|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Želiš imeti čisto svoj koledarček?
PRIJAVI se in prejemaj novičke s koristnimi, zanimivimi in zabavnimi vsebinami na svoj elektronski naslov.

Plod v 10. tednuPlod še naprej raste z neverjetno hitrostjo in veselo plava po velikanskem prostoru, ki mu je na voljo. Žal je zaenkrat še vedno premajhen, da bi mamica čutila njegove plavalne podvige.  Zdaj je velik že 3 – 3,2 centimetra! Tehta pa že cele 4 grame. To je približno toliko kot štiri sponke za papir. Srček veselo bije, in sicer kar s 160 udarci na minuto. V tem tednu so se dokončno razvili majceni prstki, pet jih je na vsaki roki! Tudi ostali sklepi so večinoma že formirani: komolci, zapestja, kolena, ramena in gležnji.

Veke se še razvijajo. Plod bo imel oči zaprte vse do 25. oziroma 27. tedna. Zdaj so se  začeli oblikovati tudi zunanji spolni organi, dokončno izoblikovani pa so tudi uhlji in zgornja ustnica.

In za konec še največji dosežek tega tedna: repek našega malega ploda je izginil. Končni del hrbtenice se je oblikoval v trtico, zakrneli odrastek. Trtica je pri ultrazvočni preiskavi pomemben del, kajti plode vedno merijo od trtice do temena glavice in s tem določijo predvideni datum poroda in trajanje nosečnosti. 


Preberite še


>>  Mami v 10. tednu
>>  Očka v 10. tednu
Kupovanje hrane
Michonne RR

Kje kupite večino hrane?