|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (9. - 15. oktober)

Ester Mikolič, 7.10.2023
Za ljubljene si bomo želeli postoriti kaj praktičnega, namesto, da bi svoja čustva in potrebe pokazali odkrito. Zaznali bomo več nerganja in v sebi čutili, da nismo dovolj.

image
Kaj prinaša nova astrološka napoved? (Foto: Freepik.com)
/11


Nov teden je pred nami, vendar se v ponedeljkovo jutro še vedno prebujamo z energijami Leva. Lev je znamenje samozavesti, ki želi biti v centru pozornosti in zelo jasno daje vedeti, da je on glavni. Tako bomo tudi čutili, ko bomo v interakciji z drugimi ljudmi ali celo v krogu domačih. Delno nam bo priskočila na pomoč Venera, ki je spremenila svoje znamenje in se prelevila v znamenje Device. S tem nas opremlja s praktičnostjo ter ohladi naše odnose.

Za ljubljene si bomo želeli postoriti kaj praktičnega, namesto, da bi svoja čustva in potrebe pokazali odkrito. Zaznali bomo več nerganja in v sebi čutili, da nismo dovolj. To bo v torek podkrepila še Luna, ki bo prav tako prestopila v znamenje Device.

Delo, delo in delo, to je tisto kar so nam vcepili skozi naš razvoj. »Če ne bo dela, ne bo jela«, so besede, ki sem jih tudi sama kot otrok veliko poslušala. S tem prepričanjem sem vstopila v svet in kreirala svoje življenje. Vendar sem na mojo srečo hitro spoznala, da je lahko tudi drugače. Starši smo zgled, s tem, ko živimo v senci drugih, in delamo tako kot pričakujejo drugi vzgajamo otroke, ki bodo sledili črednemu nagonu. To v praksi pomeni, da ne bodo znali poslušati svoje želje in potrebe in tisto kar si sami zase želijo. Kateri starš pa želi videti svojega otroka nesrečnega in neizpolnjenega?

 

PREBERITE TUDI: FOTO: Kako materinstvo spremeni žensko

 

Se naučiti poslušati sebe, kljub temu, da smo bili vzgojeni drugače je umetnost, ni pa nemogoče. Vztrajnost in želja po spremembi je tista, ki nas žene dalje. Disciplina in red sta značilnosti, ki oblikujejo Devico, zato so to dnevi, ko lahko izkoristite sebi v prid. Do soboto se bo Luna približevala Soncu in z njim naredila konjunkcijo, temu pojavu astrološko pravimo Mlaj. To je čas, ko Luna zaključuje svoj cikel.  Po mlaju, ko Luna prične ponovno rasti in se debeliti je pomembno pričeti nove stvari, dobimo nov zagon in to je tudi čas, ko ljudje v sebi čutimo več energije.

Skozi digitalizacijo in dobo v kateri živimo danes smo pozabili čutiti. Enkrat so se ljudje zelo povezovali z naravo in usmerjali več svoje energije v zlitje z njo. Devica je ravno tako povezana z naravo in škoda bi bila, da tega ne začutimo. Vzgojiti otroka pomeni tudi to, da mu predamo pomembne smernice glede notranjega miru in občutka samospoštovanja sebe in narave. Začne se pri nas starših, ko otrok opazuje in odrašča v okolju, kjer srka vse s čimer bo vstopil kasneje v svet. Velikokrat mislimo, da otrok ne vidi, vendar ni potrebno, da zazna skozi čut vida, dovolj je, da čuti nas, kako se počutimo. Otroci so do 7. leta starosti zelo navezani na mamo, vse kar mama podoživlja, čuti tudi otrok. Do takrat se pri otroku kreirajo tudi vsi vzorci in prepričanja, po tej dobi je večina stvari že popredalčkana in generirana. Ne pravim, da se po tej starosti ne da več nič spremeniti, želim samo povedati, da so določeni temelji že zazidani.

