|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 18:40:52   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: naty13

Erin sem hotla seznamček za težo odred, da bi mal pogledala, pa ne morem odpret.


sori, kaj?user posted image user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 18:42:03   
naty13
Erin mislila sem na seznamček kamor bomo vpisovale svojo težo enkrat na mesec.

_____________________________

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 18:44:13   
Erin
Ajaaaaaaa....ja lahko, sem sicer že dodala na naš seznam kilogramčke da ne bomo toliko razpredelnic imele, če pa želite jo mamo pa lahko posebej..meni sicer bolj ustreza da imamo na prvem seznamu to, ker je prostor sedaj ko sem preglede dala stranuser posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 18:47:08   
naty13
Ok Erin zmenjeno. Sam pri meni zdej še nekaj časa ne bo prišlo na enako težo, bom mogla kar fajn papcat, kile so kar šle.

_____________________________

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 20:05:07   
Vilika
Pozdravček!

Danes sem pa jaz kooncnoo malo boljse volje - je izcedek po dobrem tednu skoraj cisto ponehal. Se ne smem prevec hvalit, da se ne zarecem.

Erin, Katja - tudi meni se moj user posted image kar malo smili, ker ne smevauser posted image . Bom probala potuhtat kaksno alternativo, trenutno se ga kar malo izogibam - da naju ne prime..user posted image

Drugace pa zadnja 2 dneva pri sebi opazam nek nov nosecniski znak, ki je hkrati zelo zoprn - VRTOGLAVICA namrec. A jo ima se katera?

Danes sva hotela mojima starsema povedati za user posted image , pa oceta ni bilo doma... tako da.. drugo soboto.


_____________________________

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 20:09:09   
Erin
super vilikauser posted image user posted image user posted image upam da se grdi izcedek ne vrne več---->je povzročil že preveč gorja. Zelo lepa novica, super.user posted image

vrtoglavice jaz nimam, sem jo pa imela prve tedne...kaj pa če ti cukerčka manjka? Punca hitro po eno Milkouser posted image user posted image

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 20:09:22   
K_a_t_j_a
naty13 želim ti, da se tvoj fantek čimprej pozdravi. user posted image user posted image user posted image user posted image

Midva boma tudi vprašala za spol. Sem jaz zelo firbčna kaj bo, čeprav mi je vseeno kaj, samo da bo zdravo. Mam občutek, da bo punčka. Mi je tašča z verižico naredla tisto foro, ko daš verižico na levo roko na žilo in ti pol pokaže kaj bo, če se vrti v krogu je punčka, če pa sem in tja pa fantek. Men je pokazalo, da naj bi bil fantek. Sam to je po moje sam neka fora. Je ona za sebe naredila pa ji je prav pokazalo, da ima hčer in sina.

Men pa moj user posted image prnese iz službe višnjev zavitek. Mmmmmmmm, komaj čakam!user posted image Mam danes od popoldan naprej čist podivjan apetit, zjutraj pa slabost.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo vilika za izcedek, ki je izginil!

Šcccccccccc, šcccccccccccccccccccc izcedki!!! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
   RE: Avgustovke 2oo8
12.1.2008 21:04:35   
aradej
Mene tut vrtoglavica daje pa kar precej pa že v prvi sem jo imela tako da se mi slabo piše. Takrat je bila celo nosečnost.

Preživela sem koline pa sem malce utrujena pa grem kar pančat če bom lahko.

Z mojimuser posted image  tudi že en čas pavzirma tako da bomo vidl...

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 10:39:12   
bambi14
Punce,....mene pa zanima če sex res ni priporočen na začetku nosečnosti?user posted image
Kakšno je vaše menje in izkušnje?

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 11:59:22   
nell
Pozdravljene punce!

Se mi je kr nasmejalo, ko sm prebrala dobro novico od Erin in Vilike, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image punce za konc izcedka in upam, da se nič več ne vrne.

Naty13, upam, da tvoj pikec čimprej ozdravi in da pride domov. Verjamem, da si kr pod velikim stresom, tko da ti želim, da te skrbi minejo.

