|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina
21.4.2006 17:02:56   
jagoda80
Moj fant ima pet let starega otroka, ki mu redno plačuje preživnino (40k, kar se mi zdi ok), ga ime zelo rad, hodi ponj v vrtec, se mu veliko posveča (kolikor se mu lahko),  kadar je z njim, je samo z njim  ... Bivša pa ga še vedno na razne načine izsiljuje in mu grozi, da mu bo prepovedala stike z otrokom. (Naj povem, da je tudi ubogi otroček rezultat izsiljevanja, da bi fant ostal z njo.) Otrok ne sme prespati pri njem, niti ne sme z njim na dopust, kaj šele, da bi ga midva vzela s seboj npr. na morje. No, pa vse to pri tem vprašanju niti ni pomembno. Problem je v tem, da bivša hoče po novem 50k za preživnino, drugače bo šla na sodišče. Meni se to zdi malo preveč - vem, da me boste zdaj vse mamice samohranilke obsojale. Moj fant otroku tudi velikokrat kaj kupi (oblačila, kolo ...) in tudi njegovi starši ga zelo velikokrat pazijo, saj so s to bivšo  v odličnih :( odnosih. Ta bivša se trenutno seli v večje stanovanje in kakor fant pravi, zelo rada zapravlja. Zato ji bo najbrž vsak znesek prenizek. Kaj pa ve mislite? 
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preživnina
21.4.2006 18:12:51   
Anonimen
Jaz bi ji rekla, naj kar gre na sodišče s predlogom za zvišanje preživnine. Pa naj ga upraviči, če ga lahko.
Verjetno pa tudi tvoj fant lahko z računi, izpiski in pričami dokaže, kako je res.
Naj plačuje 40.000 SIT še naprej in naj se ne obremenjuje. Edino on je v tem primeru tisti, ki bi šel lahko na sodišče s tožbo za preprečevanje in otežitev stikov, saj mu pri toliko starem otroku pripada več, kakor ima. Vsak drugi vikend in en mesec med dopusti je stalna praksa.
Pa naj se gospodična bivša nekoliko zamisli. Kar naj gre na sodišče, ja. Naj gresta oba. Škodovati ne more, saj so njuni odnosi že tako ali tako na psu. Očitno. Žal.

(odgovor članu jagoda80)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preživnina
22.4.2006 11:46:05   
Anonimen
Ja kako pa imate stike določene??
 Saj to po novem urediš isto kot preživnino-preko sodišča. Torej če bo imel kake težave lahko še vedno da za urejanje stikov preko sodišča. In tako kot je rekla Kerensa -vsak drugi vikend, ter 1 mesec med počitnicami bo lahko prespal pri vama, če otroka mati ne da so kazni zelo visoke(določil jo bo odvetnik tvojega fanta, ta ki bo zadevo zastopal)pri nas je določil 300.000 kazni. Če otroka ne da, ga odpelje, je ni... sledi kazen. In tu k sreči ni takih bedarij, kot je samohranilka ki ji potem ni treba nič plačat. Je isto izvršljivo kot neplačevanje preživnine. Le da gre denar(preživnina)za otroka, če pa mati nagaja, pa plača državi. Pol pa odvisn kolk ima mozga v glavi,kolk hitr pokapira, da se ji to resnično ne splača.

Pa da ne bi bil nor in plačeval 50.000. Kar nej gre na sodišče pa naj dokaže da rabi več. Ponavadi so to mamice, ki same ZELO rade zapravljajo, hodijo po večkrat na dopust, po možnosti živijo ves čas na račun staršev, od bivšega bi pa rade hišo, jahto, vikend in 1000€ preživnine.user posted image Pa ne me obsojat, le na žalost jaz samo eno tako poznam. Verjamem pa da niso vse take!

Je pa res krivično, da imajo mame samohranilke brezplačno pravno pomoč, in potem se tožarijo v nedogleduser posted image otroci pa trpijouser posted image ampak vseeno, naj kar gre na sodišče, medtem, pa le glejta, da bosta imela vse račune spravljene, če bosta imela pa vidva tudi user posted image potem pa sploh nima kaj za praskat.

