|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 zanimivih dogodkov v naslednjem tednu

Uredništvo Ringaraja.net, 9.8.2021
Ker se razmere spreminjajo, vedno več družin letos ostaja doma. Pripravili smo vam izbor 10 dogodkov v naslednjem tednu, kamor se lahko odpravite sami ali z družino.

image
Kam se lahko odpravite v tem tednu? (FOTO: Freepik.com)
/11


Kaj zanimivega se bo dogajalo v tem tednu?

Pripravili smo izbor 10 dogodkov, na katere se lahko odpravite sami ali z družino. 

 

1) Svetovni dan levov v ZOO Ljubljana

torek, 10.8.2021 od 16.00 do 18.00 se lahko v živalskem vrtu Ljubljana udeležite praznovanja svetovnega dneva levov.

Dogajanje: spoznavanje navad in družinskega življenja azijskih levov, ogled njihov zob in jezika na modelu, primerjanje naše dlani z njihovo šapo.

 

Vstopnina:

Cene enodnevnih vstopnic so:

otroci do dopolnjenih 2 let brezplačen vstop,

predšolski otroci, šoloobvezni otroci 6 EUR,

dijaki, študentje, upokojenci 8 EUR,

odrasli 9 EUR

imetnik EU kartice ugodnosti za invalide 3 EUR.

 

2) Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu

V sredo, 11.8.2021 od 9.00 do 18.00 se lahko družinsko udeležite smaragdne dogodivščine ob Ajdovskem zidu, ki jo pripravlja Zavod Škrateljc.

Med Vrhniko in Logatcem se proti Zaplani vije najdaljši rimski spomenik v Sloveniji, imenovan Ajdovski zid. Je del obsežnega obrambno-zapornega sistema, ki so ga Rimljani zgradili med Reko na Hrvaškem in Oglejem v Italiji in se imenuje CLAUSTRA ALPIUM IULIARUM. Ajdovski zid je dolg okoli 7 km, ob njem pa je nekoč stalo kar 35 obrambnih stolpov. Dva med njimi sta delno rekonstruirana (projekt Claustra +), zato na poti začutiš velikopoteznost rimskih graditeljev.

Na poti spoznaš Rimljane in njihove sledi v naših krajih, a tudi reči, ki so še danes žive iz tega časa (rimske številke, latinski izreki, znanstvena imena rastlin…). A ne samo to, spoznaš tudi nadvse zanimivo naravo, ki obdaja Ajdovski zid. Tvoja naloga je zelo pomembna: Dobro opazuj naravo okoli sebe, da odkriješ skrite latinske izreke in zbereš žige. Zapišeš in odtisneš jih v beležki. Za opravljeno nalogo te čaka posebna nagrada: psst, z njo boš lahko užival v zanimivi družabni igri Čez Ajdovski zid, ki se nahaja v beležki! Nagrado prejmeš: v Gostišču Mesec, v Razstavišču Moja Ljubljanica ali v TIC Vrhnika.

 

Pot se prične ob stari cesti med Vrhniko in Logatcem, tik ob odcepu za Zaplano in je dobro označena (GPS: 45.944832, 14.246776).

 

Vstopnina: 5 EUR na osebo - knjižica, svinčnik in nagrada

 

PREBERITE TUDI: 5 razlogov ZA počitniški dolgčas

 

3) Igranje družabnih iger

V sredo, 11.8.2021 od 10.00 do 12.00 se bo v knjižnici dr. Franceta Škerla na Vojkovi cesti 87a v Ljubljani odvijala prava bitka v družabnih igrah. 

Nabor iger ustreza različnim situacijam in publikam ter vključuje tako razvoj fizičnih, miselnih in socialnih spretnosti, prav tako naš nabor vključuje dejavnosti/igre primerne in privlačne za oba spola, tako igre, ki temeljijo bolj na sodelovanju, kot take bolj na tekmovalnosti.

Delavnica je primerna za vse šolske otroke.

Vstopnine ni.