Bambi14, js sicer tole prvič slišim, da ti seks v začetku nosečnosti odsvetujejo. O.k. razumem, če imaš težave, kot pravijo punce izcedek itd, ampak sicer pa mislim, da je seks celo priporočljiv. Tko k pravjo, da ima ženska med nosečnostjo ponavadi itaq povečano spolno slo... pri men to odpade med user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , kar se ponavad dogaja zvečer in zjutraj. Ampak odpovedala se pa nisem user posted image , ker sem hvala bogu zdrava in nimam večjih težav. Tko da kr sočustvujem z puncami, ki zarad zdravstvenih razlogov ne morejo user posted image . No hvala bogu, da nam cartanja še nihče ni prepovedal. V končni fazi se pa tud ljubimo lahko na več načinov.

Bodite v sončku, kljub dežnim kapljicam zunaj.


_____________________________

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 12:05:40   
Neža7
bambi14.... 1. user posted image  nosečnost sem redno user posted image in ni bilo nebenih problemov. Pri 19t sem imela SS, ker sem dobila vnetje, ampak ne vedo kako je prišlo do tega, ker sem bila zdrava.
Sedaj v 2. user posted image  so mi prepovedali user posted image dokler sem 12t. Če ne bo kakšne hude težave bova lahko malo user posted image . Jaz itak ima občutek, da ne bova morala seksat, ker sem že imela zelo rahlo krvavitev v 6t user posted image  in verjetno bo G rekla, ne!

Vse je odvisno od telo. 1user posted image  sem bila res popolnoma brez težav in se je hudo končalo.
2.user posted image  je že bila malo stresna.

_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 12:15:09   
Erin
Dan...

bambi, jaz sem istih misli kot nell, sex med nosečnostjo je priporočljiv, razen nam ki nam grozi spontani splav in smo imele izcedke,.. ni priporočljiv...je pa kriza biti brez ampak za pikico vseuser posted image user posted image

Sem pa našla ta članek na http://www.bambino.si/?d=clanek&id=550&h=spolnost%20med%20nose%C4%8Dnostjo


Seks med nosečnostjo

Priznajmo si - dokler niste noseči, ne vas ne vašega partnerja to pretirano ne skrbi ali zanima. Tiste, ki zanosijo ali so že kdaj bile noseče, pa dobro vedo, kako zanimiva in kmalu tudi nerodna tema je to. Vse, kar ste nekoč že vedeli in počeli v spolnosti, začnete spoznavati z nove perspektive.


Kako varna je spolnost?
Je prvo in najbolj pogosto vprašanje, ki si ga parijo zastavljajo. Ne glede na izobraženost, se bojijo, da bi sama fizična sila spolnega odnosa lahko poškodovala razvijajoči zarodek, bodisi ker bi ga s penetracijo okužili bodisi ker bi orgazem pri ženski lahko povzročil splav. Resnica je, da je otrok v maternici varno zaščiten s porodno vodo, ki to preprečuje, zato je ženski orgazem popolnoma neškodljiv, nekateri ga celo primerjajo z uro aerobike. Proti koncu nosečnosti pa orgazem ali spolni odnos lahko sprožita popadke, zato stroka pogosto priporoča eno ali drugo, da pospeši porod.

Prav tako se monogamnim parom okužbe ni treba bati, saj je maternica zapečatena s posebnim čepkom, ki preprečuje okužbo. Če je eden od partnerjev okužen s katerokoli spolno prenosljivo boleznijo, je seveda zaščita nujno potrebna.

