|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 stvari, ki jih morate storiti, preden rodite

Uredništvo Ringaraja.net, 7.6.2023
Mnogi vam teh pomembnih stvari ne bodo povedali pred porodom. Zapomnite si jih.

image
Preden postanete starši, obiščite kraj, ki ste si ga vedno želeli in se maksimalno posvetite drug drugemu. (Freepik.com)
/11


Spite tudi takrat, ko ne morete spati

Vzemite to dobesedno, saj sta lahko prva dva meseca po rojstvu otroka zelo težka, še posebej, če je prvorojenec. To je najbolje razložil psihoterapevt Napolitano z naslednjimi besedami: "Ko imaš otroka, ne boš imel nadzora nad svojim spanjem, niti orientacije, kdaj je dan in kdaj je noč."

 

Potujte

Potovanje z otroki je lahko naporno in zahteva obsežno pripravo in organizacijo. Preden torej postanete starš, obiščite kraj, ki ste si ga vedno želela in se maksimalno posvetita drug drugemu. Če nimate denarja za eksotične destinacije, je to lahko tudi izletniška tura po Sloveniji, med katero se bosta zagotovo imela super.

 

PREBERITE TUDI: 5 prednosti pozne zanositve 

 

Pojdite na koncerte svojih najljubših pevcev ali skupin

Življenje brez glasbe bi bilo velika napaka, je dejal slavni filozof Friedrich Nietzsche. Zato naredite načrt in s prijatelji obiščite koncerte svojih najljubših izvajalcev. Plešite, pojte in plešite, pa bo to razveselilo tudi vašega dojenčka, saj je dokazano, da glasba spodbudno vpliva na razvoj ploda.

 

Preživite čas s prijatelji

Ko pride dojenček, ne boste mogli preživljati časa z njimi, ko boste želeli, ampak ko bodo okoliščine to dopuščale. Zato se boste včasih počutili osamljeni in zato je zdaj čas, da svojim dragim ljudem poveste, koliko vam pomenijo. Povabite jih na kosilo in jim povejte, da vam je njihova podpora pomembna.

 

PREBERITE TUDI: Zgodovina testov nosečnosti

 

Bodite spontani

Ko boste postali mama, boste pozabili, kaj pomeni spontanost. Dojenčki imajo radi rutino, zato boste imeli vsak dan skoraj enak urnik: dojenje, preoblačenje, kopanje, uspavanje in tako naprej. Ne bo prostora in časa za nenadna dejanja, zato se jim prepustite zdaj.

 

Prijavite se na izpit za vožnjo ali tečaj tujega jezika

Če ne vozite, se prijavite na izpit za vožnjo pred nosečnostjo ali med njo, saj ko imaš otroka in ne voziš, boš vedno od nekoga odvisen. To zna biti zelo zoprno, saj dojenčka ni pametno voziti z javnim prevozom, taksi pa ni ravno dobra finančna rešitev. Prav tako se lahko vpišete na tečaj tujih jezikov.

 

PREBERITE TUDI: VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju

 

Uživajte v prebiranju dobrih knjig

Branje romana je za novopečene mamice čisti luksuz. Prve mesece dlje od naslova knjige ne boste prišli, ker ne boste imeli časa, zaradi nespečnosti in utrujenosti se ne boste mogli zbrati. Zdaj je čas, da se sprostite ob čaju ali vroči čokoladi in se zabavate ob knjigi svojega najljubšega pisatelja.

 

Dokončajte vsa opravila pri hiši

Pleskanje ali menjava oken in senčil je veliko bolj zapleteno delo, ko imate otroke, kot če živite sami s partnerjem. Dojenčki ne prenesejo prahu, zato zdaj najemite mojstre in pravočasno dokončajte vsa načrtovana dela po hiši.

 

Poskusite svoje najljubše obleke

Pojdite ven, sprehodite se po nakupovalnem središču in preizkusite cunje. Nič vam ni treba kupovati, a občutek, da lahko ostanete v svoji najljubši trgovini, kolikor časa želite, boste včasih pogrešali. Pri spečem ali lačnem dojenčku je nakupovanje včasih misija nemogoče.

 

PREBERITE TUDI: 13 znakov, da pričakujete fantka

 

Uredite nosečniški dnevnik

Iz meseca v mesec fotografirajte svoj trebuh in opazujte, kako se vaše telo spreminja med nosečnostjo. Nato fotografije razvijte in naredite nekakšen dnevnik, po katerem boste lahko kasneje s svojim malčkom listali. Tako za vas kot zanj bo čudovit spomin.

 

VIR: blic.žena

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
29
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
21
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
6
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
5



10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?