Velik sreče, pri bivših jo moraš res imet!user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preživnina
22.4.2006 11:52:42   
Anonimen
JAZ IMAM ENO VPRAŠANJE IN UPAM, DA MI BO LAHKO KDO NANJ ODGOVORIL. SEM V PRIČAKOVANJU OTROČIČKA . OČE MOJEGA OTROKA SI GA NI ŽELEL OZIROMA JE BIL PRIPRAVLJEN VSE NAREDITI, DA BI LE ŠLA NA SPLAV. ODLOČILA PA SEM SE KLJUB TEMU ZANJ IN ČEZ 4 MESECE BO MOJ MALČEK PRIKUKAL NA SVET. JE PA TAKO, DA OČE TEGA OTROKA PRAVI, DA SE NE POČUTI DOLŽAN ZANJ NIČ KUPITI NITI SKRBETI IN DA NITI NE NAMERAVA PLAČEVATI PREŽIVNINE, SAJ GA NI ŽELEL. JE PA TAKO, DA JE TA OČE MOJEGA OTROKA URADNO BREZPOSELN IN JE NA ZAVODU ZA ZAPOSLOVANJE IN PREJEMA SOCIALNO POMOČ. DELA PA NA ČRNO IN IMA VSAK MESEC MINIMALNO 300.000 SIT DOHODKA. JAZ PA SEM ZAPOSLENA IN DOBIVAM PLAČE NEKJE OKROG 80.000 SIT. ZANIMA  ME ČE MORDA KDO VE KAKŠNE PRAVICE IMAM GLEDE TEGA OZ. ČE BO ON SPLOH DOLŽAN MENI PLAČEVATI PREŽIVNINO IN KOLIKO? ZANIMA ME TUDI ALI JE ON DOLŽAN PRISPEVATI K OPREMI ZA OTROKA KOT SO NAPR. AVTO SEDEŽ, PREVIJALNA MIZICA, OBLAČILA IN TE STVARI, KI SO V BISTVU POMEMBNE ZA DOJENČKA.


(odgovor članu jagoda80)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preživnina
22.4.2006 13:56:28   
dory
To so tezke in zakomplicirane stvari...najbols je, da vasega ocka zaenkrat pustis pri miru in sama,kolikor je v tvoji moci nakupis za otroka...vse racune obvezno shrani! Verjetno bos morala po sodni poti uredit ocetovstvo in vse dolznosti,ki jih ocetovstvo prinese...tudi prezivnina...do takrat pa se s takim osebkom ne obremenjuj, posveti se sebi in malemu,ki bo ena dve na temle svetu...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: preživnina
22.4.2006 15:35:14   
jagoda80
Glede stikov sta se kar v redu zmenila. 2x na teden popoldne - ga gre iskat v vrtec, pa nedelja cel dan. Včasih ga pa bivša tudi izven teh dni pripelje k njim (ko gre s kako kolegico na kavo). Kot sem že napisala, so z njegovimi starši v super odnosih, zato otroka večkrat tudi oni pazijo. Se je pa že zgodilo, da je otroka zvečer pripeljal nazaj k njej, pa je bila še nekje pri kolegici, tako da sta jo čakala zunaj. Le prespati ne sme in do sedaj ni pri njemu prespal še niti enkrat. Bivša ves čas nekaj grozi in izsiljuje. "Če ne bo tako in tako, ga ne boš smel videti ..." Predvsem je vedno problem z denarjem, čeprav ona vse od oblačil, in ko je bil mali majhen tudi voziček, posteljico ... dobi od svoje sestrične, kuhajo ji pa njeni starši. Moj fanti ji pa najraje v vsem ustreže, saj se ne želi prerekati z njo. Pa kadar ima malega, ne upa prit k meni, ker ona preverja, kje sta bila in z mano njen otrok NE SME biti. V glavnem - štala. Upam, da se bo to kdaj uredilo, sploh ker tudi midva načrtujeva user posted image  Glede denarja, se pa tudi vam najbrž zdi 50.000 kar precej. Pa še to: enkrat je celo hotela, da bi ji moj fant kupil avto (ker ga rabi, da lahko otroka vozi v vrtec, pa bla, bla, bla ...), pa mu potem eno leto ne bi blo treba prživnine plačat. Fajn kredit, a ne?
Hvala za odgovore. Jaz tudi mislim, da na sodišču ne bi kaj veliko dosegla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: preživnina
22.4.2006 16:53:51   
Gina
Jaz ne razumem, ali je zdaj zadovoljen s stiki ali ne? V odločbi mora pisat tudi o stikih, ker v resnici ona ne sme preprečevat stikov in prav je tako. Če otroka ne pusti prespat, lahko ukrepata.