Kdaj se seksu izogniti?
V posebnih okoliščinah, kot je krvavitev, možnost spontanega splava ali prezgodnjega rojstva; pri nošenju dvojčkov ali trojčkov. Preden se seksu popolnoma odpoveste, se o tem posvetujte s svojim ginekologom. Posebno previdni bodite pri prej omenjenih spolnih boleznih; pri oralnem seksu naj moški v nobenem primeru ne piha zraka v vagino, saj je lahko zračni mehurček, ki zaide v žilo, usoden za mater ali otroka.
Spolni apetit
Ni samo vprašanje varnosti otroka tisto, ki lahko spolni apetit zmanjša. Že nosečnost sama po sebi je lahko dovolj, da si nekatere bodoče mamice seksa ne želijo več toliko kot prej ali pa sploh ne. Na delu so hormoni, ki vplivajo neposredno na spolno slo, in simptomi, ki bolj ali manj zvesto spremljajo vsako nosečnost, kot so zaspanost, utrujenost, bolečine v hrbtu, križu, prsih ...
Ker se nosečnice iz dneva v dan spreminjajo tudi na videz, marsikatera sama sebi kmalu ni všeč, lahko se počutijo debele ali materinsko zaobljene, kar sploh ni enako seksi. Včasih tudi partner svoje nosečnice ne vidi kot spolnega objekta, kar lahko spolnost dodatno zakomplicira. Vsekakor se parom, pri katerih eden ali drugi izgubi željo po spolnosti, priporoča ogromna količina potrpežljivosti in celo obisk terapevta. In najprej upoštevanje dejstva, da nosečnost ne traja celo življenje, ampak le nekaj mesecev.
Prav toliko je žensk, ki med nosečnostjo začutijo povečano potrebo po spolnosti, kar lahko spet pripišemo hormonom ali zgolj psihičnemu doživljanju svojega novega stanja. Prav nič neobičajno ni, da se jim na novo pridobljene obline zdijo strašansko seksi, kar jih dela še bolj poželjive in privlačne. Moških, ki jih očitna zaobljenost noseče partnerke dodatno vznemirja (nenazadnje je to tudi dokaz njihove plodnosti, kajne?), je ogromno. Oboje pa stimulira tudi dejstvo, da je seks končno spet samo akt, pri katerem se ni treba več ukvarjati ne z zaščito ne z zanositvijo.
Spoznajte nove seksualne položaje

Tako, kot raste nosečniški trebuh, rastejo tudi težave pri izbiri spolnega položaja. Pozabite na divje in neobičajne poze, pri katerih se boste prej počutili kot želva, prevrnjena na hrbet; nosečnost je čas, ki zahteva prilagajanje.

Na boku
S partnerjem ležeta "v žličko", on vstopa od zadaj, analni seks ni izključen ali nevaren, odvisno, ali vam paše, in koliko ste ga prakticirali prej. Druga možnost je, da si s partnerjem zreta v obraz, eno koleno imate pokrčeno.

Ženska zgoraj
Obstaja kar nekaj položajev, izberite tistega, ki vam ustreza. Glej Trendi, rubrika Vroča razmerja, "Ko ženska prevzame nadzor 1. in 2."

Po pasje
Oprite se na roke, medtem ko klečite na kolenih. Verjetno ta položaj poznate že od prej ...

Na hrbtu
Lezite čisto na rob postelje, pokrčite kolena, partner naj v vas prodre kleče ali stoje.

Ne pozabite! Kaj je normalni ali običajni spolni odnos, v nosečnosti postane relativno oziroma je popolnoma odvisno od vas in vašega partnerja ter želja, ki jih imate.

< Sporočilo je popravil Erin -- 13.1.2008 12:16:01 >

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 13:21:38   
Erin

user posted image SEZNAM GIN. PREGLEDOV user posted image

11.1. - m_m
11.1. - majah

14.1. - anonimnauser posted image
15.1. - anonimna user posted image
15.1. - Lana777
15.1. - srecka30
17.1. - majah
17.1. - košuta
17.1. - Krysia
18.1. - K_a_t_j_a
18.1. - aradej
18.1. - Muklla
18.1. - Maja T.
18.1. - iva77

