|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dojenček ali otrok na poroki – DA ali NE?

Uredništvo Ringaraja.net, 29.10.2023
Medtem ko nekateri menijo, da majhni otroci zaradi preglasne glasbe in gneče nimajo kaj delati na porokah, druge mamice delijo pozitivne izkušnje o tem, kako so njihovi dojenčki zlahka prenašali prisotnost na porokah, kjer so večinoma spali.

image
/11


Nedavno se je na Twitterju vnela debata o tem, ali naj bodo otroci na porokah. Vse se je pravzaprav začelo z vabili, na katerih so zaročenci, ki se bodo kmalu poročili, sporočili, da je prihod otrok prepovedan. Nekaterim gostom to ni bilo všeč, svoje nezadovoljstvo pa so delili na Twitterju.

 

"Mislim, da otroku nima kaj delati na poroki. Kje ga boš Milijon ljudi, ki prvič vidijo otroka, vsi hočejo priti zraven njegovega obraza, se ga dotakniti, ga držati. In poskušaš reči NE."

 

"Svojega otroka nisem nikoli vzela na poroko in ga ne bom vzela vsaj do njegovega šestega ali sedmega leta! Hudo mi je, ko na poroki vidim dojenčka in majhnega otroka! Če ni nikogar, ki bi jih čuval, sploh ne grem! To je velika muka za starše, še večja pa za otroke! Bila sem že na porokah, kjer so otroci spali v vozičkih! GROZA!"

 

"Moj otrok je ostal doma. Ne maram ga voditi tja, kjer je glasba preglasna. Tudi mi odrasli je ne maramo in nam potem zvoni v ušesih, kaj šele tako majhnim otrokom. Starši bi se morali na prvo mesto postaviti otroka, potem pa sebe in svoje zadovoljstvo.«

 

»Odvisno od staršev, vsak ima drugačno mnenje, čeprav sama menim, da peljati majhnega otroka na poroko ne bi smelo biti dolgo, samo kratko, da se slika z nevesto, če je bližnji sorodnik in domov. "

 

Medtem ko nekateri menijo, da majhni otroci zaradi preglasne glasbe in gneče nimajo kaj delati na porokah, druge mamice delijo pozitivne izkušnje o tem, kako so njihovi dojenčki zlahka prenašali prisotnost na porokah, kjer so večinoma spali.

 

"Kljub temu sva šla na poroko in sva vzela malega. Odlično je vse prenašal. Najprej mi je sedel v naročju, bil miren in jedel mafine. Ko se je sprostil, je hodil po dvorani, nabiral konfete. Bil je presrečen, samo smejal se je, bil buden skoraj do 22. ure, spati se mu ni dalo. Glasba ni bila preglasna, na vsaki mizi so gorele sveče."

 

"Tudi midva sva bila v paketu. Kakšne 3 ure, kot sva načrtovala. Bilo je na ladji v restavraciji, lep dan, malo gostov. Nihče se je ni dotaknil. Celo v vozičku je večinoma spala, ne glede na glasbo in hrup. Vsekakor pa je bila to odlična izkušnja."

 

"Moji najboljši prijateljici sta se lani in letos poleti poročili 2, 3 ure stran od Beograda. D je bil na obeh porokah, D pa je zelo živahen mladenič. Bilo je težko, a bolje, kot sem pričakovala. Najpomembneje je bilo, da je spal med dnevom. Po dveh urah spanja je bil pripravljen na vse. Sva pa sva z mm-jem izmenjevala skrb zanj in sodelovanjem pri poročnem slavju."

 

Mnoge matere se strinjajo, da bi otroka vzele le v primeru, če gre za poroko bližnjih ljudi, in ni nikogar, ki bi ostal z otrokom in ga pazil doma.

 

"Sem za to, da otroke vzameš le, če jih nima kdo čuvati! Sicer pa boš na poroki (ali kjerkoli) ves čas zraven in z otrokom, običajno pred restavracijo, hotelom ali na terasi. Zakaj si potem bil na poroki? Samo da rečeš, da si bil. Ne vem..."

 

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Izgorela mama: Ko je vsega preveč ...
Čeprav vemo, da popolna mama ne obstaja, se mame hitro ujamemo v vlogo absolutne skrbnice za dobro vseh, pri čemer se po...
6
Preprost trik, kako odložiti dojenčka, da ...
Strokovnjakinja za spanje dojenčkov je pokazala enostavne gibe, s katerimi boste lahko odložili dojenčka, ne da bi se pr...
4
Prvi rojstni dan: zakaj nam je tako težko?
Zakaj smo ob prvem otrokovem rojstnem dnevu tako čustveni, nekoliko žalostni? Čeprav bi želeli, da bi se čas kdaj ustavi...
4
28 čudovitih slik mamic po celem svetu
To je 28 čudovitih slik materinstva iz celotnega sveta.
4



Prvi sprehod z novorojenčkom
Kdaj prvič ven z novorojenčkom? Mamice, ki ste rodile poleti ste se spraševale, če ni prevroče, med tem ko se mamice, ki...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?