Če to povežemo še malo z razvojem naših možganov se že v času nosečnosti in v samem otroštvu oblikujejo sistemi, ki so zelo pomembni za razvoj socialnih veščin in življenja v skupnosti. Prav pri razvoju socialnih veščin pridejo do izraza ne le naše genetske posebnosti pač pa tudi vplivi okolja v katerem odraščamo.

Zgodnje otroštvo narekuje razvoj in zorenje možganov. Kot radi rečemo so možgani »plastični«,  to se  nanaša na sposobnost možganov, da se spreminjajo in prilagajajo kot odziv na izkušnje. To je ključna lastnost možganov, ki omogoča učenje. Možganska plastičnost je najbolj izrazita v otroštvu, vendar se lahko dogaja skozi celo življenje. Otrokovi možgani so še posebej občutljivi na zunanje dražljaje in izkušnje.

Zavedati pa se moramo, da otroci, ki odraščajo v stresnih, travmatičnih ali zanemarjajočih okoljih, pogosto razvijejo možganske strukture in funkcije, ki so prilagojene za preživetje v takih okoljih.

 

PREBERITE TUDI: 13 osupljivih fotografij, ki odlično ujamejo lepoto poroda

 

To v praksi pomeni, da otroci, ki so pogosto izpostavljeni stresu ali travmi kot odrasle osebe bolj pogosto in močneje odzivajo na stresne situacije, dojemajo okolje kot bolj grozeče in težje uravnavajo svoja čustva. Tako je mogoče, da oseba, ki odrašča v stresnem ali travmatičnem okolju, razvije možganske strukture in funkcije, ki jo naredijo bolj občutljivo na stres, bolj reaktivno na grožnje (prave ali zaznane) in manj zmožno uravnavati svoje vedenje in čustva.

Pomembno je poudariti, da to ne pomeni, da so takšne osebe "obsojene" na življenje s strahom ali da ne morejo spremeniti svojih odzivov. Želim samo poudariti, da je moč v rokah nas staršev, ko z zgledom pokažemo otroku, da je mogoče odreagirati na drugačen način. Kar pa mislim, da je še bolj pomembno, da jim pokažemo, da ni potrebno trpeti, če želimo doseči tisto kar nas veseli.

Več metod in tehnik kot poskusimo, hitreje ugotovimo, kaj našemu otroku, nam in celotni družini odgovarja. Iskanje kompromisov in ravnovesja v naših življenjih je bistvenega pomena in na to nas bo opomnila tudi energija Tehnice, ki bo z nami od petka pa vse do pol dneva v nedeljo. Želeli si bomo umirjenega in ljubečega okolja, več harmonije in ljubezni. Iskali bomo rešitve za obe strani. Čutili bomo še ležerno energijo, ki bo nekje po nedelji pričela naraščati, saj se bo Luna oddaljevala od Sonca. To je čas, ko lahko pričnemo s kakšno novo tehniko, metodo ali načinom o katerem razmišljamo že nekaj časa.

Škorpijon, ki bo nastopil v nedeljo popoldan bo tudi to v nas zahteval, saj je njegova želja se poglobiti in zadeve zaključiti, če smo se nekaj odločili narediti. Lahko bomo čutili več intenzivnosti in strasti, bolj čustvene reakcije. Smo pa že ponotranjili, da je pomembno zavedanje in trenutek zdaj, da lahko spremenimo reakcijo in odreagiramo drugače kot smo navajeni. Enkrat mi je ostal en rek, ki me zelo spominja na znamenje Škorpijona in sicer: »ne ubije te kačji ugriz, ampak strup, ki se pretaka po žilah«. Sama v tem modrem stavku zaznam veliko resnice, gojenje jeze in žalosti v nas, nas privede do zloma in občutka nemoči. Dogodek se dogodi, oseba nas prizadene, življenje nam ponudi izziv, kako bomo mi odreagirali in ali bomo zapadli v vlogo žrtve je pa od nas odvisno. Se strinjaš?

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
7
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
6
8 lastnosti otrok, rojenih v maju
Če imate doma otroka, rojenega v maju, se verjetno velikokrat znajdete na čustvenem vrtiljaku. Včasih so zasanjani, včas...
6
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
5



Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?