|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dodatek za veliko družino bo izplačan v marcu

P.L., 29.2.2012
Pozanimali smo se, kako je z dodatkom za veliko družino letos, kdaj bo izplačan in kakšen znesek lahko pričakujejo družine s tremi ali več otroki.

image
/11


Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so nam prijazno odgovorili na naslednja vprašanja, ki so najpogostejša vprašanja uporabnikov portala Ringaraja v zvezi z dodatkom na veliko družino.

 

Kdaj bo letos izplačan dodatek za velike družine?

Izplačilo dodatka za veliko družino bo 14. 3. 2012.


Ali se ta znesek od lanskega leta ne bo spremenil? Koliko dobijo družine s tremi otroki, koliko družine s štirimi in več otroki?

Velikim družinam, ki imajo vsaj tri otroke, pripada letni prejemek dodatek za velike družine, ki znaša od 1. julija 2011 za družino s tremi otroki 393,46 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 479,83 evrov. Znesek se usklajuje skladno z Zakonom o usklajevanju transferjev posameznikom in gospodinjstvom. Nazadnje se je uskladil 1. 7. 2011.


Ali je potrebno za dodatek oddati vlogo, ali ga družine prejmejo avtomatično, z rojstvom tretjega otroka?

Na podlagi 95. člena ZSDP pravico do dodatka za veliko družino določi center po uradni dolžnosti za vse prejemnike otroškega dodatka in jim torej posebnih vlog, tako kot že doslej, ni potrebno oddajati.


Ali je pri prejemu dodatka za veliko družino pomembno, kdaj je tretji otrok rojen (ga dobi družina prav tako, če je rojen februarja ali novembra za tekoče leto)?

Zakon določa, da datum rojstva ni pomemben-važno je samo, da družina en dan v letu ima tri otroke (oziroma štiri za višjo višino)-to pomeni, da se lahko tretji (četrti) otrok rodi šele 31.12.


Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam, ki imajo tri otroke ali več otrok, ki so mlajši od 18 let oziroma 26 let, če se šolajo in imajo status učenca, dijaka, vajenca ali študenta na dodiplomskem študiju.

 

 

Če imate vprašanje v zvezi z dodatkom za veliko družino, otroškimi dokladi ali znižanjem plačila vrtca, nam ga napišite na elektronski naslov info@ringaraja.net in poiskali bomo odgovor.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
5
Razvojno gibalna vadba za dojenčke in malčke
Kakovostna vzpodbuda staršev za boljši razvoj gibanja, stabilnosti, ravnotežja, mišične moči, … ne škodi nikomur, niti t...
4
Imena s čudovitim pomenom: čudež oziroma dar
Preverite imena za fantke in punčke, ki imajo res čudovit pomen - "mali čudež" oziroma "dar". Mogoče vas prevzamejo ...
4
Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
4



Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
V porodnišnici naj bo novorojenček skupaj ...
Po rojstvu pride malo bitjece iz varne notranjosti mamine maternice v popolnoma drugo okolje. Zato je zanj izjemno pomem...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?