18.1. - m@j@
19.1. - bambi14
22.1. - Neža7
23.1. - Erin

23.1. - kat007
24.1. - cicmic
24.1. - Gajka
24.1. - pingo80

25.1. - anonimna A.
28.1. - bella02
28.1. - *zvezdica*
28.1. - sandra123
28.1. - ANA_P
28.1. - maya maya
29.1. - bibika24
04.2. - mishel
05.2. - astrea
05.2. - naty13
06.2. - anonimna user posted image
11.2. - supermiška
11.2. - anaya
11.2. - sayuri
12.2. - mkj
13.2. - Nevaeva
18.2. - PABLO
05.3. - nell

NUHALNA SVETLINA:

17.1. - Muklla
17.1. - iva77
18.1. - anonimna user posted image
21.1. - PABLO
22.1. - Erin

22.1. - sayuri
22.1. - Nevaeva
22.1. - bella02
22.1. - m@j@
24.1. - gajka
25.1. - supermiska
28.1. - mkj
28.1. - Maja.T.
28.1. - mishel
31.1. - K_a_t_j_a
31.1. - Arašida
05.2. - astrea
05.2. - lana777
05.2. - naty13
05.2. - Vilika
05.2. - buhtlčk
06.2. - Krysia
06.2. - tejkaz
07.2. - sandra123
07.2. - Neža7
07.2. - nell
11.2. - bibika24
11.2. - majah
11.2. - bambi14
11.2. - anonimnauser posted image
12.2. - buruolan
12.2. - aradej


 
user posted image         
Punce, datume prosim sproti sporočajte, da bomo imele lepo pregleden seznamček in ne bomo katero pozabili.
Za vse napakice prosim povejte, da se bodo lahko čimprej odpravile. Hvala.user posted image



(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 13:22:02   
Erin

user posted image user posted image user posted image

                   ~  trenutno nas je 56 user posted image ~

Ime
(št.user posted image , št.user posted image )  starost, kraj roj. user posted image , spol user posted image , +kg
---------------------------------------------
30.07.
~ Muklla (1.user posted image ,user posted image ) 

31.07.
~ PABLO (2.user posted image , user posted image ) 33.let  Celje

01.08.

~ Erin (1.user posted image , user posted image ) 26. let   Jesenice

03.08.

~ mkj
(1.user posted image , user posted image ) 26.let  Ljubljana

04.08.

~ bella02
(2.user posted image ,user posted image ) 28.let


05.08.

~ sayuri
(2.user posted imageuser posted image user posted image ) 31.let  Postojna

~ katjakoc

~ izabella08
(1.user posted image , user posted image ) 27.let
~ m@j@
(2.user posted image ) 27.let  Ljubljana
~ mishel (1.user posted imageuser posted image ) 23.let Celje

06.08.
~ Nevaeva (1.user posted image .user posted image ) 27.let  Ljubljana
~ anonimnauser posted image (1.user posted image ,user posted image ) 26.let  Ljubljana

07.08.

~ Gajka
(1.user posted image ,user posted image ) 28.let  Celje


08.08.
~ simona2 (2.user posted image )

10.08.

~ Arašida
(1.user posted image ,user posted image ) 24.let
~ *zvezdica*
(2.user posted imageuser posted image )
30.let

12.08.

~ kat007
(1.user posted image ) 28. let
~ K_a_t_j_a (1.user posted image ,user posted image ) 22.let  Celje
~ supermiška (2.user posted image ,user posted image ) 28.let

13.08.
~ buhtlčk
(1.user posted image ) 31.let  Jesenice
~ meeryana
(1.user posted image ,user posted image ) 30.let
~ Maja T.(1.user posted imageuser posted image ) 33.let  Maribor

14.08.
~ ANA_P (1.user posted image ,user posted image ) 29. let

15.08.
~ košuta (1.user posted image ,user posted image ) 25.let  Celje

16.08
~ mbrume6 (3.user posted image ,user posted image )

17.08.

~ tejkaz
(2. user posted image ,user posted image ) 24.let  Ljubljana
~ ena_mici (2.user posted image )

18.08.

