|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najkrajša psihoterapija: Gospa, to pravzaprav pomeni, da ste dobra mama

Uredništvo Ringaraja.net, 8.11.2023
"Ne vem, kaj ste naredili moji mami ali kako, ampak iz dna srca se vam zahvaljujem."
Ključne besede:

image
/11


Pred nekaj leti me je po telefonu poklicala ženska in mi z glasom, polnim obupa, povedala, kako je njeno življenje izgubilo smisel, ker se je izkazalo, da je slaba mati. Njena hči se je poročila in sprejela moževo vztrajanje, da živita pri njegovih starših, saj nimata svojega stanovanja ali dovolj denarja, da bi ga najela.

Ponudila jima je, da živita pri njej v večjem, udobnejšem stanovanju, a ji je hči pojasnila, da njen mož ne more živeti brez staršev.

"Ona pa lahko brez mene," je potožila, "ali je njegova mama boljša mama od mene, jaz pa sem vse življenje vložila vanjo ...".

Nadaljuje zgodbo o tem, kako se je hčerka izogiba, prihaja redkeje ... "Gospa," sem jo prekinil, "ampak dejstvo, da vaša hči lahko živi brez vas, pomeni, da ste dobra mama, boljša od tiste, ki odrasel otrok brez nje ne more živeti. Hči vam lahko tudi nasprotuje, kar pomeni, da dovolj zaupa v vašo ljubezen.

Dobro starševstvo pomeni, da tvoji otroci odidejo, da se osamosvojijo, da lahko brez tebe, da se ne borijo za drobtinice tvoje ljubezni tako, da ostanejo dolgo s teboj."

 

PREBERITE TUDI: Nisem še pripravljena na odraščanje svojega otroka

 

Nekaj ??sekund tišine. "Res tako mislite?" je rekla. "Čisto zares," sem odgovoril. "Ne morete razumeti, kako zelo ste mi pomagali in kako drugače se zdaj počutim"...se mi je zahvalila in zaključila sva desetminutni pogovor.

 

Po enem mesecu me je ponovno kontaktirala, da se mi še enkrat zahvali in mi pove, kako zelo se je njen odnos s hčerko izboljšal, kako hčerka prihaja pogosteje in kako se spet ure in ure pogovarjata o raznih temah...kako sem ji "rešil življenje" .

"Ne pretiravajte," sem ji odgovoril, "samo spomnil sem vas na tisto, kar ste že vedeli, a ste zaradi napetosti ločitve izgubili izpred oči."

 

Čez nekaj dni me je poklicala njena hčerka in rekla: "Ne vem, kaj ste naredili moji mami in kako, ampak hvala vam iz srca." "Nič posebnega," sem ji odgovoril, "samo spomnil sem jo na to, kako dobra je." Leto dni je minilo od tistega pogovora, gospa me je spet poklicala, da mi pove, kako je "dobila vnukinjo in kako je najsrečnejša babica na svetu" in kako ne more pozabiti, koliko jo je ta kratek pogovor "spravil k sebi."

 

"Dobro ste rekli," sem odvrnil, "vrnitev k sebi, k nečemu, kar si že bil, nato pa začasno izgubljen, občutek, da si dober."

 

Vir: Nebojša Jovanović /Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kaj sploh dela ženska, ki ne hodi v službo?
Si tudi ti sita vse dni odgovarjati na fraze v stilu "pa kaj delaš cel dan, ker nisi v službi"? Tudi tale mamica je bi...
24
BLOG: Afnanje z otrokovim imenom
V starih časih starši niso niti približno tako komplicirali z imenom kot sodobni starši, ki so se zaradi imena še neroje...
7
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6
Da bo dojenček spal …
O spanju dojenčkov je napisano kar nekaj priročnikov, starši, katerih dojenčki ponoči ne spijo, se oklepajo vsakega nasv...
4



Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
Pospravljanje igrač: starši smo otroku vzgled
Otroka navajamo in vzgajamo največ s svojim vzgledom, ta nam sledi, nas opazuje in tako pridobiva prve vzorce vedenja. B...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?