|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Bi poimenovali svojega otroka Facebook?

Helena Mlakar, 18.5.2011
Morda se sliši nenavadno, toda res je. Nekateri starši poimenujejo svojega otroka z neobičajnim imenom. Pred kratkim sta se rodila dojenčka, ki jima je ime Facebook in Like.

image
/11


Najbrž tudi vi večkrat obiščete Facebook in “lajkate”, a zaradi tega najbrž niste razmišljali, da bi svojega otroka poimenovali tako. Spletno socialno medmrežje pa je očitno ponekod po svetu tako zelo priljubljeno, da po njem poimenujejo svoje otroke.

 

Facebook in Like

Ponosni očka iz Egipta je povedal, da je svojo deklico poimenoval Facebook. S tem je želel sprožiti nekakšno revolucijo. Kot je dejal sam, je s tem želel povedati, da prihajajo novi, modernejši časi. Vse več ljudi se preko socialnega medmrežja povezuje, združuje in zaveda dogajanja po vsem svetu.

Za spoznanje bolj napredna pa sta vsekakor starša iz Izraela. Lior Adler in njegova žena sta svojega dojenčka poimenovala po funkciji Facebooka. Poimenovala sta ga Like.

Na vprašanje, zakaj sta izbrala takšno ime, sta ponosna starša odgovorila, da sta želela biti moderna in inovativna.

 

Najpogostejša imena nekoč in danes

Po podatkih Statističnega urada RS, so pri nas najpogostejša imena od leta 2001 dalje: Luka, Jan, Nejc, Žan in Žiga. Največ deklic sliši na ime Nika, Sara, Eva, Lara in Ana.

Nekoč, do leta 1920, pa so bila najpogostejša imena pri nas: Franc, Jožef, Anton, Janez in Ivan. Deklice so najpogosteje poimenovali Marija, Ana, Frančiška, Angela in Ivana.

Najpogostejša dvojna imena pa so pri nas: Žan Luka, Peter Pavel, Franc Jožef. Deklice z dvojnim imenom pa se najpogosteje imenujejo: Ana Marija, Marija Magdalena, Marija Ana.

 

Najredkejša imena

Tudi pri nas so redka imena. Le pet deklic je, ki se, po statističnih podatkih, v Sloveniji imenujejo Alesija, Aria, Amber, Ana Laura, Anija, Heidi, Ksena …

Redka imena pri dečkih pa so, med množico ostalih, tudi: Džimi, Dominic, Henri, Kian, Kado, Vukan, Milimir, …

Čeprav redka, za marsikoga tudi zelo nenavadna imena obstajajo tudi pri nas. Ne smemo pa pozabiti, da so ta imena za starše otroka najlepša in da to ime nosi človek.

 

Preberi še:

Razlaga in pomen imena

Kako poimenovati otroka

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
4
Otrokom strupene rastline
Nekatere sobne rastline, grmovnice, okrasne rože, so strupene, otrokom nevarne. To seveda ne pomeni, da se jih morate ta...
4
Nasvet fizioterapevtke: Copati za v vrtec
Preden se odpravite po nakupih ali potegnete iz omare »podedovane« copatke za v vrtec, preverite, kateri copati so dobri...
3
Kako veste, da je dojenček visoko občutljiv?
Če je dojenček visoko občutljiv, je njegov živčni sistem veliko hitreje hiperstimuliran in razdražen, zato pogosteje jok...
3



Najpopularnejša vikinška imena za dečke in...
Preverite najpopularnejša vikinška imena za dečke in deklice, ki smo jih nekoliko poslovenili in razvrstili po abecedi.
Ruska imena za fantke
Če iščete ime, ki se povezuje z zgodovinsko preteklostjo Rusije, a se pogosto uporablja tudi danes, razmislite o enem od...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?