|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
29.7.2008 22:16:14   
PikicaStonoga
Zdaj je pa že čas, da se še jaz malo javim :) sem bolj redka, ker ali sem utrujena in se mi ni za bit za računalnikom ali pa nimma časa ...
Najprej Janja27, naslenji pregled imam 20. 8!user posted image  KOmaj čakam ...
Včeraj sem malo začela razmišljat o tem, kaj rabim za najino pikico (končno a ne) user posted image  Saj večino stvari že imam (samo jih še nisem pripeljala domov, so še pri svakinji), naredili pa sva seznam tistega, kar morm kupit; ker mi ona ne more posodit -  v glavenm je to voziček, jogi in posteljnina, blazina za dojenje in prenosna posteljica. Uf z  vozički je problem ja. Jana_k tud meni je všeč ta, ki sta ga vidva zbrala, samo nekkao mi ni do kupovanja prek spleta user posted image  si pa enako želim štirikolesnika, ki ima vsa štiri kolesa enako velika - sem danes šla malo firbcat po trgovinah in je kar problem dobit "klasičen" voziček - vsi so nekako moderni, z manjšimi in večjimi kolesi ali pa so trikolesniki ...Baby center ima največjo izbiro in sme našla tri modele, ki so mi sprejemljivi, smao cene so pa tud, da dol padeš ...grem v avgustu še v Bosno in Italijo, pa da vidim, kakšne so tam cene, mi je kr too much dat 700€ za voziček!

No, zdej bom pa šla, ker je čas, da grem spančkat. Pa upam, da bom danes boljše spala! Drugače še vedno super spim (resda grem nekajkrat ponoči na wc, ampak takoj tudi nazaj zaspim), prejšnjo noč pa kar nisem imela dovolj prostora. Sva z dragim mal na počitnicah pri njegovih starših in spiva na kavču in če oba spiva na boku kot polžka nama zmanjkuje prostora ...user posted image  grrrrrr 
No gre, me jutri čaka dolg dan, pa grem se pozanimat za materinsko šolo, da dobim datume za avgust in september, pa da nekako skombinirava z moćekov, kdaj bi mela čas hodit! user posted image

Lepe sanje vsem nosečkam! Dojenčki pa tudi naj lepo pančkajo in vas ponoči pustijo pri miru!user posted image

PikicaStonogauser posted image

(odgovor članu sean)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
   RE: Oktober 2008
29.7.2008 23:40:06   
stunfek
Oj punce!

Res je, bila sem na morju in izcedek je ponehal :) vendar sem v ponedeljek ob enih (takoj, ko so začeli delat) poklicala svojega ginekologa in ga pobarala o izcedku. Rekel mi je, da so ob kakršnemkoli rjavem izcedkku zelo pozorni in da v najslabšem primeru lahko nakazuje odpitanje materničnega vratu ali luščenje posteljice. Prepovedal mi je kakršnokoli namakanje ali plavanje v morju in mi rekel, naj si nabavim magnesol in pijem 3 tablete dnevno. Tako seveda na morju nisem šla nič v vodo ampak me ni nič motilo. Preden sem ga klicala tudi nisem šla v vodo ravno z razlogom, da ga povprašam, kako in kaj.

No, rekel mi je, da če bo kakorkoli se poslabšalo moram takoj pridet sicer pa imam jutri zjutraj pregeled. Mali ful lepo brca in nimam se kaj pritoževati. V soboto in nedeljo sem si zvečer aplicirala Multi-Gyn gel in že po prvi aplikaciji o rjavkastem izcedku ni bilo ne duha ne sluha. Morda je šlo res za kako blago vnetje...no, jutri na pregledu bo vse jasno se mi zdi :)

Me je pa napadla nadloga hemeroidov user posted image  in sicer me nič ne boli ali kakorkoli ampak ko se obrišem je malo krvavo. Seveda prvič me je  zagrabla panika, ker nisem vedla točno od kod to prihaja - no, ko sem locirala izvor sem zaključila, da gre najverjetneje za hemeroide. Svašta...kr neki se mi dogaja teh neprijetnih stvari!

Tko, no, da sem malo poročala. Morje je torej minilo v znamenju poelžavanja na plaži brez plavanja, ki ga tako obožujem :) se mi zdi, da se pozna tudi na kilcah user posted image . Jutri pa poročam, kako je šlo na pregledu. Gotovo mi bo zaradi izcedka preveril maternični vrat in to...no, pa vas obvestim :)

Čao!


