|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Brazdasti kit v Prirodoslovnem muzeju Slovenije

www.morigenos.org, 29.11.2011
V prirodoslovnem muzeju Slovenije si lahko ogledate razstavo Skrivnostna smrt mlade Leonore, kjer je predstavljeno okostje brazdastega kita (Balaenoptera physalus).

image
/11


Foto: CIRIL MLINAR - CIC

 

Spomladi leta 2003 je v Piranski zaliv naplavilo truplo mlade samice te vrste. Okostje je pripadlo Prirodoslovnemu muzeju Slovenije, njihovi strokovnjaki pa so iz več kot desettonske gmote razpadajočega trupla pridobili čudovito belo okostje, ki se boči pod stropom dvorane. Ta največji eksponat, kar jih je muzej pridobil v svoji 190 letni zgodovini, so poimenovali Leonora.

 

Razstava s filmskimi posnetki, zvočnimi učinki, interaktivnimi predstavitvami, bogatim slikovnim gradivom in zanimivimi besedili obiskovalca popelje v morske globine, kjer izve, kdo je bila mlada Leonora, od kod je prišla, kdo so njeni sorodniki in kakšne so bile njene življenjske navade. Čeprav vzrok smrti mlade Leonore ostaja skrivnost, razstava opozarja na dejavnike, ki ogrožajo kite in so večinoma posledica človekovega delovanja.

 

S ponosom vas vabimo na ogled, kajti tudi društvo Morigenos je imelo pomembno vlogo pri soustvarjanju razstave. Prispevali smo več fotografij in informacij, ki so postale del razstave, predsednik društva Tilen Genov pa je eden izmed avtorjev nove izobraževalne publikacije "Brazdasti kit v Prirodoslovnem muzeju Slovenije".

 

 

Razstava je na ogled od 16. 9. 2011 do 16. 9. 2012, vsak dan med 10. in 18. uro, ob četrtkih do 20. ure.


Vsako prvo nedeljo v mesecu je vstop v muzej prost.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
4
Nekaj preprostih nasvetov v prid varovanja...
Če imate pri nakupovanju torbo, ne potrebujete plastične vrečke.Kupujte izdelke v embalaži, ki je primerna za recikliran...
3
Okolju prijazna eko tipkovnica
Fujitsu predstavlja prvo, okolju prijazno »eko-tipkovnico«, ki je izdelana iz recikliranih materialov.
3
Pomagajmo pticam
"Velja osnovno pravilo, da hranimo samo s pičo, ki je pticam dostopna tudi v naravi. Z ostanki hrane ptic ne hranimo,...
3



Projekt 5-ka
photo
Projekt 5-ka za zdravje je namenjen osnovnošolcem iz občin Brežice, Krško, Sevnica, Kostanjevica na Krki, Bistrica ob So...
Jadrnice iz orehovih lupin
photo
Poletni prosti čas izkoristimo tudi za ustvarjanje. Priredimo pravo regato!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?