Kar se pa preživnine tiče, ti pa moram povedat, da otrok stane minimalno 80.000.- na mesec, če si zelo skromen. To ni nekaj izmišljenega, ampak dejstvo. V primeru, da mu hočeš zagotovit neke še kar normalne razmere, beri v družini s povprečnimi plačami, zapraviš za otroka cca 100.000.- na mesec. Če mu hočeš nuditi kaj več, se pravi nek krožek, pa kakšne počitnice še dodatno (v 100.000.- na mesec je vštet en sam dopust na leto in nobena šola v naravi ali letovanje z vrtcem, noben zimski dopust in en krožek za cca 3000.- na mesec), potrebuješ več kot 100.000.- po osebi dohodka. Tako da, če smo čisto realni, če bi tvoj živel z njo, bi dajal gotovo 50.000.- na mesec za otroka, razen če ima zelo švoh plačo, pa bi šparali ko pri norcih. V tem primeru bi pa tudi dajal 40.000.

A je torej fer, da plačuje za otroka manj, kot otrok v resnici rabi? Ne vem. Meni bi se sicer zdelo načeloma 40.000.- ok, pod pogojem, da bi meni pustil uveljavljanje dohodnine. V tem primeru bi bila na istem, kot če bi dobivala cca 47.000.- na mesec od njega. Ampak jaz sem med skromnimi. Dobim v resnici manj kot tvoj plačuje, pa ne ljubi se mi tožarit, dokler še nekako zmoremo, pa veliko mi pomenijo dobri odnosi med očetom in otroki, pa da je njegova nova partnerka normalne sorte, reči imamo kar ok urejene v tem smislu. Pa niso en mesec poleti z očetom, so pa vsak drugi vikend - cel.
Ampak če mene vprašaš, jaz bivšo razumem, ker se mi zdi fer, da oče, če je otroka naredil, zanj plačuje v resnici realno polovico. 50.000.- pa to je. In še to, jaz sem vprašala svojega odvetnika, koliko bi lahko dobila, če bi se spustila v tožbo, pa je rekel, da 50.000.- vsak lahko dokaže brez problemov, pa še kaj več in to celo v primeru, ko ima bivši za dva otroka za plačevat. Ker šteje čisto vse, kar za otroka porabiš, od avta, do stanovanja, krožkov, kozarcev, oblačil (pa ne samo ene čevlje na leto), elektrike, dopusta..... In ravno zaradi tega, ker moj bivši to ve, je zdaj zelo zadovoljen, ker ne težim, ker ve, da nima šanse ostat pri tem znesku, če gremo v tožbo. Tako da...vsa stvar je dvorezen meč. Odvisno s katere strani gledaš.

A veš, iz strani, kot si ti, da si novi pratner, pa jaz tudi razumem, da je hudo, ker mora on vsak mesec plačevati nek znesek, ki ga vi potem zase nimate in še dolga leta bo moral. Ampak otrok ni vreča peska. Je njegova kri, dolžen je skrbeti zanj. Verjamem pa, da je to hudo za obe strani. Probajte se zmenit. Aja, a veš, ko mine nekaj časa od trenutka, ko gresta dva narazen, se stvari umirijo in človek se veliko lažje zmeni kaj, kot prvo leto ali dve.