~ astrea
(1.user posted image ,user posted image ) 30.let

~ naty13
(2. user posted image ,user posted image )
23.let  Kranj
~ KRNEKDO

19.08.
~ anaya
(1.user posted image ) 27.let  Maribor
~ cicmic
(3.user posted image ) 30. let
~ maya maya
(1.user posted image ) 25.let  Postojna
~ Neža7
(2.user posted imageuser posted image ) 27.let  Celje

20.08.
~ nell (
1.user posted image ) 27.let Celje
~ pingo80
(1.user posted image ) 27.let
~ BOJTKA
(1.user posted image ) 25. let
~ srecka30
(1.user posted image ,user posted image ) 30 let
~ Ariella
(1.user posted image ,user posted image ) 31. let

21.08.
~ bambi14
(1.user posted image ) 27.let 
~ bibika24 


22.08.
~ sandra123
(2.user posted image , user posted image user posted image ) 30.let Celje

23.08.
~ matejchi
(2.user posted image ) 29. let
24.08.
~ Krysia (1.user posted image ) 31.let   Ljubljana
~ majah
(1.user posted image ) 28.let  Ljubljana
~ lana777 (1.user posted image ) 30.let  Celje
~ Vilika (1.user posted image ,user posted image ) 27.let Ljubljana

26.08.
~ anonimna A.
(3.user posted image ) 27.let

27.08.
~ aradej (2. user posted image ,user posted image ) 25.let  Celje

28.08.
~ anonimnauser posted image
(1.user posted image )

29.08.

~ anonimna user posted image
(5.user posted image ) 33.let

xx.08.

~ m_m
(2.user posted image ) 26.let
~ iva77
(3.user posted image ) 30.let  Kranj
~ cinca marinca
(2.user posted image ) 

~ buruolan
(1.user posted image ) 27.let  Ljubljana
~ Jelenche
(2.user posted image )
27.let


Z nami so začele:

kind ladyuser posted image user posted image
kajsicauser posted image user posted image
urskajuser posted image
mišuser posted image
*nina*user posted image
vebo user posted image
----------------------------------------------

Dekleta, ko izveste datume PDP,  kar sporočite, lahko pa mi poveste tudi katera nosečnostuser posted image je to za vas, starost, kje boste rodile, če vas seveda kje drugje ne primeuser posted image , spol user posted image (user posted image ,user posted image ali user posted image ), pridobljene kilogramčke (če katera ne želi ni trebauser posted image ) in pa seveda  koliko malih sončkov pričakujete...ja, lahko sta tudi dvauser posted image user posted image  

Lepo in mirno nosečnostuser posted image s čimmanj slabostmiuser posted image ter zdrave user posted image vam želim! Srečno!

Dobrodošleuser posted image  


ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK
SLOVENSKO

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK
SLOVENSKO


TRETJE TRIMESEČJE:
LINK
SLOVENSKO
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
PREGLEDI
  • Še nekaj strani:user posted image
NOSEČNOST
PREHRANA V NOSEČNOSTI
NOSEČNIŠKI KALKULATORČEK
VSE O NOSEČNOSTI
PRVO TRIMESEČJE-VELIKOST
NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
IZRAČUN




< Sporočilo je popravil Erin -- 13.1.2008 13:32:13 >

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 14:11:01   
Erin
user posted image user posted image user posted image

                   ~  trenutno nas je 56 user posted image ~

Ime
(št.user posted image , št.user posted image )  starost, kraj roj. user posted image , spol user posted image , +kg
---------------------------------------------
30.07.
~ Muklla (1.user posted image ,user posted image ) 

31.07.
~ PABLO (2.user posted image , user posted image ) 33.let  Celje

01.08.

~ Erin (1.user posted image , user posted image ) 26. let   Jesenice

03.08.

~ mkj
(1.user posted image , user posted image ) 26.let  Ljubljana

04.08.

~ bella02
(2.user posted image ,user posted image ) 28.let


05.08.

~ sayuri
(2.user posted imageuser posted image user posted image ) 31.let  Postojna

~ katjakoc

~ izabella08
(1.user posted image , user posted image ) 27.let
~ m@j@
(2.user posted image ) 27.let  Ljubljana
~ mishel (1.user posted imageuser posted image ) 23.let Celje

06.08.
~ Nevaeva (1.user posted image .user posted image ) 27.let  Ljubljana
~ anonimnauser posted image (1.user posted image ,user posted image ) 26.let  Ljubljana

07.08.