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 6:58:49   
sarcy21
No jaz pa ze odstevam ure do pregleda, no upamo da bo vse ok

_____________________________

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan


(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 8:37:28   
corti
Pozdravljene punce!    

Kako ste? Danes grem odat vse izpolnjene liste na CSD, ker so mi tako rekli! Glede na to, da nekatere prvite, da je še čistio prezgodaj....meni pa so rekli, da naj jih že ta teden prinesem! Bomo videli kaj bo danes!

SEAN hvala ti za odgovor glede kg! Tudi jaz sem ukinila čokolade in predvsem "kosila" ob devetih zvečer! Pač ko pridem iz službe ob osmih pojem en jogurt ali pa sadje in to je to! Bomo videli kako bo! Za enkrat pa se počutim ok, samo slabosti me dajejo....pa mislim da od teh tablet za železo!
Mučijo pa me tudi neprespane noči! Enkrat mi je vroče, enkrat mam občutek, da imam kamen namesto trebuha in me to moti.....če pa je že vse kul...pa neki pes zavija ponoči.....ne zafrkavam se....če slučajno je vse kul....se oglasi neki kužek in zavija eno uro! user posted image  

Kar pa se strij tiče jih nimam nič....zaenkrat.....imam pa ogromno celulita po stegnih! Bom imela kar delo da bom to odpravila...če sploh bom lahko!

Punce ali ima mogoče kakšna seznamček, kaj od oblekic in kozmetike rabim za dojenčka za prve dva meseca? Povsod kjer kaj preberem,se mi te seznamčki zdijo čisto preveč obsežni! Res bi bila hvaležna, če bi katera kaj napisala o tem!
Pa še to me zanima....te mako in tetra majčke....je mogoče da imam namesto tega bodije, ki so na preklop in se jih isto da cele odpeti?
 
Res lepa hvala za odgovore!
Uživajte še naprej pa se beremo!

PApa

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 8:42:32   
Dajadada
Punce, kaj se da v lekarni dobiti brez recepta in pomaga pri vnetju - povečan izcedek rumenkaste barve? Pa seveda, da lahko uporabljaš v nosečnosti.  

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 9:12:34   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

A že kaj razmišljate kje bi rodile? Najprej sem bila ziher, da LJ, potem sem se v petek kar naenkrat zmislila, da bi bilo pa fajn v Kranju z Ultivo. No, danes, ko sem mal prebrskala forum, pa nisem kaj navdušena nad Kranjem.


Ja to tudi mene muči zadnje dni, sem mislila da bom v KR, ker sem doma minutko od porodnišnice, pa sem tudi jaz brala te zadeve na forumu, pa sem rekla kaj če bi šla na Jesenice. Nad LJ nisem kaj preveč navdušena. Samo Jesenice se mi zdijo daleč, kaj pa vem.


IZVIRNO SPOROČILO: Barbara33

Sicer pa sem se zredila za 6,5 kg - in zadnjič mi je moja G rekla, da bi se lahko ene dve kili manj - haaallo - jaz pa tako ponosna sama nase, ker ni šlo pretirano gor - se mi je zdelo, da sem se skor mal premal zredila - drugače že celo življenje hujšam in se redim




Joj teli ginekologi pa so no. Vsak nekaj po svoje. 6,5 kg v 6-ih meseceih s meni ne zdi veliko no. Jaz sem se zredila pol kile več pa sta me in zdravnica in ginekologinja pohvalili, da sem pridna s kilami. Tko da ti svetujem čez eno uho not, drugo ven pa je user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: janja 27

kaj ve boste imele benkice al bodije, jaz imam oboje na zalogi...sem vse oprala pa bom videla potem kaj in kako...



Jaz imam tiste mako majčke, sej ne vem a je to isto Pa nekaj bodijev. Itak smo za prve mesece vse dobili in ne mislim nič več kupit, bom že potem videla kako pa kaj ko dobimo novega člana. Pa tudi sama bom potem videla kaj mi je lažje uporabljati.

IZVIRNO SPOROČILO: corti


Kar pa se strij tiče jih nimam nič....zaenkrat.....imam pa ogromno celulita po stegnih! Bom imela kar delo da bom to odpravila...če sploh bom lahko!