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: preživnina
22.4.2006 17:29:43   
jagoda80
Gina, zavedam se vsega, kar si napisala in vem, da otroci veliko stanejo. Hotela, sem vedeti, ali na sodišču lahko doseže, da ji bo plačeval 50.000, ali ne. Očitno lahko. Tako, da če bo še dolgo težila, ji bo, kot ga poznam, popustil. Moti me le, da se je zahteva po višji preživnini pojavila hkrati z idejo o novem, večjem stanovanju. Seveda bo zdaj večja najemnina, stroški... Zdi se mi neumno, da ji bo to financiral on, midva pa še vedno živiva ločeno pri starših in dajeva vsak tolar na stran za svoje stanovanje. S stiki je zadovoljen, ampak bliža se poletje in spet mu ne bo dovolila, da bi šel otrok z nama na morje.  Pa saj jaz jo po eni strani razumem. Ampak ona gre pa ponavadi na morje v nek fini hotel za dva tedna. Očitno si že lahko privošči. Otroka čez poletje nima v vrtcu, ampak ga pazijo od mojega fanta starši. Mogoče se bodo stvari kdaj uredile in se bomo kdaj celo skupaj usedli za mizo in pogovorili, ampak zdaj že predolgo traja - 5 let, kolikor je star otrok, ker sta šla narazen preden se je otrok rodil oz. je zanosila, ko kao nista bila več skupaj, slučajno, v enem in edinem poskusu, po eni veseli zabavi. 
Thanks še enkrat za odgovore. Lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
22.4.2006 19:31:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jagoda80)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: preživnina
23.4.2006 14:31:00   
Gina
Prav neverjetno je, kakšne stvari nekatere napišete! Draga Radha, če si bila sama nesposobna se zmenit za kaj več kot 5000.- potem ne govori, da lahko normalno živiš otroka in mu nudiš povprečno mnogo reči za 80.000.- ker to ni res. Še celo jamstveni sklad, ki ponudi minimum od minimuma, ker več pač naša država ne zmore, da neko polovično vsoto od polovice minimuma, ki je cca 20.000.- se mi zdi po otroku. Pa nam je povsem jasno, da to ne more biti polovica vzdrževanega. Če vzamem pa iz druge strani, dobi rejnik v rejniški družini za otrokove stroške, samo za stroške (brez plačila svojega dela)cca 80.000.- in se zdaj pošteno kregajo z državo, da jim morajo dati več, ker se s tem denarjem skozi ne pride. Pa kaj ti misliš, da se oni malo hecajo, pa lažejo?  

Problem, zakaj slovenske ločene mamice ne dobivajo normalno mnogo denarja je v tem, ker se prijavljajo za ločenke tiste, ki niso in posledično zahtevajo zelo malo denarja, ker jim je seveda vseeno, saj skupaj živijo. Tako se slovenski sodniki ne vedo več znajti, kdo je res in kdo ne samohranilec. In če jih veliko trdi, da je 20.000 dovolj, kdo bi potem rekel, da je 50.000.- realna vsota??????? Potem se znajdejo še take, kot ti, radha, ki so zadovoljne, če sploh kaj dobijo, pa bi rade še tiste mamice, ki bi pa lahko normalno spodobno živele svoje otroke, v drek potunkale - saj veš, "če meni crkne krava, naj čim prej še sosedi!" sistem. Eh, kaj češ, slovenska nevoščljivost.

Sicer pa, Jagoda, zavedam se, da ti nisi pri vsej stvari čisto nič kriva in da je tvojega tisti seks veliko stal. IN verjamem ti, da če je stvar že 5 let zaostrena, da najbrž tudi v prihodnje ne bo boljše, pa da se z nekaterimi res ne da menit. Vztrajajta, da otrok mora prespat pri vama čez poletje, ne popustit. Če ima tvoj dolžnosti, ima tudi pravice do otroka. O tem sploh ni debate. O preživnini pa sploh ne bom več pisala, ker to je pa stvar, ki se jo mora sam odločit. Samo nikar naj se ne primerja z berači, ki so dogovorjeni za 5000.-, niti ne z našo slo. vlado, ki izplačuje minimalca. Jaz bi se mogoče skušala najprej pogovarjat o stikih čez noč in na osnovi tega, kako se bo ona odločila, šele pristat na pogajanja ali pa ne. Jaz osebno menim, da se lahko človek nekaj meni samo toliko časa, dokler obe strani pristajata na kompromis. Čim pa samo ena stran nekaj zahteva, nudi pa nič, potem pa najbrž pogovor ni možen. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
23.4.2006 15:15:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: preživnina
23.4.2006 15:23:46   
Anonimen
Ko sem jaz ob razvezi pisala specifikacijo stroškov za določitev preživnine, sem prišla na znesek cca. 80.000 SIT mesečno, v kar je pa vštet delež najemnine, delež stanovanjskih stroškov in seveda tudi vsa prehrana, oblačila, šolske potrebščine in izvenšolske dejavnosti, pa še vse skupaj zraven, od navadnih obližev do zobne paste ter tedenske zabave, ki jo otrok definitivno potrebuje. In ko sem ta znesek delila na pol, to pomeni 40.000 SIT za očeta, ki sem jih tudi iztožila. Če jih bom pa kdaj dobila, je pa to seveda druga stvar. Jamstveni sklad trenutno daje 18.000 SIT. In če to pomnožiš z dva, dobiš 36.000 SIT, pa prišteješ še 21.000 SIT otroškega dodatka, to je potem 57.000 SIT. S tem zneskom pa realno prideš za otroka čez mesec. Ampak samo z osnovami. Brez luksuza.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: preživnina
23.4.2006 20:23:21   
zoya_
jagoda80, če bo šla ona na sodišče za večjo preživnino, potem naj tudi tvoj da vlogo za več obiskov, verjetno imasta pa stike določene že sedaj. Tako kot ona lahko dobi mogoče večji znesek, tako lahko tudi tvoj prodobi več obiskov z otrokom.
Moj se je zmenil z bivšo, vsake 14 dni za vikend in enkrat čez teden za popoldan, en teden počitnic pozimi in en teden poleti. In po odločbi je bivša DOLŽNA takrat zagotoviti stike z otroci, tako kot je moj DOLŽAN plačati preživnino.
Tudi pri nas so bile grožnje, da ne bo dala otrok, če ne bo 5 jurjev več nakazal in bla bla bla, pa ji je zagrozil s policijo in sodiščem in ji je potem očitko kapnilo v glavo, da ne bo nič dosegla z izsiljevanjem.

