|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Otrokovo pismo mami

Helena Primic, urednica Ringaraja.net, 25.3.2020
Ob materinskem dnevu se spomnimo, kaj je tisto, za kar so otroci svojim mamam najbolj hvaležni.

image
Materinska ljubezen je neizmerna in večna.
/11


 

Draga mama!

Danes, ko je tvoj dan, bi se ti rad zahvalil.

Zato, mama moja, HVALA TI ...

 

srcek

... da si mi podarila svoje telo in svoje celice, da sem se lahko razvijal v tvoji maternici.

srcek

... da si v nosečnosti z mano tako zelo požrtvovalno skrbela za svoje zdravje, saj si vedela, da s tem skrbiš tudi zame in moj zdrav razvoj.

srcek

... da si mi že v trebuščku pela pesmice in se z mano pogovarjala ter se tako zelo veselila mojega prihoda na ta svet.

srcek

... da si mi z neizmernim pogumom in herojsko porodno močjo pomagala priti v tvoje dišeče naročje.

srcek

... da si doživela in preživela morebitno porodno travmo samo zato, da sem lahko postal tvoj otrok.

srcek

... da si me dojila tako dolgo, kot si zmogla, pa četudi morda le nekaj dni ali mesecev.

srcek

... da si me dojila tudi takrat, ko te je zaradi krvavečih bradavic vsak podoj strašno bolel.

srcek

... da me tolažiš in ljubkuješ tudi takrat, ko si izčrpana in povsem brez moči.

srcek

... da me vsak večer tako nežno in varno popelješ v sanjski svet.

srcek

... da me ljubeče objemaš in poljubljaš ter tako zelo nežno neguješ in ljubiš moje telo. Tudi tako, da že od rojstva naprej spoštuješ moje telesne meje. 

srcek

... da se z mano igraš z avtomobilčki, punčkami in vsemi igračami, ki jih nekaterih sploh ne poznaš. Sestavljaš hiške iz kock in kartona, skupaj z mano rišeš, gneteš plastelin in izrezuješ snežinke. Mi bereš pravljice in pesmice ter z veseljem popiješ vse kavice, ki jih v svoji kuhinji skuham samo zate. 

srcek

... da se iskreno veseliš vsakega mojega razvojnega koraka in vedno verjameš v moj uspeh. Tudi, ko padem in mi ne gre.

srcek

... da mi pustiš, da brez tvoje pomoči raziskujem svet in svoje sposobnosti, četudi veš, da morda nisem na pravi poti in se lahko poškodujem.

srcek

... da mi vedno prisluhneš in me zares "vidiš", četudi se ti mudi in si preobremenjena. Tudi takrat, ko jaz "kompliciram" in me drugi ne razumejo.

srcek

... da mi zares vedno zaupaš in v meni vidiš čudovito bitje, ki išče svojo življenjsko pot. Jaz vem, da me boš na tej moji sveti poti, ki jo poznam le jaz, vedno podprla. 

srcek

... da me globoko v svojem srcu zares vedno ljubiš in bi zame tudi umrla. Tudi takrat, ko si name jezna in si ne želiš moje družbe.

srcek

... da si moja mama. Saj veš, točno tebe sem izbral za mamo in nikoli te ne bi zamenjal za nobeno drugo!

srcek

Drage mame, iskrene čestitke ob materinskem dnevu!

Naj bo praznovanje veselo kljub in navkljub domači karanteni, saj si v teh kriznih časih zaslužite posebne čestitke za ves trud, ki ga vlagate ne samo v domače šolanje, temveč predvsem to, da se otroci še vedno počutijo varni in ljubljeni ter so še vedno zdravo igrivi.
 

 


 

helena primicHelena Primic je urednica portala Ringaraja.net, sicer pa samostojna novinarka in tekstopiska pri Besedula, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

Kot filozofinjo in staro dušo jo bolj kot sodoben svet privlačijo arhetipi in mistika starih svetov, ki jih odkriva skozi psihologijo, mitologijo, šamanstvo in različne metode osebnostne rasti. Predvsem pa verjame, da smo vsa živa (in neživa) bitja povezana v Eno, zato vedno znova išče nove poti povezovanja in medsebojne ljubezni.

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
11
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
11
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
6



Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?