Punce ali ima mogoče kakšna seznamček, kaj od oblekic in kozmetike rabim za dojenčka za prve dva meseca? Povsod kjer kaj preberem,se mi te seznamčki zdijo čisto preveč obsežni! Res bi bila hvaležna, če bi katera kaj napisala o tem!

PApa


Evo jaz imam isti problem, celulita da te kap. Bo treba kar telovadbo zagrabit po porodu in to tako intezivno, ker
ne morem verjet da se ti lahko toliko celulita nabere

Kar se tiče kozmetike jaz sem pri ginekologu dobila tak seznam:
nevtralno otroško milo
medicinski alkohol ali alkoholne robčke
hladilno mazilo
mandljevo olje ali linolafet mazilo ali ribodermin mazilo

in je rekla sestra da čisto nič več ne rabim. Se bom kar tega držala




(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 11:08:57   
stunfek
lep pozdrav!

Sem že iz pregleda. vse je ok. Mali je težak 1150 gramov kar ustreza mojim tednom (27t4d). Moj dolgi maternični vrat se je v zadnjih treh tednih še podaljšal...hahaha in je zdaj dolg že 6,7 cm :)

Kaj je bil tisti izcedek ni mogel ugotoviti ni pa moglo biti vnetje, ker vnetje ne izgine čez noč. Moja hčerka pravi, da se je dojenček pokakal in zato ima mamica izcedek..hihihihi.

Skratka vse v najlepšem redu in to je najbolj važno. Spet sem se zredila po mojem malo preveč in sem sedaj na +9,4 kg od začetka. Ja, no, lahko bi bilo bolje ampak kaj čmo. Sekiram se prav gotovo nič več, ker se mi zdi obrobnega pomena :)

Aja, jaz sem si že izbrala, kje bom rodila user posted image  http://www.rainbowhospitals.in/mothers/home.html 

Lepo bodite in se beremo!



_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 11:13:21   
Lucka1
ojla,
samo na hitro, pa bom več UPAM zvečer, če mi še ostane energije,
ampak zdele v službi sem se tegale spomnila, pa STALNO pozabljam
vprašat....A GRE KATERA V AVGUSTU V MATERINSKO ŠOLO V LJ??
A ve mogoče koliko trajajo ta predavanja? Pa ne mislim razporeda ali dni,
ampak če je ob 16h, do kdaj potem traja??

Vnaprej hvala in se beremo in pišemo zvečer....

user posted image šibam delat naprej....

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 11:17:31   
afnica mala
Pozdravljene

stunfek- evo, super novica

corti, jaz sem šla v ponedeljek na CSD po pole, pa je rekla, da je še čisto prezgodaj, da imam čas do 15.septembra za vložit. Jaz bom nesla konec avgusta. Očitno je čisto odvisen od CSD.
Greš danes na telovadbo? Jaz spet ne grem, po materinski greva še na en obisk, pol pa mal crtanja z mojim user posted image . Tako malo časa mu ostane, samo pridno dela v hiši in okoli hiše. Upam da do rojstva najinega user posted image  naredi fasado na hiši (začel bo enkrat septembra), da se nama bo lahko posvetil.

Cunjice- sem včeraj sortirala še drugo pošiljko- nič kaj uporabnega ni ven prišlo- vse preveliko. Je bilo v prvem paketu cunjic več uporabnih št: 56, predvsem 62. Če bo pa user posted image  kaj prej (zaradi manjših številk) , bom pa možka poslala v nabavo. Pravi, da ni problema.

Pozdravčki

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 12:34:02   
PikicaStonoga
Lučka 1: midva bova šla v materinsko avgusta, samo drugi teden, ker v POn, ko se začne bova midva na dopustu! Tako da drug teden naju ne bo, pote bova pridno hodila cel teden, kar bova pa zamudila, bova pa septembra notr spravla! :) ne vem pa, do kdajtraja, samo glede na to, da je ob 18h spet novi tečaj bi se tisti, ki se začne do takrta moral končat a ne?:)

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 13:01:38   
watershine
no da se še jaz malo javim po dolgem času user posted image

danes je tašča kupila banica za user posted image v petek pa od nje dobim še jogi za postelico (morm rečt da je kupila zlo zlo dobr jogiuser posted image ) kupila sm pa tut prvi body za user posted image ... user posted image user posted image user posted image user posted image ... PESTRO BO ŠE!

