|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: 4 preprosti triki, kako očistiti otrokove slikarske umetnine s sten

Uredništvo Ringaraja.net, 9.11.2023
Je tudi vaš otrok stene uporabil za umetniško platno in imate zdaj na njih njegove risbice? V videu preverite štiri preproste trike, s katerimi lahko odstranite vse vrste barvic.

/11


Ko otrok odkrije risanje, se velikokrat zgodi, da jim list papirja kmalu postane premajhen in svoje umetniško izražanje prenesejo na snežno bele stene. Skoraj nemogoče je to preprečiti, obstajajo pa precej preproste rešitve, da stene vrnete v prvotno stanje.


PREBERITE TUDI: Pustite otroku, da "packa"


Štirje učinkoviti načini za "čiščenje" sten

1. Sledi pastelov, barvic ali svinčnikov lahko odstranite z belo zobno pasto. Na »risbico« z robčkom nanesite plast zobne paste, nato jo očistite s čisto, mokro gobo.


2. V skledo damo malo vode in sode bikarbone ter s pomočjo zobne ščetke nanesemo na umetnino. Pustimo delovati nekaj minut in obrišemo z mokro gobo.


3. Na gobo nanesite nekaj kapljic kokosovega olja in z njo podrgnite sledi barvic. Nato obrišite z vlažno in čisto krpo.


4. V posodo nalijete alkoholni kis. Vzemite kos blaga, ga pomočite in drgnite čečkanje po steni, dokler ne izgine.

 

Poglejte si postopke odstranjevanja "umetnin" v videu zgoraj.


Naj vas ne bo strah, da bi poškodovali barvo na stenah. V vsakem primeru boste morali na novo prepleskati stene, ko otroci to fazo prerastejo, za prvo silo pa bodo ti triki zagotovo pomagali.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
5
Ko učenje pisanja postane čisto zares zabavno
Pot od črte do prvih črk je lahko lahkotna in zabavna, le pravilno se je moramo lotiti. S pomočjo delovnih zvezkov vzgoj...
4
Pretres možganov pri otroku
Če otrok pade, dobi udarec v glavo, lahko pride do pretresa možganov. To pomeni, da se pritisk, ki deluje na lobanjo, pr...
4
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
4



10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami
photo
Ne glede na to koliko igrač ima otrok, z eno od idej, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, boste poskrbeli za najbol...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?