 

4) Razstava eksotičnih živali na prostem

V četrtek, 12.8.2021 od 9.00 do 19.00 bo v Mozirskem gaju potekala otvoritev razstave eksotičnih živali na prostem. 

Vstopnina:

Predšolski otroci (od 3. do 6. leta: 2 EUR

šoloobvezni otroci(od 7. do 14. leta):4 EUR

Šolarji, dijaki, študentje in upokojenci: 6 EUR

Odrasli: 7 EUR

 

5) Narodni Muzej Slovenije - Vodeni ogled

V četrtek, 12.8.2021 od 18.00 do 19.15 se lahko ob vodenju sprehodite skozi Narodni muzej Slovenije v Ljubljani. 

Vodene oglede finančno podpira Slovenska turistična organizacija, zato so za obiskovalce brezplačni, plačati morajo le vstopnino po ceniku.

Število obiskovalcev je omejeno, zato so prijave nujno potrebne.

 

6) Pri belem konjičku

V četrtek, 12.8.2021 od 21.00 do 23.00 si lahko ogledate domača gledališko predstavo - veseloigro s petjem Pri belem konjičku v poletnem gledališču Studenec, Studenec pri Krtini 18.

Studenška priredba veseloigre postavlja dogajanje v prelepi Bohinj. Lastnica hotela Meta Klinar je vdova in nadvse primerna za ženitev, nenazadnje bi potrebovala pomoč pri zahtevnem vodenju poslov. Nabralo se je že kar nekaj snubcev, a jih je zavrnila, saj njeno srce hrepeni po postavnem in prikupnem advokatu dr. Kovaču, ki že več let prihaja na počitniški oddih v Metin hotel. 

Veseloigra s petjem bo razveselila ljubitelje ljudske dramatike, še posebej vse, ki imajo radi petje, tega v predstavi ob živi spremljavi glasbenikov ne bo manjkalo.

Vstopnina: 18 EUR odrasli, 13 EUR otroci

 

PREBERITE TUDI: Penasta zabava oziroma Igrajmo se s peno

 

7) Koncert citrarke Janje Brlec

V petek 13.8.2021 od 20.00 do 21.30 se lahko odpravite v Mestni muzej Ljubljana na koncert ob izidu albuma klasične glasbe Moments.

Vstopnina: 12EUR

 

8) Peka žulik - Okusimo dediščino

V soboto, 14.8.2021 od 15.00 do 17.00 se lahko v muzeju na prostem Rogatec, Ptujska c. 23, udeležite delavnice peke žulik - majhnega kruha.

Mati je najbolj pridnemu otroku pri tedenski peki kruha namenila delček testa, ki ga je smel sam "zažuliti" med dlanmi (= pregnesti) in oblikovati svojo "žuliko". Ta se je hitro spekla in jo je smel tudi sam pojesti. Bila je kot nagrada in dodatek k siceršnjemu dnevnemu obroku kruha. Da mu je ni bilo treba deliti z brati in sestrami in jo je lahko v miru pojedel, se je pogosto skril v kakšnem kotičku, kjer ga niso mogli najti.

Vstopnina: Vstopnina v muzej

 

9) Glasba v parku

Če s partnerjem pogrešata nekaj časa zase, se lahko v soboto, 14.8.2021 od 20.00 do 23.00 odpravita v Sončni park, Ptuj, kjer bo odmevala pop in rock glasba z izvajalci: Joker out, Infected in Amy Winehouse tribute.

Vstopnina: 12 EUR. 

 

10) Poletni koncerti v Taverni: Golnar & Mahan

V ponedeljek, 16.8.2021 od 21.00 do 23.00 se lahko v Taverni v Kopru udeležite poletnega koncerta Perzijsko-avstrijske zasedba Golnar & Mahan Trio, ki prihaja iz Dunaja.

 

Vir: Napovednik.com

 

PREBERITE TUDI: Poletje doma - 10 top idej


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
32
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
13
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
12
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
10



Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?