|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čudovita Slovenija: Savinjska

Katarina Vinšek, 22.11.2010
Tematski sklop "Čudovita Slovenija" vam prinaša prispevke o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

image
/11



Od ene najlepših alpskih dolin se prek srednjeveških grajskih navdihov Celjskih knezov do skrivnostnega Kozjanskega, razkrivajo kotički neokrnjene narave, termalna in klimatska zdravilišča, kraji in mesta zanimive preteklosti in živahne sedanjosti, gostoljubne kmečke domačije, postojanke športnih izzivov.


Logarska dolina, ena najlepših ledeniških dolin Evrope, obiskovalca preseneti z vršaci Kamniško-Savinjskih Alp, z Rinko in drugimi slapovi, z mnogimi naravnimi in kulturnimi posebnostmi, ki bogatijo tudi sosednji dolini Robanov in Matkov kot. Dolina je izhodišče planinskih in alpinističnih smeri, v njej je mogoče kolesarjenje, lokostrelstvo, jahanje, turno smučanje, tek na smučeh, sankanje, plezanje po zaledenelih slapovih. V bližnji Solčavi, visokogorski vasici mnogih znamenitosti, je urejen tudi umetni poligon za ledeno plezanje.


Iz Luč vodi pot do Snežne jame na Raduhi, ki jemlje dih s 100 metrov dolgim breznom ledenih kapnikov. V Ljubnem ob Savinji, ki še danes živi s tradicijami splavarjenja lesa, postane reka Savinja prijazna za mnoge vodne športe. Nedaleč stran sta Radmirje z dragoceno cerkveno zakladnico ter Gornji grad z mogočno cerkvijo in muzejskimi zbirkami v obrambnem stolpu.


V Nazarjah je v gradu Vrbovec muzej lesarstva in gozdarstva. Središče Zgornje savinjske doline je Mozirje, v katerem je privlačen Mozirski gaj - park cvetja in etnoloških objektov. Nad mestom so planine Dobrovlje, Menina in zaščiteno območje planote Golte, kjer je priljubljen rekreacijsko turistični center z urejenimi smučišči in pestro ponudbo poletnih aktivnosti. Na Golte, na Savinjsko dolino in na Kamniško-Savinjske Alpe so čudoviti razgledi z romarske Gore Oljke, do katere vodijo poti iz Šmartnega ob Paki in iz Polzele.



Odkrivajte čudovito Slovenijo z Ringaraja.net!

 

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 


 

1. Snežna jama

2.Gozdna učna pot na Boč

3. Krajinski park Logarska dolina

4. Mozirski gaj

5. Gornji Grad

6.Jama Pekel

7. Rogla

8. Rotovnikova jama

9. Z vlakom v Šentjur

10. Celjski grad

11. Nepozaben dan - mini ZOO land

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Poreč – elita hrvaškega turizma
Na poreško riviero se obiskovalci redno vračajo deset, dvajset let zapored, v svojih priljubljenih letoviščih ali hoteli...
6
Karibski podvig: Barbados
Obala otoka je čudovita in zelo raznolika. Na vzhodu (Karibsko morje) je največ hotelskih kompleksov, morje je mirno, id...
4
Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
3
Sečoveljske soline
»Mami, zakaj je morje slano?« me vpraša naša petletnica. »Zato, ker čudežni mlinček na morskem dnu nenehno melje sol.«, ...
3



Poreč – elita hrvaškega turizma
Na poreško riviero se obiskovalci redno vračajo deset, dvajset let zapored, v svojih priljubljenih letoviščih ali hoteli...
V NARAVI: Z vozičkom okoli Gradiškega jezera
photo
Okoli Gradiškega jezera je speljana široka in udobna sprehajalna pot, kjer bomo ob sončnih dnevih srečali številne mlade...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?