neki je bla debata o tem kako prat otroške cunje... jst jih še ne perem, ker jih nimam in ker tut ko jih bom mela bojo to popral ko bom v porodnišnici ali pa bom mal pred rokom poprala... uglavnem ne bom že zdej... ampak so mi mami in tašča rekle da je najbolše uporablat tekoči prašek in brez mehčalca! tko da jst bom tko prakticirala...

no še previjalno mizico dobim... pol so pa ta večje stvari že zbrane... pol pa še tiste drobnarije k so pa balzam za dušo (ker nakupovanje vozička je use prej kot to user posted image )

drugač ša našga user posted image lepo čutim vsak dan po večkrat na dan... tko da teh skrbi nimam (in tiste ki imate te problee upam da bo čim prej use OK-se pravi da bodo malčki začeli kar se da veliko migati !!!!!)

upam da se kaj kmalu s5 javim (preveč paše tale sonček pa še neki velik motivacije imam za učenje tko da je treba to izkoristit!!!)

tko uživite, fajn nakupujte, ja pa kak seznam prpopite sm gr, da ga bomo skupi izpille... jst tut ne vem kaj točno naj kupim vem da ne bom pretiravala z vsemi malenkostmi!

papa

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 13:09:38   
Barbara33
štunfek: super, da je vse o.k.

strije in celulit: strije sicer nimam še nobene, jih pa tudi nisem kaj preveč pričakovala - kot sem napisala že celo žiljenje hujšam in se redim, pa jih nimam, ker imam bolj elastično kožo - no ja, vsaj nekaj me bo izpustilo - vsaj upamuser posted image  - ampak celulita imam pa za izvozuser posted image  - pa ga prej res nisem imela toliko

brcike: moram pohvaliti mojo punčico - očitno že sedaj lepo sodeluje in sočustvuje z manouser posted image  - ko je slišala, da sem zaskrbljena zaradi nje, je takoj začela "divjati" in res od ponedeljka zjutraj do danes čist redno in čez cel dal skače tam notri in mi sporoča, da je o.k. user posted image - upam, da bo tako tudi v naprej, ker je to čisto nekaj drugega (prej npr. sem jo en teden največ do 3 x na dan čist majčkeno začutila, niti slučajno, da bi se kaj čutilo navzven, ...)
afnica mala hvala za tvoj odgovor na to temo - uspeš sedaj prešteti do 10x?
Je pa tako, da me je Strahova že opozorila na to, da je res velika razlika, če je posteljica spredaj ali zadaj - je rekla, da jo je ona sama imela pri prvem otroku zadaj in drugem spredaj in da je čisto nekaj drugega

kje bomo rodile: jaz v Ljubljani

jana_k: zelo lep voziček - je v to ceno zajeto vse - športni del, košara in lupinica? Če da, je pa to res super cena za tak voz.

materinska šola: midva greva septembra - začne se pa 1. sept., če kakšno zanima - ob 18h v stari porodnišnici. Punce kaj veste, prideš kar tja ali se moraš prej kje pofočkati?



(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 14:24:46   
Tejčika29
Štunfek - hvala bogu da je vse o.k., sedaj pa boš spet mirna.

Strije - jaz jih zaenkrat še nimam, mažem se z Bubchen losijonom za nosečnice in Collistarjevo kremo za nosečnice (kombiniram). Celulit pa sem baje dobila po nogah, tako da bo treba delat - za celulit in krčne žilice po nogah baje zelo pomaga kolesarjenje...

Jaz bom rodila v Celju, sem pravkar dobila informacijo, da je ful gužva (tam je od sodelavca žena in čaka na oddelku).

Materinsko šolo bom obiskala 26.8. v Celju, se je treba prej po telefonu naročit, s seboj moraš imeti pa materinsko knjižico, copatke in nogavičke. Traja tri dni po štiri ure.  A gre še katera od vas ta termin v Celje???

Včeraj sem šopingirala po Ljubljani potem pa sva šla še malo po stari Ljubljani in res dogaja. Tako je lepo da vam kar zavidam. V Celju nič kaj ne dogaja po mestu, oz. tudi sploh ne hodim ker VEM da nič ne dogaja.

Jaz sicer imam spisek za nakup stvari za user posted image ampak ni za objavo, ker je res čisto meni prilagojen, ni nek splošen. Glede kozmetike za user posted image :
- za kopanje kopel ali trdo milo
- olje ali lotion za po kopanju
- hladilno mazilo
- bepanthen
- škarjice ali ščipalec
- glavniček ali krtačka
- pumpica za nos
- vatice, baby palčke
(kakšen alkohol lekarniški).

