|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Turban z morskim listom in kozicami


0

Turban je nevsakdanja elegantna jed, ki izvira iz francoske kuhinje in jo pripravimo v okroglem modelu.



1. Fileje morskega lista razpolovimo po dolžini, jih položimo med dva lista papirja za peko in nežno sploščimo s kladivom za meso. Solimo in popramo. 2. V kozici zavremo vodo, dodamo vse izluščene rakce, jih kuhamo 3 minute in nato odcedimo. 12 kozic, namenjenih za okras, na toplem shranimo za kasneje, ostale pa drobno sesekljamo. 3. V skledo damo jajci, smetano in peteršilj. Solimo, popramo in rahlo stepemo z vilicami. Dodamo sesekljane kozice in s kuhalnico dobro premešamo. 4. Poseben ognjevaren model namastimo z maslom in obložimo s fileji morskega lista, tako da ti segajo malce čez rob. Nato v model vlijemo zmes jajc in smetane, rahlo potlačimo in pokrijemo z deli filejev, ki visijo čez robove. Model položimo v pekač, v katerega natočimo toliko tople vode, da sega do polovice modela. V pečici, ki smo jo prej segreli na 180 °C, pečemo približno 20–25 minut. 5. Model vzamemo iz pečice, z majhnim nožem povlečemo okrog njegovih robov in pripravljeno jed preložimo na servirni pladenj ali krožnik. Jamico okrasimo s prihranjenimi kozicami, koščki paradižnika in peteršiljem. Vir: Čas je za zabavo, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 25 min
Število oseb: 6

8 filejev morskega lista (svežega ali zamrznjenega)
300 g izluščenih kozic
2 jajci
90 ml polnomastne smetane
4 žlice sesekljanega peteršilja
sol in poper
2 žlici masla za namastitev modela

ZA OKRAS
12 izluščenih kozic
1 zrel paradižnik, olupljen, razsemenjen in sesekljan
2 žlici sesekljanega peteršilja in še nekaj vejic




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?