko je tako ali pa tako... Midva sva se odločila, da naj se pač goni, naju to ni motilo, se mi je zdelo pač to naravno, glavno da ne bo več breja...
Naša je bila sterilizirana 5 let nazaj, kot sem že napisala in od takrat naprej se še vedno redno goni 2x na leto po okrog 10-14 dni. Breja ni bila nikoli, niti namišljeno.

Bom pa še malo poguglala, da vidim kaj se piše o sterilizacijah...user posted image


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?