|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ribji brodet iz svežih rib brez koščic


0

Splača se potruditi, saj boste uživali v zanimivem opoju okusov!



Ribe najprej očistimo in operemo v mrzli osoljeni vodi. Nato na ne prevročem olju zadišimo sesekljan česen in čebulo, pridamo zmlete ali drobno narezane sveže, očiščene sipe in jih podušimo. Dodamo na drobno narezane sveže kalamare, še malo dušimo, dodamo malo olupljenega in na tanko narezanega svežega paradižnika (ali prav malo paradižnikove mezge iz kozarca). Vse skupaj še malo popražimo, po želji malo pomokamo, posolimo in zalijemo z majhno količino vroče vode ali ribje juhe. Dodamo kis, limonin sok in kuhamo približno 10 minut. Posebej v vodi, ki ji dodamo česen, sol in jušno zelenjavo, skuhamo ribe s kostmi: ražo, rospo, azijo ali drugo svežo ribo, jih malo ohladimo, meso temeljito očistimo od kosti in ga vložimo v pripravljeno omako. Kuhamo še 10 minut. Vodo, v kateri smo kuhali ribe, precedimo skozi gosto sito in jo lahko porabimo za zalivanje brodeta. Če je potrebno jed še malo zgostiti, jo potresemo z drobtinami. Na koncu dodamo oljčno olje, natrgan peteršilj in košček masla. Na enak način lahko pripravimo brodet iz kvalitetnih zmrznjenih ribjih filejev (orade, škarpene idr.) ali celih rib. Nasvet. Če imamo poleg celih rib, ki jih moramo kuhati posebej, tudi filirane ribe, jih temeljito pregledamo, operemo v mrzli osoljeni vodi, zrežemo na koščke in vložimo v omako. Polenta: Vodo zavremo, solimo, dodamo maslo ali oljčno olje in vanjo zakuhamo presejan koruzni zdrob in polentno moko. Zakuhamo redko testo za polento. Na začetku mešamo s stepalno šibo, da se ne naredijo grudice, ko pa se začne polenta gostiti, jo pokrijemo in se sama kuha. Lahko jo premešamo z leseno kuhalnico - „polentarjem“ in kuhamo 30 minut. Kuhano zlijemo v naoljeno skledo ali pekač. Če jo kuhamo v kotličku, jo vsaj 5 minut pred koncem ne mešamo, da pri obračanju lažje odstopi od skorje. Stresemo jo na leseno okroglo desko. Še vrelo razrežemo na kocke, z mokrim, malo daljšim nožem ali sukancem.

Čas priprave: 30 - 40 min
Zahtevnost: 2

Sestavine za ribji brodet:
Sveža riba: rospo, raža (20 dag)
Sipe sveže - očiščene (20 dag)
Kalamari sveži - očiščeni (20 dag)
Azija - sveža (20 dag)
Olje - sončnično (2 žlici)
Česen (malo)
Paradižnik - sveži (1/2 kg)
Limonin sok (2 žlici)
Sol - morska (malo)
Voda (3 dl)
Moka - polbela
Drobtine
Oljčno olje (2 žlici)
Maslo
Peteršilj

Sestavine za polento:
Voda (1,6 l)
Maslo (2 dag)
Oljčno olje (2 žlici)
Sol - morska (1 žlica)
Zdrob - koruzni (40 dag)




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?