|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Kako lahko kača postane hišni ljubljenček?

Uredništvo Ringaraja.net, 15.6.2018
V nedeljo, 17. junija 2018, bo v Arboretumu potekala otroška delavnica Kače kot hišni ljubljenčki, na kateri bodo otroci kače lahko spoznavali in tudi pobožali.

image
Poznamo 2500 vrst kač, od katerih je le 400 strupenih.
/11


Čeprav je nekatere groza samo ob misli, da bi doma kot hišnega ljubljenčka imeli kačo, še posebej v družini z otroki, gre v resnici le za predsodek.

Ja, kača je lahko popolnoma varen hišni ljubljenček tudi, če imate otroke.

 

Spoznavali in božali

Če se želite znebiti predsodka pred kačami in poskrbeti, da se jih tudi otrok ne bo bal, ga v nedeljo, 17. junija 2018, med 15. in 16. uro pripeljite na otroško igrišče v Arboretumu na otroško delavnico Kače kot hišni ljubljenčki.

Na delavnici bomo izvedeli, koliko vrst kač poznamo in katere od njih niso strupene, kje vse živijo kače in s čim se prehranjujejo ter kako poskrbeti za njih, če postanejo hišni ljubljenček. Otroci bodo kačo lahko tudi pobožali in tako premagovali strahove pred kačami. 

 

Pravilna oskrba

Kačam ljubljenkam seveda ne bomo pustili, da se prosto plazijo po stanovanju in hiši, temveč jih imamo v terariju, ki mora biti čim bolj podoben njenemu naravnemu življenskemu okolju - prilagojena temperatura in podlaga, kača pa mora imeti tudi skrivališče, kamor se lahko zateče med prebavljanjem. Dobro je, da ima kača v terariju tudi grelno telo, kot je kamen ali žarnica, kjer se lahko pogreje. 

Več o pravilni oskrbi in prehrani kač boste izvedeli na delavnici v Arboretumu!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
18
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
17
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
7
Norice ali vodene koze
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
6



Kreativna vizualizacija za začetnike
Priljubljen avtor Richard Webster v knjigi predstavlja učinkovit sistem vizualizacije za uresničenje vseh vaših sanj, vk...
HBA postavilo dobre temelje za delo v prih...
Slovensko združenje poslovnih žensk v zdravstvu, farmaciji in medicini (Healthcare Businesswomen’s Association - HBA) je...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?