|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jabolko navdiha ustanoviteljicam spletnega foruma o cepivih

Uredništvo Ringaraja.net, 31.12.2021
Predsednik Pahor je vročil priznanje jabolko navdiha ustanoviteljicam spletnega foruma o cepivih Science Mamas' Vaccine Forum z besedami: »Vaše delo odraža značaj iztekajočega se leta«

image
Foto: Bor Slana/STA
/11


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v sredo na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil priznanje jabolko navdiha ustanoviteljicam spletnega foruma o cepivih Science Mamas' Vaccine Forum.

Priznanje predsednika republike so prejele Nataša Karas Kuželički, Simona Jurkovič Mlakar, Tijana Markovič, Jasna Omersel, Martina Gobec in Lucija Ana Vrščaj, ki na družbenih omrežjih ozaveščajo javnost o pomenu cepljenja in moči znanosti.

 

Delo prejemnic priznanja odraža značaj iztekajočega se leta

»Vročitev te nagrade, jabolka navdiha, eminentnim znanstvenicam, mamicam, prostovoljkam je zadnje protokolarno, a nadvse iskreno dejanje v letošnjem letu,« je ob vročitvi priznanja dejal predsednik republike in poudaril, da poslanstvo in delo prejemnic priznanja odraža značaj iztekajočega se leta in naših skupnih prizadevanj v boju z virusom. »Nič na bolj vključujoč način, povezano, integrirano, ne izraža značaja naših prizadevanj in želje, da ne odnehamo, da vztrajamo, da prepričujemo z resnico, kot delo teh prostovoljk, znanstvenic in mamic,« je dejal predsednik Pahor z besedami hvaležnosti, da so pripomogle k reševanju družbenih izzivov, zavoljo česar so si zaslužile to priznanje in naše veliko občudovanje.

 

Varno zavetje v virtualnem svetu 

V imenu prejemnic priznanja je zbrane nagovorila Lucija Ana Vrščaj. »Zelo se nas je dotaknilo, da ste presodili, da si nagrado res zaslužimo in s tem prepoznali naše prizadevanje za skupno dobro,« je dejala in povedala, da so skupino ustvarile zato, da bi nudila varno zavetje v virtualnem svetu ravno tistim, ki iščejo znanstveno utemeljene odgovore na svoje povsem legitimne dvome in vprašanja v času, ko imamo na internetu veliko informacij, a je potrebno izluščiti točne.

Strinjala se je z mnenji antropologov in psihologov, ki znanstvenike dobronamerno opozarjajo, da se ljudem lahko približajo samo, če razumejo njihove stiske, ki izvirajo iz strahu pred neznanim in nerazumevanja, včasih tudi zelo zapletenih znanstvenih dejstev.

»Vse mame in starši vemo, da z ljubeznijo in potrpljenjem ter vztrajnostjo dosežemo neprimerno več kot z avtoritarnostjo, spodbujanjem strahu in kaznijo,« je dejala in v imenu vseh ustanoviteljic pozvala k dobrim delom, širjenjem znanja na vseh področjih in ustvarjanju zaupanja in pristnih odnosov.

Svoj nagovor je sklenila z besedami, da jim priznanje predsednika republike pomeni priznanje za dosedanje delo, vendar tudi obvezo za nadaljnje podajanje znanstvenih resnic na vsem razumljiv način.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
46
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
34
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
28
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
19



POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Prehlad pri dojenčku in majhnem otroku
Prehlad je neprijeten za vsakogar, za otroke pa še posebej, saj so otroci občutljivejši na prehladna obolenja, poleg teg...