|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 stvari, ki jih srečne mame ne počnejo!

Uredništvo Ringaraja.net, 14.11.2023
Mame imamo svoje družine, svoja pristanišča miru, varnosti in ljubezni, a imamo tudi druga drugo, ki jo moramo podpirati in biti ob strani druga drugi. Izkoristimo vsako priložnost za to.

image
/11


1. Srečne mame se ne ozirajo kaj dosti na to, kaj si drugi mislijo o njih.

Vedno se bo našel kdo, ki mu hrana, katero dajete svojemu otroku, ne bo všeč, ki vam bo zameril, da niste dovolj strogi ali da ste prestrogi, ker so vaši otroci hrupni na avtobusu, ker po porodu niste dovolj shujšali. porodu, ker dojite predolgo časa ali premalo časa ... po njihovem mnenju. Svetu ni mogoče ugoditi in če jim verjamete, ne boste nikoli videli prave sebe, čudovite osebe in dobrega starša svojim otrokom, kot ste.

 

2. Srečne mame svojega uspeha ne merijo po urejenosti hiše.

Tašča mi je nekoč rekla, da edina stvar, zaradi katere ne smem kričati na svoje otroke, je risanje in slikanje po stenah, na kar sem ji samozavestno odgovorila: "O ne, moji otroci tega ne bodo počeli, midva jim bova lepo razložila, da se to ne dela." Ampak veste kaj, otroci to počnejo. Stene in tla so pravzaprav najboljše mesto za razvoj ustvarjalnosti. Včasih tudi zofa, če imajo na primer svetlejše rožice, potem pa je treba te rožice poslikati, veš.

 

3. Srečne mame niso žrtve.

Vsaka izmed nas pozna vsaj eno mamo-žrtev, mamo, ki naredi vse za svojo družino, otroke, moža, ki namenoma pozabi nase in svoje potrebe vedno postavi na zadnje mesto, mamo, ki je pozabila, da je kdaj imela svoje potrebe. Včasih tudi matere, ki niso žrtve, nezavedno pozabijo nase, se prilagajajo situaciji, otroku, ki je bolan, možu, ki je utrujen, rokom v službi. Srečna mamica se spomni, da se mora boriti zase in zgrabi prvo priložnost, da si na obraz natakne masko ter z držo vsem v hiši pove, naj je ne motijo. Ali pa gre na sprehod, še bolje. Pozitiven odnos vodi do sreče.

 

4. Srečni mami se ne mudi nenehno in se ne počuti krivo.

Priznajte, ko greste skozi hišo, ste kot val, ki v enem naletu spravi v red največ stvari: na poti iz dnevne v otroško sobo poberete nogavice, odvržene papirje, ki se valjajo po mizi in postavite kahlico nazaj na mesto, na poti nazaj pa poberite perilo, ga položite v košaro, skodelico odstranite z mize, jo postavite v umivalnik in greste ven na teraso zalivat rože. Ko je vsega konec, srečna mamica sedi na terasi in bere knjigo. In ne čuti se krive za tisto skodelico v umivalniku, ki še ni bila pomita.

 

5. Srečne mame ne govorijo slabo o drugih mamah.

Ko o ljudeh govorimo slabo, obsojamo, se jezimo in mrščimo, se obdajamo z negativno energijo, ki jo pošiljamo drugim in s tem zmanjšujemo dobro v sebi. Ko ogovarjamo, nismo srečni. Za ogovarjanje ni opravičila.

 

6. Srečne mame ne dvomijo preveč v svoje odločitve in izbire.

Nedavno sem svoje življenje primerjala z otroško knjigo, kjer lahko izbiraš dejanja za svoje junake in tako odločaš o njihovi usodi. Rada sem se vrnila milijonkrat nazaj, spremenila njihova življenja in razmišljala o tem, kaj se bo zgodilo naslednje. Žal mi to z lastnim življenjem ne uspe; ni poti nazaj, ni premisleka ali obžalovanja. Tako nesmiselno je kot razmišljanje o tem, ali bi morala namesto čokoladnega kupiti vaniljev sladoled. Takšno razmišljanje je čista izguba časa. Odločite se, pojdite naprej in se ne ozirajte nazaj. Čokolada je vseeno slajša.

 

7. Srečne mame ne pozabijo nase.

Kdaj ste nazadnje vzeli v roke svojo najljubšo knjigo, ne da bi nenehno gledali na uro, v strahu, da bi zamudili na naslednjo nalogo? Kdaj ste nazadnje napolnili kad in pustili, da se voda ohladi, ko ste bili še v njej? Kaj si še poleg tega, da si mama? Mame, ki pustijo, da materinstvo pogoltne vse, kar so bile in so želele biti, mame, ki so imele sanje, ki jih je materinstvo zadušilo, so v nevarnosti, da bodo materinstvo prezirale. Biti mama nas nauči stvari, ki se jih nikoli ne bi naučili, če ne bi bile mame, daje nam zagon in pogum. To, da smo mame, nam daje moč, da uresničimo svoje sanje.

 

8. Srečne mame ne pričakujejo popolnih vikendov.

Če pod popolnim vikendom mislite na izlete v naravo brez izpuščaja, odrgnjenega kolena, pika komarja, nesoglasij s partnerjem, misli o neplačanih računih ali kupa umazane posode, potem ste vi in ??vaša družina čudež narave in družbe. Sreča pride, ko sprejmeš resnično življenje in vse, kar prinaša. Zgrabi te kratke trenutke popolnosti.

 

9. Srečne mame ne živijo v obžalovanju in krivdi.

Ok, včasih boš spekla preveč piškotov, kričala boš na otroke, čeprav si obljubila, da nikoli ne boš, pozabila boš pravočasno plačati račun za internet ali pozabila vzeti barvice v vrtec, čeprav je vzgojiteljica poudarila, da bo vaš otrok danes skupaj z drugimi otroki risal zelo pomembne stvari. Ne, zaradi tega nisi slaba mama. Si čudovita mama in človek in to, kar si pozabila narediti, ne bo imelo nobenih posledic.

 

10. Srečne mame ne gredo iz bitke v bitko.

One izbirajo svoje bitke. Če se vaš otrok hoče danes sam obleči, obrne vsa oblačila v svoji omari na glavo in obleče srajco navzven, veste kaj, to ni bojni material. So situacije in trenutki, ki so res odločilni pri izobraževanju in vzgoji naših otrok, a ta ni tak. Ko izbere kombinacijo, se otrok uči o barvah, o kombiniranju, o tem, kaj mu je všeč, razvija svoj stil. Ta situacija vam daje prostor, da se skupaj smejite in organizirate maškarado. Zakaj ne? Naši otroci bodo hitro zrasli, mi pa z njimi.


Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozabno ljubezensko pismo mame otroku
To pismo je moja hči napisala mojemu vnučku Liamu. Za vedno sem ga shranila v svoje srce!
9
Zakaj so mame čarobna bitja?
V mamicah je nekaj povsem čarobnega. Imajo moč za otroka, ki je kot trije levi, dva vola, štirje gepardi in čreda bizono...
7
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
6
Delo bo vedno, otroci pa bodo zrastli
Ko pa pridemo do tega, da so stvari kaotično mirne, se zavedam, da čeprav si lahko za delo vzamem čas, izberem svoje otr...
6



Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kaj število imena pove o vas in vaši družini?
Vaše ime in ime vašega otroka vpliva na značaj, na doživljanje sveta okoli sebe in na prihodnost. Numerologija številom,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?