Mogoče si je kdaj dobro prebrati zakon http://www.sigov.si/mddsz/doc/zzzdr_upb.pdf, v katerem najdeš svoje pravice in obveznosti ter tudi kakšne rešitve ob takih in drugačnih situacijah.



_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: preživnina
24.4.2006 14:59:14   
Gina
Radha vidiš, meni se pa zdi tvoj način nesramen. Pa ne samo do mene, ampak do vseh mamic, ki so samohranilke ali ki dobivajo preživnino.
Vsakemu otroku bi vsak oče MORAL plačevati pol stroškov zanj. In ne zmišljujem si, ko trdim, da so realni stroški cca 100.000.- po osebi, razen če gre za družino, ki zelo težko živi, pa zelo zelo šparajo in si odtrgujejo. Zato se mi zdi ponižujoče, da sploh razpravljaš o tem, da je veliko manj kot ta vsota dovolj za preživetje ali da je 40.000 ogromno denarja. NI! Tvoja vsota, ki jo bi naj dobivala  je pa sploh bizarna in žal mi je, da sploh kdo mora pristat nanjo. Upam da si vsaj pri preživninskem skladu dobila tisti minimum.

Najbrž je pa res, da mogoče ti in še veliko drugih ljudi, ki se ne poglabljajo v reči, razmišlja, da otrok porabi samo za hrano in obleke. Ne! Vse stroške za hišo ali stanovanje, za avto, za elektriko, vodo, bencin, za kozarce, žlice, svinčnike, za vse počitnice, ogrevanje, za vse krožke, za vse čopiče, čevlje in za vse ostale majhne in velike prčkarije, od stola za na morje, do rokavčkov, od semena, iz katerega zraste solata, ki jo pojeste, do gnoja za pognojit njivo, od sesalca do popravila pralnega stroja.....da ne naštevam naprej.....moraš šteti - ker to niso samo tvoji stroški. Stroj se pokvari glede na to, kolikokrat ga poženeš. Tolikokrat ga tudi voda napolni, toliko več žarnic gori....a naj ti v detajle naštevam, kaj prinese otrok???? To niso samo plenice, pa hrana, pa vrtec!!!!! To je daleč od samo tega. In če boš vse to seštela, pa če prišteješ še dejstvo, da če imaš otroka, ne moreš živeti več v eni sami sobi, da rabiš več kvadratov za bivanje, pa če sešteješ še kakšno sobo zraven, ko dobiš še kakega člana, pa mipovej, kje si??? Zato ne govori, da sem jaz nevljudna. Jaz sem realna. Dejstvo je, da je 80.000.- minimalni znesek za kolikor toliko znosno preživljanje otroka, pa da je 100.000.- najbolj normalni znesek, kolikor v resnici zapravi ena družina po članu- skupaj s kreditom za stanovanje (ali celo brez), ki ga mora imeti, če hoče imeti otroka.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
25.4.2006 12:25:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: preživnina
25.4.2006 18:25:27   
Gina
Vidiš radha, malo si si tudi narobe prevedla, kar sem napisala. Če hočeš, ti pa razložim.
