blustar
|
Da se še jaz malo oglasim. Na zadnjem pregledu je bilo vse ok - sem bila pri ginekologinji, ki je nadomeščala mojega ginekologa. Tako da moram za datum naslednjega pregleda še poklicat k svojemu. Bom pa morala verjetno že prej dobit njegov podpis za PDP - a ne velja, da moraš 60 dni pred PDP si zrihtat papirje? Glede širokega povijanja se bom pustila podučit v materinski šoli. Sem slišala, da zdaj menda ni več potrebno, ker že v porodnišnici naredijo prvi UZ in če je vse ok, ni treba široko povijat. Pa fizioterapevtka, ko smo našo 2-letnico peljali na pregled kot dojenčico, je tudi rekla, da npr. na Nizozemskem pediatri tega ne zahtevajo in ne vidi razloga, zakaj bi bilo potrebno. Tejčika: glede velikosti oblačil je na začetku ziher tako, da s št. 50 ne moreš zgrešit (je kar večina tam okoli 50 cm dolga), samo prav dolgo pa ne zdrži, ker hitro rastejo. Zato priporočajo, da začneš kar z večjo št. Mi smo vseeno imeli tudi najmanjšo št., ker v prevelikih oblekicah pa tudi ni bilo videt, da ji je udobno. Dajadada: a ne, da je v prvi nosečnosti bolj vznemirljivo? Si kar želim včasih, da bi tole nosečnost doživljala kot prvič. Pa še glede stvari za nego: mi smo tudi ugotovili, da so najboljše fiziološke od Nivee v ampulah - smo na začetku kar nekaj še skoraj polnih stekleničk iz lekarne pometali stran. Pa sploh niso poceni (se mi zdi, da so bile v Izoli cenejše kot v Lj, mogoče, ker je slano morje blizu ). Pa dobra najdba so bile tudi previjalne podlogice - katerekoli pač, mi jih kupujemo v DM-ju. Pa za umivanje ritke še zdaj prisegamo na To-tojeve krpice za umivanje.
|