|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Rosa predstavlja male kapljice vode, ki se ustvarjajo z kondenzacijo vodne pare na površini zemlje in predmetih na nje ob hlajenju in kot posledica nočnega isparevanja.
Ključne besede:

image
/11


 

Rosa je akumulator bioaktivnih snovi, suptilnih energij in čista strukturirana voda prez patološkega “spomina”. Zato je vedno učinkovita za prehrano organizma z čisto energijo. To je napitek Bogov, zdravilni balzam za naše snovno in eterično telo. Posebno zdravilna je jutranja rosa z jase-travnika, ker bilke zjutraj izloćajo zdravilne snovi, ki se v njej zbirajo.

 

Obstaja veliko načinov prečiščevanja in zdravljenja s pomočjo rose. Že zdavnaj se je priporočalo da bolniki hodijo po jutranji rosi. Roso so razumeli kot “živo vodo”. Ta voda ne vpija samo energijo bilke na kateri se zbira, marveč tudi moč nebeške svetlobe ki vpliva na zemeljsko življenje. Hoja po rosi je izredno koristna: ima neverjetno prečiščevalno moč ki blagodejno vpliva na človekovo auro.

 

Vedno ko imate priložnost se natrite, umijte z roso, pijte jo. Znani psihoterapevt V.Levi piše: “Vsakodnevno jemanje pet do sedem kapljic sveže rose v letnih mesecih vam lahlo nudi več kot pet stekleničk zdravil”.

 

Zdravilne energije ki so v rosi, so energije narave same - iz starodavnih časov, ko se je ustvarjala.


Kapljice rose so nežne, ampak so stimulatorji biološko aktivnih točk in termoreceptorjev stopala nog; so majhni, živi zdravilci in prehranjevalci telesa. Zdravijo celice in organizem, rane, čire, kožne probleme, odstranjujejo stari epitel (vrhna plast kože, bradavica), pomlajujejo in osvežujejo, hranijo in belijo. To je najboljše sredstvo za prečiščevanje ki vleče z površine in globine organizma nečistoče.


 

TERAPIJE Z ROSO

Navajamo nekaj narodnih receptov terapij z roso. Ne pozabite, da je to terapija celotnega telesa - preventiva vseh bolezni.


NESPEČNOST PRI OTROCIH

Otroka ovijte v platno, ki ste ga napojilo z jutranjo roso. Otrok mora ležati po ure do uro, dokler se platno popolnoma ne osuši.

 

OČESNE BOLEZNI

Bolnik naj gre zjutraj na travnik, pobere z trave roso in si z njo namaže oči. Seveda deluje najbolje rosa, ki jo zberemo pred sončnim vzhodom - še posebej na “Ivanjdan”-24.junija.

 

GLJIVIČNA OBOLENJA NOG

Eno najboljših sredstev za zdravljenje te bolezni je hoja po jutranji rosi 10-14 dni.

 

DEPRESIJA, MELANHOLIJA, POMANJKANJE ŽIVLJENJSKE ENERGIJE

Piti roso , ki jo zberete na polskih cvetlicah, obvezno pred sončnim vzhodom.

 

UROKI

Za odstranejvanje urokov (patološka energija ki se prilepi za auro in ki izčrpuje energijo iz telesa) se je pogosto uporabljala rosa zbrana na travniku pred sončnim vzhodom.

 

PSORIJAZA

Kadar se v jeseni in spomladi menja vreme, se na oknih pojavi t.i. “znoj”. Zberite ga in si namažite dele telesa, ki so napadeni z psoriazo. Počakajte da se posuši in ponovno namažite. Tako naredite nekajkrat.

 

RAZŠIRJENE VENE

Nadenite si čiste bombažne holahopke in hodite zjutraj po rosi. Ko dobro vpijejo roso jih grejte na soncu dokler se nege ne posušijo.

Zgodaj zjutraj razprostite na travi čisto platno in se nato vanj ovijte. Bodite tako, dokler se platno popolnoma ne posuši.

 

OHRANJANJE LEPOTE

Za ohranjanje lepote se umivamo z roso z aromatičnih cvetov. Na Japonskem obstaja poseben praznik posvečen krizantemam. Takrat se na cvetove dajejo posebni kosmiči vate, na katerih se nabere rosa in se potem s tem umiva obraz.

 

ZA MOČNEJŠE LASE

Nekoč so si dekleta umivala lase z roso zlistov koprive. To naj bi ohranjalo dekličko “čast“, ugled in naj bi bila zaščita pred klevetami. Rosa s koprive je kot zaščitni plašč pred negativnimi vplivi, ščiti človekovo auro pred vdiranjem patološđkih polj.

 

 (Povzeto iz knjige LEČENJE VODOM, SNEGOM, ROSOM, LEDOM, PAROM, prevedla Prevedla Alenka Ribič)

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Vaje tibetanskih lam za ženske
V knjigi praktika zdravja sibirske doktorice in zdravilke Valentine Ramiro so prvič predstavljene vaje tibetanskih lam z...
4
Fototoksična eterična olja in kaj to pomeni
Vsi smo veseli sonca in njegovih žarkov, ki nas toplo božajo! Po dolgi zimi smo ga komaj dočakali. Za vse vas, ljubitel...
3
EKO nasveti za vsak dom
Izšel je prvi ponatis knjige EKO nasveti za vsak dom, s podnaslovom Kako z ekološkim načinom življenja tudi prihranimo.
3
Kardamom – tretja najdražja začimba na svetu
Kardamom izvira iz Indije – predvsem iz obmorskega področja Malabar na jugu Indijskega polotoka, zato je znana pod imeno...
3



Leto netopirja 2011-2012
photo
Ali se zavedate, kako pomembno vlogo v naravi imajo netopirji? Razblinjamo starodavne vraže o tej skrivnostni in ogrože...
Priročnik nevarne kemikalije v našem življ...
Društvo ECHo je pripravilo priročnik za gospodinjstva z naslovom »Nevarne kemikalije v našem življenju in kako se jim iz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?