~ Gajka
(1.user posted image ,user posted image ) 28.let  Celje


08.08.
~ simona2 (2.user posted image )

10.08.

~ Arašida
(1.user posted image ,user posted image ) 24.let
~ *zvezdica*
(2.user posted imageuser posted image )
30.let

12.08.

~ kat007
(1.user posted image ) 28. let
~ K_a_t_j_a (1.user posted image ,user posted image ) 22.let  Celje
~ supermiška (2.user posted image ,user posted image ) 28.let

13.08.
~ buhtlčk
(1.user posted image ) 31.let  Jesenice
~ meeryana
(1.user posted image ,user posted image ) 30.let
~ Maja T.(1.user posted imageuser posted image ) 33.let  Maribor

14.08.
~ ANA_P (1.user posted image ,user posted image ) 29. let

15.08.
~ košuta (1.user posted image ,user posted image ) 25.let  Celje

16.08
~ mbrume6 (3.user posted image ,user posted image )

17.08.

~ tejkaz
(2. user posted image ,user posted image ) 24.let  Ljubljana
~ ena_mici (2.user posted image )

18.08.

~ astrea
(1.user posted image ,user posted image ) 30.let

~ naty13
(2. user posted image ,user posted image )
23.let  Kranj
~ KRNEKDO

19.08.
~ anaya
(1.user posted image ) 27.let  Maribor
~ cicmic
(3.user posted image ) 30. let
~ maya maya
(1.user posted image ) 25.let  Postojna
~ Neža7
(2.user posted imageuser posted image ) 27.let  Celje

20.08.
~ nell (
1.user posted image ) 27.let Celje
~ pingo80
(1.user posted image ) 27.let
~ BOJTKA
(1.user posted image ) 25. let
~ srecka30
(1.user posted image ,user posted image ) 30 let
~ Ariella
(1.user posted image ,user posted image ) 31. let

21.08.
~ bambi14
(1.user posted image ) 27.let 
~ bibika24 


22.08.
~ sandra123
(2.user posted image , user posted image user posted image ) 30.let Celje

23.08.
~ matejchi
(2.user posted image ) 29. let
24.08.
~ Krysia (1.user posted image ) 31.let   Ljubljana
~ majah
(1.user posted image ) 28.let  Ljubljana
~ lana777 (1.user posted image ) 30.let  Celje
~ Vilika (1.user posted image ,user posted image ) 27.let Ljubljana

26.08.
~ anonimna A.
(3.user posted image ) 27.let

27.08.
~ aradej (2. user posted image ,user posted image ) 25.let  Celje

28.08.
~ anonimnauser posted image
(1.user posted image )

29.08.

~ anonimna user posted image
(5.user posted image ) 33.let

xx.08.

~ m_m
(2.user posted image ) 26.let
~ iva77
(3.user posted image ) 30.let  Kranj
~ cinca marinca
(2.user posted image ) 

~ buruolan
(1.user posted image ) 27.let  Ljubljana
~ Jelenche
(2.user posted image )
27.let


Z nami so začele:

kind ladyuser posted image user posted image
kajsicauser posted image user posted image
urskajuser posted image
mišuser posted image
*nina*user posted image
vebo user posted image
----------------------------------------------

Dekleta, ko izveste datume PDP,  kar sporočite, lahko pa mi poveste tudi katera nosečnostuser posted image je to za vas, starost, kje boste rodile, če vas seveda kje drugje ne primeuser posted image , spol user posted image (user posted image ,user posted image ali user posted image ), pridobljene kilogramčke (če katera ne želi ni trebauser posted image ) in pa seveda  koliko malih sončkov pričakujete...ja, lahko sta tudi dvauser posted image user posted image  

Lepo in mirno nosečnostuser posted image s čimmanj slabostmiuser posted image ter zdrave user posted image vam želim! Srečno!

