|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jekleni konjiček naj bo pripravljen!

Uredništvo Ringaraja.net, 24.1.2010
Voznik oziroma voznica je odgovorna ne samo za vožnjo, ampak tudi za pripravo avtomobila pred njo. Le tako bo vožnja tudi del veselja in užitka poletnega dopusta.
Ključne besede:

image
/11


Vožnja avtomobila že dolgo ni več samo domena očkov. Tudi mamice rade sedejo za volan in odpeljejo svoje najdražje na poletno popotovanje, polno dogodivščin. Voznik oziroma voznica je odgovorna ne samo za vožnjo, ampak tudi za pripravo avtomobila pred njo. Le tako bo vožnja tudi del veselja in užitka poletnega dopusta.

Pred odhodom na pot je najbolje vzeti v roke listek, stopiti do avtomobila in preveriti:
- olje v motorju (na dolgi in vroči poti se motor segreva in premalo olja v motorju lahko hitro spremeni potovanje v nočno moro)
- nivo hladilne tekočine (običajno je posoda na vidnem mestu in črtice jasno vidne)
- delovanje zavor (preverite nivo zavorne tekočine in delovanje zavor med vožnjo)
- vodo za čiščenje stekla (dolijte tekočino za čiščenje stekla, ki je običajno učinkovitejša od navadne vode)
- delovanje klimatske naprave (ob vročih dneh je dobro delovanje klime del preživetja v avtomobilu; ob vključitvi klima naprave mora že po nekaj deset sekundah iz zračnih rež pihati hladen zrak)
- tlak v pnevmatikah in njihova ustreznost (preveč ali premalo zraka v pnevmatikah slabo vpliva na vožnjo, stabilnost vozila in obrabo pnevmatik; tlak je predpisan za vsako vrsto pnevmatik posebej in je naveden v servisni knjižici)
- nastavitev luči (zapeljite avto ob steno garaže in si oglejte snop svetlobe, ki se prikaže na steni; bistveno odstopanje leve in desne osvetlitve pove, da je potrebna nastavitev in obisk strokovnjaka)

Ko boste odkljukali vse zgoraj našteto, je avto pripravljen na naporno požiranje kilometrov. Pa srečno pot vsej družini!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
4
Na dopust brez telefona?
Preden se odpravite v tujino, se pozanimajte tudi o načinu uporabe mobilnega telefona v državi, kamor potujete.
3
Očetovstvo in preživnine
Preživnina mora zajemati stroške življenjskih potreb otroka, zlasti stroške bivanja, hrane, oblačil, obutve, varstva, iz...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2



Jekleni konjiček naj bo pripravljen!
Voznik oziroma voznica je odgovorna ne samo za vožnjo, ampak tudi za pripravo avtomobila pred njo. Le tako bo vožnja tud...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?