|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čudež je, da smo preživeli: TikTok so preplavili otroški videoposnetki iz 80. in 90. let

Uredništvo Ringaraja.net, 10.11.2023
Vzgoja otrok nekoč in danes.

image
/11


Tiktok je preplavljen s spomini z videoposnetki iz 80. ali 90. let prejšnjega stoletja. Toda namesto toplih besed ljudje ne skrivajo začudenja, kako napačno obveščeni so bili starši pred digitalno dobo.

 

TikTokerka Rachel je delila videoposnetek, ki prikazuje, s čim jo je hranila mama le nekaj ur po njenem rojstvu leta 1986.

"Ne, to ni navadna voda, to je sladkana voda," je razkrila Rachel, ko so oboževalci vprašali, ali je možno, da ji mama daje vodo.

 

Po WebMD naj otrokom, mlajšim od enega leta, ne dajemo vode, saj je zanje lahko celo nevarna. Današnje smernice navajajo, da morajo dojenčki vsaj šest mesecev piti samo materino mleko ali formulo. Prav tako se je treba izogibati sladkorju v prvih dveh letih življenja, ker je "uživanje sladkanih pijač povezano s povečanim tveganjem za prekomerno telesno težo ali debelost."

 

Kako so izgledale postelje?

Rachel je delila še en video, v katerem je pokazala, kako je videti njena otroška soba oziroma posteljica. Medtem ko kot dojenček leži na hrbtu, je obkrožena z blazinami in plišastimi igračami, na kar danes starše pogosto opozarja Ameriška pediatrična akademija.

»Odeje, blazine, plišaste igrače, ograje iz blaga in drugi mehki predmeti naj bodo zunaj spalnega prostora,« pravijo in dodajajo, da je to nujno za zmanjšanje tveganja za sindrom nenadne smrti dojenčka (SIDS), ki je glavni vzrok smrti pri mlajših dojenčkih, mlajših od enega leta.

 

Enomesečniku riževe kosmiče

Riževi kosmiči so postali predmet še enega kontroverznega domačega videa, ki ga je delil uporabnik po imenu Vaughn. Na posnetku iz leta 1990 ga je mama hranila z riževimi kosmiči. Takrat je bil star en mesec in je jedel leže.

V videoposnetku je mogoče slišati Vaughnovo mamo, ki citira revijo za starše, ki staršem svetuje, naj svojih dojenčkov ne hranijo z gostejšo hrano po steklenički, ampak jih hranijo po žlički.

"Goste stvari se jedo z žlico," je citirala.

 

Zadnjih 20 let je bilo priporočeno, da se dojenčki ne hranijo z gosto hrano pred šestim mesecem starosti. "Čudež je, da je kdo od nas preživel," je komentiral eden od gledalcev.

 

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Cepljenje proti noricam
Norice ali vodene koze je bolezen, ki je razširjena po vsem svetu. Bolezen je običajno mila in mine brez posledic. Če o...
5
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
5
Reakcija po cepljenju otroka
Včasih se lahko po cepljenju otroka pojavijo neželeni učinki. Ti so običajno blagi in hitro minejo. Prav tako lahko prid...
4
Posebna in priročna darila ob rojstvu
Izbira pravega darila ob rojstvu je lahko zahtevna naloga, saj takšno darilo podarimo samo enkrat in želimo z njim nared...
4



Poporodna depresija: Doživlja jo lahko tud...
Očetovska poporodna depresija predstavlja še poseben tabu, saj bi moral biti moški v družini tisti močan steber, ki klju...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?