Dobrodošleuser posted image  


ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK
SLOVENSKO

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK
SLOVENSKO


TRETJE TRIMESEČJE:
LINK
SLOVENSKO
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
PREGLEDI
  • Še nekaj strani:user posted image
NOSEČNOST
PREHRANA V NOSEČNOSTI
NOSEČNIŠKI KALKULATORČEK
VSE O NOSEČNOSTI
PRVO TRIMESEČJE-VELIKOST
NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
MAMA.SI
MED.OVER.NET
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK


(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 14:16:45   
Erin
Upam da nisem katere zmedla z dvema razpredelnicama..malce jo urejamuser posted image


P.S. Kje se potepate??user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 14:38:17   
aradej
Erin še vedno počivaš? Se še kaj prikažeuser posted image  ali maš sedaj mir?

Premagujem slabost kobi vsaj lahko bruhala.Zadržujem se v sobi da mi ne smrdi preveč. Maščobo cvremo pa zgleda da ne bom smela fohat kako se peče meso ker mi bo spet slabo kot v prviuser posted image .

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 15:00:35   
Erin
Aradej oj!
Ja še vedno počivam...moram, še en teden in pol...da bo res vse uredu. Sem pa bolje, prve dni me je  vse bolelo od trebuha križa, maternice jajčnikov, sedaj sem pa že brez bolečin, izcedek se mi je tud ustavil in upam da tega ne doživim več..samo še mirno nosečnost si želim, in vam tudi seveda...

Si poskusila s koka kolo ali donatom in pa grisini? Probaj da ne boš bruhala saj bo s tem tudi tvoja pikica brez kosila ostala ne samo ti...user posted image ...zdži samo še malo, pa bodo najhušji tedni mimo...še malo...če je bilo meni slabo sem vedno dala liziko v usta, sem jih ful nakupila, in je bilo potem mirno, je takoj nehalo...res pa je da sem imela zelo blage slabosti in zelo malokrat in niso tudi omembe vredne...boge moje....sploh si ne znam predstavljat kako vam je...user posted image

(odgovor članu aradej)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 15:44:54   
Erin
Ene par stvari sem od februarčic prekopirala..upam da ne bodo hude, saj se mi zdi da bodo naslednji seznamčki Za nekatere od nas pravo olajšanjeuser posted image (predvsem za tiste ki smo 1x user posted image )user posted image (bom kasneje nekako dodala na naš seznam link od tega)user posted image

3X HURA ZA FEBRUARKEuser posted image user posted image user posted image

--------------------------------------------------------------------------

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
- BANJICA


Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.
 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE , body – 10 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- PAJACEK PLIŠ – 5 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU,(S KAPUCO)
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - 10
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo), ALI OLJNA KOPEL
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE, ALI ŠČIPAČ
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- LANOLIN MAZILO ZA BRADAVICE
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 1kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir 80
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ, po ptrebi
- hlačke za enkratno uporabo
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 3 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 2 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO
- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))





< Sporočilo je popravil Erin -- 13.1.2008 15:45:32 >

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 15:47:09   
Erin
I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers)2. 1 povijalno plenico
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra), 5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako))
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) ,
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma)


II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)

B. STVARI


1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice…
2. Bepanthen za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši )
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan
5. nogavice 5 parov
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice
7. nederček za dojenje 2 x
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ...
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik
12. fotoaparat
13. denarnica
14. piškoti
15. knjige

III. OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA


A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek.
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti 
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje,
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže)


B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile
3. Odejica
4. 3 prevleke za odejico
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje
7. Prevleke za blazinice
8. Ovčka (kožuh)
9. Obloge za zibelko ali posteljico

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati)
2. Zloženci in gazice za nego
3. Posodice za vodo
4. Kocice za na povijalno površino
(da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Müller)
5. koš za plenice

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo),
2. Nevtralno otroško milo ali otroško olje
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem 
4. 70%alkohol za čiščenje popka
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik
7. Glavnik ali krtačka
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec
9. aspirator za nosek
10. 2 veliki otroški brisači
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke
12. otroški puder se odsvetuje
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56)
5. 5 mako majčk (48-56)
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča 
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

