|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Če se otrok igra z dinozavri, potem je super pameten?!

Uredništvo Ringaraja.net, 5.7.2023
Glede na študijo iz leta 2007, objavljeno v reviji Development Research, bo približno tretjina majhnih otrok na neki točki razvila "močno zanimanje" za neko temo - in ena najbolj priljubljenih je obsedenost z dinozavri.

image
Otroci, ki imajo radi dinozavre, bodo boljši in pametnejši učenci, kar dokazujejo tri ločene študije. (Freepik.com)
/11


Če je vaš otrok obseden z dinozavri in pozna vse informacije o T-Rexu, se sprostite in uživajte!

 

Zakaj?

No, vaš otrok ima tendenco, da bo razvil nadpovprečno inteligenco in večjo pozornost, s čimer bo lahko bolje obvladal jezikovno znanje in obdeloval informacije. Skratka, otroci, ki imajo radi dinozavre, bodo boljši in pametnejši učenci, kar dokazujejo tri ločene študije, namenjene, kot pravijo znanstveniki, "intenzivnim zanimanjem".

 

Zaenkrat še ni znano, kaj je povzročilo to zanimanje, zagotovo pa lahko otroci med dvema in šestimi leti poimenujejo več dinozavrov kot njihovi starši.

 

PREBERITE TUDI: Kako postati minimalist z otrokom?

 

Otroška psihiatrinja Kelly Chen meni, da je to dokaz, da se lahko učite, ne da bi sploh vedeli, da to počnete. "Zastavljanje vprašanj, iskanje odgovorov in pridobivanje strokovnega znanja je splošen učni proces. »Raziskovanje teme in njeno sprejemanje je koristno, saj tako oblikujemo znanje.« Veliko vlogo ima tudi dejstvo, da otroci želijo pokazati, da znajo več in bolje od svojih staršev.

 

"Če lahko starš poimenuje tri ali štiri vrste dinozavrov, otrok pa 20, bo to razvilo občutek avtoritete," je dejal paleontolog Kenneth Lakovara.

 

Študija razkriva, da se zanimanje otrok za določeno temo znatno zmanjša med šestimi meseci in tremi leti, toda to, kar se otroci naučijo s svojo obsedenostjo, ostane trajno vse življenje.

 

VIR: Ringeraja.mk

 

PREBERITE TUDI: Zakaj je žetoniranje v vzgoji škodljivo?


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
11
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
10
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
8



Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?