Dopolnite še ve seznam, najbrž ni vse!


(odgovor članu Barbara33)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 17:23:34   
janja 27

user posted image

1. oktober
 
user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr. 11.08.08 user posted image
33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image




2. oktober

user posted image   blanka1 (2user posted image ?user posted image ) .pr.12.08.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image   levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   LJ  user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image   nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image   Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 23 let LJ user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image ) pr. 07.08.08 UZ 08.08.08.
         user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image



3.oktober

user posted image   snezika (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 32 let LJ user posted image   user posted image
     
   
 
4. oktober
 
user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 01.08.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. 31.07.08  user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image
  
  
 
 
5. oktober
 
user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca
        
29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image
 
 
 
 
6.oktober
 
user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 07.08.08 user posted image user posted image   Vipava
       
user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image
  
 

7. oktober
 
user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) 4.pr. 25.08.08 user posted image  user posted image  
         
Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.08.08  user posted image   Idrija 25 let
 
 
 
 
8. oktober
 
user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image
 
 
 
9. oktober
 
user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.11.08.08 user posted image   user posted image   Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr. 13.08.08 user posted image LJ
        
31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )
 

 
 
 
10 oktober
 

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 06.08.08 user posted image   KR
         27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 19.08.08 user posted image   Trbovlje
          24 let user posted image user posted image
 
 
 
 
11. oktober  
 
user posted image    dajadada (2user posted image 1user posted image ) pr. 20.08.08 user posted image   user posted image user posted image
 
 
 
12. oktober
  
user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image
  
 
 
 
13. oktober
 
user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.13.08.08  user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image ).pr.20.08.08 user posted image   PO
        30 let user posted imageuser posted image - Gašper ali user posted image   - ?? )
user posted image    klavdija27 (?user posted image ?user posted image ) pr.? user posted image   user posted image
  
  
  
 
14.oktober
 
user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 12.08.08 UZ 20.08.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )  user posted image   user posted image user posted image




15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr. 08.08.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.?  user posted image   user posted image   user posted image




16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ) 5.pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  




17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) 7.pr. user posted image   Pivka user posted image
         31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 26.08.08 user posted image CE  user posted image





18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image





19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.04.08.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.11.08.08 user posted image   LJ user posted image




20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.01.08.08 user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.21.08.08 user posted image   Velenje
           
26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image




21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image





22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   35 let  user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   33 let
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 06.08.08 user posted image 26 let user posted image user posted image




24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 20.08.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08



25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 05.08.08 pr. 26.08.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. 26.08.08 user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pr. 07.08.08 user posted image   MB
          
29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pruser posted image Vransko user posted image
         35 let user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
Zoja   user posted image   -  user posted image Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr. 13.08.08 3D ?.08.08 user posted image
       LJ  user posted image 30 let
user posted image




30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.08.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.08.08  user posted image   user posted image
user posted image    Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image




31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image ) pr. 08.08.08 pr. 08.09.08
         user posted image   25 let







 
VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

                user posted image    18
                user posted image    19
                user posted image   32



user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol





kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

  Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke





_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 17:24:13   
janja 27
jutri ima pregled:


  user posted image    B.M.


_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 19:20:43   
freha
Oj punce! Mene pa mal skrbi, ker mam trebuh skoz napet. Prej je bil bolj mehek zjutraj ali pa ko sem počivala, zdej pa je že kot žoga, sploh ne folgam kok raste! Obseg mam 95. Ne vem če je ta konstantna napetost krč ali je to normalno? Kako ve zdaj čutite svoje bušije?
Mislim, da bomo kmalu kupili lupinico, zihr je zihr da nas kej ne prehiti. Baje so Maxi cosi najboljše, pa katera ve a je to sam en model al jih je več. Ker sem ravno vidla v Rutar katalogu je 100 Eurov, se mi zdi ugodno.
Naš dojenček pa vsak dan binca, nisem še opazila da ne bi, ni pa še obrnjen na glavo - mogoče se mu pa še nikamor ne mudi - upam!
Uživajte, kokr je ena napisala bo hitro konc tega čarobnega obdobja!

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3841
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 19:31:30   
freha
Tejčika29 to bi teb vprašala za šolo za starše a je dopoldan, ker sem slišala da je, takrat pa moj ne more z menoj ker je v službi. Kako bosta pa vidva to rešila?

