|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 popolnoma zastarelih nasvetov o dojenčkih

Uredništvo Ringaraja.net, 7.8.2023
V trenutku, ko naznanite, da se bo vaša družina povečala, bi vsak rad ponudil super nasvet. Toda nekateri nasveti so popolnoma za lase privlečeni. Preverite teh 10 zastarelih nasvetov.

image
10 zastarelih nasvetov za dojenčka. (Foto: Freepik.com)
/11


Že med nosečnostjo boste zagotovo prejeli precej nasvetov od tistih, ki so vam blizu, pa tudi od naključnih mimoidočih. Mi smo zbrali 10 popolnoma zastarelih, v katerih ni nikakršne resnice.

 

Dojenčke je treba kopati vsak dan

Dojenčki zaradi znoja ne smrdijo tako kot odrasli, zato potrebujejo kopel le vsaka dva ali tri dni. Če je del vaše sproščujoče rutine, je tudi vsakodnevno kopanje popolnoma v redu – le kožo je treba potem navlažiti.

 

Dojenčki najbolje spijo v tihi in temni sobi

Medtem ko nekateri otroci res slabo spijo, večina dobro prenaša hrup v ozadju in malo svetlobe. Poleg tega, če se vaš malček navadi na aktivnost med spanjem, bo morda bolj pripravljen dremati v različnih situacijah.

 

PREBERITE TUDI: Novorojenček: Tega verjetno še niste slišali

 

Poslušanje klasične glasbe bo zvišalo otrokov IQ

Medtem ko lahko glasba malčku obogati življenje, nobena raziskava ni dokončno pokazala, da bi otrokovo poslušanje klasične glasbe lahko pomembno vplivalo na krepitev možganov.

 

Če otroka dvignete, ko joče, ga boste razvadili

Dojenčki, mlajši od 4 mesecev, imajo malo samopomirjevalnih strategij; znajo sesati za pomiritev in radi so previti, ampak to je tudi vse. Če dojenčke vzamete v roke, ko jočejo, jim pomagate spoznati, da bodo starši vedno tam in poskrbeli zanje.


Nikoli ne nanašajte kreme za sončenje na dojenčka, mlajšega od 6 mesecev

Medtem ko je najbolje, da svojega malčka zaščitite pred nevarnimi UV-žarki, lahko in morate na otroka nanesti kremo za sončenje, če bo na soncu. Tveganje za kožnega raka je večje od tveganja za reakcijo.

 

PREBERITE TUDI: Ali črevesna mikrobiota res vpliva na dojenčkov razvoj?

 

Najvarnejši način za spanje dojenčka je na trebuhu

Najvarnejši položaj za spanje dojenčka je na hrbtu. V preteklosti je zdravnike skrbelo, da bi se dojenčki lahko zadušili ob kakršnem koli izpljunku, če ne bi ležali na trebuhu ali boku, vendar so študije na koncu te položaje povezale z višjimi stopnjami smrti v posteljici.

 

Bistveno je, da se držite strogega urnika hranjenja

Čeprav je urnik morda smiseln, je običajno bolje hraniti na zahtevo, zlasti v prvih dveh mesecih. Po tem boste morda začeli opažati ritem hranjenja vsaki dve ali tri ure. Na začetku je pomembno, da vedno iščete znake lakote in sitosti.

 

Dojenčki zbolijo zaradi mraza

Čeprav bo vaš malček morda potreboval pomoč pri uravnavanju temperature, zaradi hladnega vremena ne bo zbolel. To počnejo virusi in bakterije.

 

Dojenčki se morajo pokakati vsaj enkrat na dan

Starši pogosto mislijo, da je dojenček zaprt, čeprav ni. Novorojenčki imajo pogosto večkratno odvajanje blata na dan, vendar lahko kakajo le vsake tri do štiri dni v starosti od 2 do 3 mesecev.

 

PREBERITE TUDI: Kaj ZARES potrebujem za novorojenčka?


Če dojenčku v stekleničko date riževe kosmiče, bo lažje spal

Odložite uvajanje trdne hrane na od 4 do 6 mesecev starosti. Raziskave kažejo, da dojenčki, ki dobijo gosto hrano pred 4. mesecem, dejansko slabše spijo kot njihovi sovrstniki, hranjeni z formulo ali mlekom – in študije so razkrile povezavo med zgodnjim uvajanjem goste hrane in debelostjo pozneje v življenju.

 

Vir: parents.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Odprto pismo lenim mamicam
Številne matere pri izbiri, ali bodo opravljale gospodinjska opravila ali bodo sedele in uživale s svojimi otroki, izreč...
5
Kako znani influencerji skrbijo za zdravje...
Tako kot Juretu Maroltu verjetno tudi vam družina pomeni vse. Če imate majhnega otroka, že dobro veste, da se mladi nado...
4
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
4
Kdaj se začnejo dojenčki plaziti?
Plazenje velja za ključni mejnik v telesnem, duševnem in čustvenem razvoju, vendar nekateri dojenčki preskočijo plazenje...
3



Kaj določa otrokovo krvno skupino?
Starše pogosto zanima, kakšno krvno skupino bo imel njihov otrok, še posebej, če je eden od staršev Rh negativen. Poglej...
Tudi na dopustu naj ima dojenček red za sp...
Ob daljših dneh otroci in dojenčki pogosto ostajajo budni do poznih večernih ur, s čimer se ruši njihova spalna rutina i...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?