|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Bownova terapija kot pomoč pri težavah z zanositvijo, v času nosečnosti in poroda

Helena Primic, 8.2.2024
Med nosečnostjo lahko Bownovo terapijo uporabimo za lajšanje ali odpravo različnih nosečniških tegob - od slabosti in zgage do bolečin v križu in tesnobe. Pomaga pa tudi pri zanositvi!

image
Bownova terapija bodoči mamici lajša nosečniške tegobe.
/11


Vse več je žensk, ki se morajo kar namučiti, da postanejo srečne nosečnice. Toda potem jih pogosto čaka še naporna nosečnost.

Pogosto tako ženska, ki se trudi zanositi, kot nosečnica potrebuje samo določeno podporo za čim boljše telesno in duševno počutje. Takšno odlično podporo ji lahko ponudi tudi Bownova terapija.

 

Pomoč pri zanositvi 

"Z Bownovo terapijo lahko še pred zanositvijo zelo nežno, varno in učinkovito podpiramo ženske, ki si želijo stopiti na pot materinstva. V nekaterih primerih, ko mali čudež žal ne steče sam od sebe, Bownova terapija nemalokrat uspešno sodeluje pri odpravljanju težav pri zanositvi," nam je zaupala certificirana Bownova terapevtka ter obporodna svetovalka in spremljevalka oz. dula za nosečnice in mame po porodu Irena Jamšek Halas ter dodala:

"Ta nežna terapija namreč vpliva tudi na uravnavanje hormonskega ravnovesja, ki je dostikrat odgovor na tovrstne težave. Včasih pa je za rešitev dovolj že to, da se ženska globoko umiri in se energetsko uravnovesi."

 

Za nosečniške tegobe in boljši položaj otroka v maternici

Z Bownovo terapijo pa si lahko pomagate tudi med nosečnostjo. Bownova terapija bodoči mamici skozi celotno obdobje nosečnosti pomaga do boljšega telesnega in duševnega počutja. V tem obdobju namreč veliko žensk potrebuje ali pa si želi več psihofizične umiritve. In Bownova terapija lahko žensko pri tem zares učinkovito podpre, hkrati pa njenemu spreminjajočemu se telesu pomaga, da se bolje in lažje pripravi na porod - tako fizično kot psihično. 

"Med nosečnostjo lahko Bownovo terapijo uporabimo za lajšanje ali odpravo slabosti, utrujenosti, zgage, prebavnih težav, otekanja nog, nespečnosti, tesnobe in prehodnih čustvenih nestabilnosti, nestabilnosti in bolečin v sklepih (na primer bolečine na področju sramne kosti zaradi diastaze simfize), bolečin v križu in na področju medenice (zlasti v predelu križnice, trtice, bokov, kolkov in sramne kosti)," pojasnjuje Jamšek Halasova in dodaja:

"Poleg lajšanja raznovrstnih, zgoraj omenjenih tegob pa je odličnost te terapije tudi v tem, da s sprostitvijo mišic, tkiv in ligamentov pomaga telesu nosečnice, da ustvari več prostora za otročka, da le ta lahko v maternici zavzame čim bolj ugoden položaj za porod. S tem terapija pripomore k hitrejšemu in udobnejšemu porodu, hkati pa je lahko odgovor tudi v primeru medenične vstave ter podpora pred vaginalnim porodom po carskem rezu ali pred samim carskim rezom."

 

 

Za čustveno umirjenost mame in otroka 

Kot nam je razložila sogovornica, uporaba Bownove terapije v času pred porodom nosečnici pomaga pri pripravi na porod, jo umirja in ji lajša nevšečnosti ter sprošča njeno nosečniško telo. Nosečnica tako lažje začuti, kaj je zanjo in otročka prav ter tudi lažje zaupa v svoje telo. Tako v porod vstopi telesno, duševno in čustveno bolj uravnovešena.

"S spodbujanjem parasimpatičnega živčevja - to je tistega dela našega živčevja, ki deluje na nas mimo naše volje in sicer umirjevalno - ter posledično tudi s spodbujanjem porodu ugodne hormonske strukture terapija sodeluje tudi pri vzpostavljanju čustvenega ravnovesja, ki je izrednega pomena za sproščeno nosečnost ter umirjen, udoben in čimbolj naraven potek poroda. Bownovo terapijo se tako lahko izvaja tudi med samim porodom," pomirjevalni učinek Bownove terapije pojasnjuje Jamšek Halasova.

Pri tem pa ne smemo pozabiti, da preko bodočih mamic takšna pomirjevalna terapija ugodno vpliva tudi na nerojene otročke. "Sama opažam, da so mamice, ki so se uspele že v nosečnosti globoko sprostiti, veliko bolj sproščene tudi med porodom. In da so tudi njihovi novorojenčki po navadi po porodu in tudi kasneje veliko bolj umirjeni ter hkrati bolj polno čuječi, tako da lahko porod/rojstvo, dojenje in prvo navezovanje mamice, otročka in seveda tudi očka steče veliko bolj umirjeno, sproščeno, gladko in ljubeče," mamice opogumlja sogovornica.


Več o Bownovi terapiji in Ireni Jamšek Halas najdete na tej povezavi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
7
7 znakov, ki lahko pomenijo neplodnost
Kar 17 % vseh žensk ima težave z neplodnostjo. To je sedem najpogostejših znakov, ki kažejo na težave pri zanositvi.
5
5 znakov, da si pripravljena na drugega ot...
Mamice se večkrat sprašujemo, kdaj je čas za drugega otroka. Upoštevamo veliko dejavnikov, ponavadi pa pozabimo nase. To...
4
Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki
Znanstveniki so dokazali, da šetraj pomaga odpraviti prezgodnji izliv sperme - težava, ki se je moški največkrat zelo sr...
3



Luteinizirajoči hormon (LH) in pomen vredn...
Luteinizirajoči hormon proizvaja hipofiza in je izjemno pomemben za pravilno delovanje reproduktivnega sistema. Pri žens...
Kakšna je zdrava in plodna sperma?
Če je v moškem ejakulatu manj kot deset milijonov spermijev na mililiter sperme, se to šteje kot nizko število spermijev...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?