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 20:01:57   
vianne
Danes sem imela pregled in je z našim miškotom vse O.K. Težak je že 1285 g. Mi je pa g. močno svetoval dve stvari: postelja in kavč .... zaradi hitrega otrdevanja trebuha. Tako da bom sedaj več ali manj počivala. Še dobro, da imam vse več ali manj pripravljeno! Drugače sem zaprta mi pa do sedaj še ni izmeril dolžino materničnega vratu... no vglavnem da sem kot čep.
Povprašala sem ga tudi glede ultive (jo izvajajo tudi v Postojni) pa je bil moj g. bolj navdušen nad epiduralno (jaz pa ravno obratno). Me je poslal na predavanje za vsak slučaj in da se bova skupaj odločila glede na potek poroda.

Podatek za našo Janjo: naslednji pregled 20.08.

Glede kozmentike za user posted image sem tudi sama zelo zmedena ... vendar sem nabavila:
* ribodermin
* hladilno mazilo
* fiziološko raztopino
* od Hipp-a imam še mandljevo olje, zaščitno kremo, ...
*  vata
* vlažilni robčki

A ja ... danes sem odšla tudi po papirje na CSD in moj del bom predala enkrat po 20 avgustu saj bom počakala še na izplačilo julijske plače. Moj pa bo svoje papirje prinesel enkrat konec septembra.

Sem si pa že pripravila torbo (vsaj osnovne stvari) za v porodnišnico in sedaj pridno čaka v omari na dan P.
Previjalna je tudi že na mestu in polna stvari za našega miškota, prav tako zibelka, ki pa jo bo mama opremila preden bom prišla iz porodnišnice.

Dva dni nazaj sva bila z mojim v LJ. in nabavila še nekaj stvari: plenice (hja nisem vedela katere pa sem vzela kar dva paketa in sicer Alana 4-9 kg in Moltex 2-5 kg), nepremočjivo podlogo za jogi, modrček za dojenje (sem vzela kar številko večjega v Mullerju), lekarniške zadevščine (čaj za dojenje, ribodermin, fiziološko, hladilno mazilo, multi mam lanolin), nove cokle od kopitarne (zame user posted image , da bom nova v porodnišnici), robčke za brisanje rite, mrežaste spodnje hlačke za v porodnišnico, itd.

Kar se tiče nabave se mi zdi da glavnino imam pokrito vendar imam kar non stop nek čuden občutek kaj vse mi še manjka. Rada bi si še nabavila mikrovalovni sterilizator, pa kakšno flaško, pa pravijo da npr. Aptamil za vsak slučaj je dobro imeti pri roki, ležalink za banjico, termometer, ... vendar se vse to da nabaviti tudi po prihodu otroka. Morda pa kaj od tega dobim tudi podarjeno...


A ja, glede štetja brc sem povprašala mojega g. in je dejal, da je še čas za štetje user posted image . Tako, da ni panike... punce ne se sekirat.


Hja kaj naj vam še povem.... saj sem se kar razpisala user posted image . Se mi zdi da sem še nekaj pozabila... no pa drugič!!!





(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 20:07:41   
rendi
Pozdravček vsem user posted image ,

na pregledu vse ok, naša miška se je obrnila z glavico na vzdol in je pridno zehala...
sicer pa morem počivat, ker imam zmehčan mat.vrat.
dobila sem papirje za porodniško, tako da to še uredim pa je velik del za mano.
za našo user posted image  sem že kar nekaj kupila, čakam pa še za cunjice na koncu, da dobijo več robe....jesensko-zimske.
strij na srečo še ni, celulita pa za prodajat. noge imam kot dva balončka napihnjene oz zalitr...user posted image
za seznamček: naslednji pregled 27.8.
uživajte na dopustih in cartanju trebuščkov.....

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 20:27:47   
janja 27
OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek.
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti 
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje,
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže)


B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile
3. Odejica
4. 3 prevleke za odejico
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje
7. Prevleke za blazinice
8. Ovčka (kožuh)
9. Obloge za zibelko ali posteljico

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati)
2. Zloženci in gazice za nego
3. Posodice za vodo
4. Kocice za na povijalno površino
(da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Müller)
5. koš za plenice

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo),
2. Nevtralno otroško milo ali otroško olje
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem 
4. 70%alkohol za čiščenje popka
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik
7. Glavnik ali krtačka
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec
9. aspirator za nosek
10. 2 veliki otroški brisači
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke
12. otroški puder se odsvetuje
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56)
5. 5 mako majčk (48-56)
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča 
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

*za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo

*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo

E. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov) 
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat
7. Babay-fon
8. stolček za hranjenje
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice
10. slinčki
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu rendi)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 20:29:01   
janja 27
1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
- BANJICA


Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.
 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE , body – 10 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- PAJACEK PLIŠ – 5 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU,(S KAPUCO)
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - 10
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo), ALI OLJNA KOPEL
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE, ALI ŠČIPAČ
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- LANOLIN MAZILO ZA BRADAVICE
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.