*za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo

*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo

E. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov) 
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat
7. Babay-fon
8. stolček za hranjenje
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice
10. slinčki
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki
2. Črpalka za mleko (vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici), imamo črpalko-ročno od Aventa, ki je ZAKON
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah)
4. Krema za bradavice
5. Blazinice za dojke
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne)

V. OPOMBA

To je resnično obširen seznam in verjetno tega vsega ne boste potrebovale, zlasti prvorodke, ne pretiravat, se pa same odločite, kaj mislite, da vam bo prav prišlo.

------------------------------------------------------------------

UPORABEN JE TUDI NASLEDNJI LINK:


ŠOLA ZA STARŠE

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1645
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 17:01:52   
naty13
Dan. Naš tamavček je bolš, jaz pa tudi. Sem ga po dveh dneh videla in on tudi mene, me je bil tako vesel, da sploh ni hotel stran od mene. Jaz pa sem tud bolš, sta šle 1,8 kg gor, tako da bom počasi na normali. Zdej mora moja pikica rast, tako da sem se kar basala s hrano samo da bi se čimprej uredilo. Še tri tedne in dva dni, pa bo na vrsti GP - posvetovalnica in NS. Komaj čakam.

Torej ste user posted image  kar firbčne sorte in boste vprašale za spol. Jaz še vedno ne vem kaj bi. No imam še tri tedne časa.

Erin fajn, da si dala seznamček gor, kaj rabimo zase in za naše malčke. Sem seznamček iz materinske šole že izgubila, v drugo pa ne bomšla več. Sej za prvič je ful zanimivo,ker veliko zveš ko še nič ne veš, ko pa že daš enkrat čez, pa ti ni potrebno več poslušat tega.

_____________________________

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 17:54:03   
sayuri
Meni nobena reč več ne pomaga proti slabosti user posted image . Tudi svečke ne user posted image . Sedaj bruham že, če samo vodo popijem user posted image . Danes sem uspela pojesti nekaj slanih palčk in so ostale v meni. Kosilo je šlo spet vse ven user posted image . V trenutku se mi obrne želodec. Včeraj zvečer sem si prav zaželela polento in mleko in in je pasalo. Celo nič nisem bruhala. Bom očitno morala samo lahko hrano jest. Edino čokolino ostane v želodcu in pa včeraj polenta. Mi pa lahko verjamete, da sem probala že milijon zadev - od prepečenca, do grisinov, od donata, do raznih čajev, od ingverja, do žvečilnih gumijev..... Še najbolj so mi pomagali žvečilni, ampak se mi je prejšnji teden začelo tudi po njih obračat.user posted image  Ah, samo jamram - kar ni moja navada. Ampak potem mi je malo lažje. user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 18:23:20   
tina0100
user posted image user posted image user posted image bravo erin..jaz mam rok 20.8 in upam da še bomo kaj čvekaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 18:32:15   
Erin
dobrodošla tina!user posted image

Ti kar povej svoje podatke da te dam na seznam... Čvekale bomo pa itak...dokler avgusta ne poveijemo svojih user posted image in še dljeuser posted image user posted image user posted image Ti se kar pridruži!

In pa lepo nosečnost ti želimuser posted image user posted image user posted image

sayuri boga moja...upam RES UPAM da se ti slabosti umirijo...sedaj gremo pa že proti koncu 3 meseca...user posted image

naty
-  me veseli da sta boljšeuser posted image ..naj tako tudi ostane...ššššššššššššššc stran z virozami in izcedki....
tejka - kako ste pri vas? Upam da gre tudi vam boljše...

(odgovor članu tina0100)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
   RE: Avgustovke 2oo8
13.1.2008 18:48:41   
lana777
Erin - hvala za sezname in koristne infouser posted image

Meni je še kar naprej ogromno user posted image  in
resnično komaj čakam, da mine, sploh kdaj???

Vsem lep teden.

_____________________________

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?