Napisala sem, da si se bila nesposobna zmenit za kaj več.... kar je najbrž resnica, kot je resnica, da sem se bila jaz nesposobna zmenit za 40.000.- če obrnem. Kaj je bil vzrok temu, nisem razpravljala niti razmišljala, ker v bistvu v principu vem, da je v veliki meri kriva prazaprav nepripravljenost sodnikov se postavit za matere samohranilke, ki so v težkem položaju, predvsem zaradi množice žensk, ki se za samohranilke oklicujejo, pa trdijo, da je njihov znesek 10.000.- ali malo več, čez in čez dovolj. Ker jih je tako mnogo, se sodnikom najbrž zdi bedarija se sploh trudit za tiste, ki so v taki situaciji, kot si bila ti, kar je grdo in o čemer tulim že dolgo časa tudi tule na forumu, pa me potem še naderejo, da kaj se grem, da kvazi samohranilke nikomur ne škodijo. Škodijo, škodijo in to zelo.
No, seveda je res, da mora človek potem enostavno postati hraber in si priboriti vsaj denar iz sklada, ker če ne ostane brez vsega. In še kako si mamice samohranilke ta denar zaslužijo.  Zato upam, da se bodo vse mamice, ki se še niso, postavile zase na tem področju.

Ja, resnica je, da se mi je zdelo, da se ti zdi 40.000.- ogromno denarja in da zato ne privoščiš tisti mamici 50.000.-, kolikor je normala za živeti - brez luksuza. Oprosti- najbrž je res, da si ti to pisala iz drugih nagibov, na katere nisem pomislila (a veš, jaz moram kar ogromno plačevati za stanovanje, za avto, za vso hrano, ker nimam nikogar, ki bi mi dal eno samo solatko ali skuhal kosilo kakšnemu od mojih otrok, ali opral cunje, ali dal otrokom žepnino, da bi si kaj sami kupili, ali jim prinesel kakšno igračko za darilo ali pač kaj drugega, pa ogromno stroškov imam z vsem ostalim, v bistvu smo za vse sami, nimamo babic, ki bi kaj prispevale, ali kaj podarjenega, še za varstvo popoldne moram plačat - ni reči, ki jo ne bi morala sama kupit ali naredit - iz tega naslova imamo veliko stroškov, pa verjemi mi, da nimamo niti najmanjše šanse kaj zapravljati, ker bi bankrotirali sicer), da imaš morda drugačne stroške, kot jih imam jaz. Vendar se mi zdi, da moramo vzeti realne stroške, ne stroške, ki si jih lahko zmanjšamo s pomočjo staršev ali zastonj stanovanja, ali česarkoli že, kar nam kdo na kakšnem področju pomaga, ker tisto je samo nekaj kar ni nujno, da pri kom obstaja. Če pa že, pa hvala bogu, vesela sem za vsakega, ki ima kakršnokoli pomoč.

Za berača te pa nisem označila, to pa ne bo držalo. Sem pa označila za berača tvojega bivšega, ker samo pri nekom, ki mora "fehtat", lahko določijo tako malo preživnine in žal mi je, če sem te s tem prizadela. Ogorčena sem bila nad sodnico, ki ti je to določila. Ampak saj ti nisi odgovorna za svojega bivšega niti to ne pove nič o tebi, ampak samo o njem in o tem, kaj si jaz mislim o njem - meni ni pri tem niti na kraj pameti prišlo to povezovat s tabo in tvojim življenjskim slogom.
Saj najbrž res misliva podobno, samo včasih se ne prebereva dobro. V končni fazi se strinjam s tvojim stavkom, da bi bila vesela 40.000.- . Jaz tudi. Ampak veš kaj se meni zdi, da sva midve preveč tolerantni do bivših včasih, vsaj kar se denarja tiče. Najini otroci bi si tudi zaslužili nove cotke, pa novo kolo namesto pojerbano, pa jurja tašngelta na mesec....
Lep danuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
25.4.2006 20:24:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?