_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
   RE: Oktober 2008
30.7.2008 20:59:20   
stunfek
dajadada...toplo priporočam MULTI-GYN GEL.  Vsekakor za uporabo tudi v nosečnosti. Dobi se v lekarni. Ful dober filing, ko si apliciraš. Samo na začetku malo peče čez minutko je pa super. O pekočem občutku govorijo tudi navodila tko, da je čisto normalno.

_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
   RE: Oktober 2008
31.7.2008 8:48:36   
afnica mala
Dobro jutro

Barbara33- tudi jaz od ponedeljka dalje čutim user posted image  veliko bolj. Sploh ne štejem, ker je res poskočen. Ampak gibi so vseeno nežni- mogoče res zaradi posteljice. V ponedeljek je bilo res čudno, drugače zjutraj obvezno, ko se zbudim, položim roko na trebuh in me enkrat brcne- za dobro jutro user posted image

Komaj čakam pregled, da vidim, če se je uspel obrnit. Pa rada bi se pomenila s svojo g. glede ultive v Postojni. Epiduralne me je kar malo strah- možnih posledic.
vianne- kdaj greš ti v Postojno na posvet? Midva imava plan, da greva jutri.

Drugače pa se počutim krasno, le rit mi rasteuser posted image . Zjutraj me je skoraj kap, ko sem oblekla spodnje hlačke.
Trebuh me ne moti, razen, če si moram zavezat superge, pa depilacija je mal problmatična. 
Moram si vzeti čas in počivat- mogoče na porodniški user posted image Kar nekaj skoz delam, bluzim okoli. Včeraj sem prišla domov ob pol desetih- od jutra,ko sem šla v službo.
Telekomovci še niso uspeli priključiti linije- to so eni taki ...(imam same grde besede v mislih), omarco imava na parceli, 2 x sva že dala vlogo, ker so po prvi vlogi napisali, da tehnično ni izvedljivo- kr neki. Pol so pa rekli, naj še enkrat vloživa. En, dva  tri bo tukaj porodniška, jaz pa brez interneta. user posted image  

Pozdravčki

(odgovor članu Barbara33)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
   RE: Oktober 2008
31.7.2008 9:57:10   
stunfek
ojla!

za seznam...moj naslednji pregled je 3.9. ob 11ih :) sem kar poklicala uno bolnišnico v indiji in se naročila- se mi je ful dober zdelo. ko so rekli za "contact number" sem pa dala kar  možev indijski mobitel, k je glih že dol, če bi karkoli želeli vedeti.

No, pa je še en pomemben korak storjen. dober filing.

_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
   RE: Oktober 2008
31.7.2008 10:29:29   
vianne
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

vianne- kdaj greš ti v Postojno na posvet? Midva imava plan, da greva jutri.



Drugi teden začne moj kolektivni dopust (14 dni) in ker je posvet že ob 13.30 in moj takrat še dela si bova verjetno izbrala enega od obeh petkov v sklopu kolektivnega dopusta. Če se slučajno premislita in ne gresta jutri pa bi se morda lahko zmenile za enega od teh dveh petkov.

Drugače pa tudi meni ni najbolj všeč epiduralna in kolikor sem brala se bolj nagibam na ultivo. Sem se prav začudila ko je Merlo dejal, da je njemu bolj všeč pa epiduralna... zakaj pa ni razložil ker je že tako bolj redkobeseden.  Na posvet pa moraš iti tudi za ultivo tako da obe varjanti nista tako nedolžni.
Želim pa si, da bi rodila brez kakršnih koli "pomočnikov". Čisto naravno... kako mi bo pa uspelo bomo pa še videli.
Najbolj pa me je strah, da bom imela carski rez ker sem zelo drobna in naš miško se mi zdi, da je že sedaj zelo velik (1285 g v 29 tednu).



(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?