|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

500 evrov zdaj tudi vsak novorojenček, rojen 2020

Uredništvo Ringaraja.net, 1.1.2021
Po pozivu mamic, da naj enakovredno obravnavajo vse otroke, rojene v letu 2020, bodo zdaj vsi dobili enkraten dodatek.

image
Mamice, ki so rodile v času epidemije (FOTO: Freepik.com)
/11


Po pozivu mamic, da naj ne delajo razlik med novorojenčki, rojenimi leta 2020, je sedaj vlada sprejela, da bodo do dodatka upravičeni vsi otroci, rojeni od 1. januarja 2020 do eno leto po koncu epidemije.

Sedmi protikoronski zakon (PKP7) prinaša tudi izredno pomoč ob rojstvu otroka v vrednosti 500 evrov za vsakega novorojenčka.

Ta krizni dodatek je bil sprva namenjen le staršem otrok, ki so bili rojeni od uveljavitve zakona PKP7 do največ enega leta po koncu epidemije, vendar so se na Vladi odločili, da razširijo krog upravičencev.

 

PREBERITE TUDI: Kaj sedmi protikoronski ukrep prinaša družinam?

 

Do izredne pomoči ob rojstvu otroka so bili najprej upravičeni vsi novorojenčki, rojeni od 12. marca 2020, sedaj pa so po pozivu mamic odločili, da so do 500 evrov dodatka upravičeni vsi novorojenčki, rojeni v letu 2020.

Končen datum še ni znan, saj zadnja epidemija še vedno ni bila preklicana.

 

PREBERITE TUDI: Datumi izplačil socialnih transferjev za leto 2021

 

Ni vam treba vlagati nobene posebne vloge

Kot so pojasnili v uradnem obvestilu, bo izplačilo izredne pomoči ob rojstvu otroka izvedeno po uradni dolžnosti za vse upravičence do redne pomoči ob rojstvu otroka, ki izpoljnjujejo pogoje, zato staršem za to izredno pomoč ni treba oddajati nobene posebne vloge.


Redna pomoč ob rojstvu otroka sicer letos znaša 286,72 evra, v nekaterih občinah pa starši prejmejo še občinsko pomoč, ki je lahko v obliki denarnih sredstev ali simboličnega darila. Med vsemi občinami je najbolj radodarna Občina Moravske Toplice, ki staršem ob rojstvu otroka podari kar 1.000 evrov pomoči. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
17
Kako odpravimo temenca?
Temenca pravimo rumenkastim mastnim, lepljivim luskicam, ki se pojavijo v prvih treh mesecih življenja in skoraj ni novo...
4
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...
4
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
4



Lepe misli o mami
Nič ni narobe, če si lepo misel sposodimo od drugih, lahko pa nam je navdih za lastne besede, zato smo zbrali nekaj čudo...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?