|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kaj storiti, ko natočimo napačno gorivo?

Uredništvo Ringaraja.net, 25.12.2010
Na črpalki ste pravkar natočil poln rezervora goriva in ugotovili, da ste namesto dizelskega natočili običajno bencinsko gorivo. Kaj pa zdaj?

image
/11


 

Dizelskega goriva zaradi debeline točilke na dizelski črpalki ni mogoče polniti v bencinski rezervoar. Je pa mogoče obratno, da v rezervoar dizelskega motorja natočimo 95 ali 100-oktantski bencin. Kaj lahko v tem primeru storite?

Dizelski motorji prenesejo le zelo majhen delež bencina primešanega nafti (nekje do 10%). V primeru, da ste natočili več bencina in to opazili še na bencinski črpalki, vam lahko pomagajo z nasvetom kar tam. Če pa ste se že odpeljali, pa pozor - avtomobil nemudoma ustavite, drugače se vam bo ustavil sam od sebe, še posebej, če je delež bencina prevelik. Avtomobil je potrebno zaustaviti čim prej, saj se vam lahko v nasprotnem primeru zgodi, da vam bo napaka uničila motor avtomobila, kar pa pomeni gromozanske stroške.

 

Naj vas pomirimo, napake te vrste se dogajajo tudi najizkušenejšim voznikom, celo mehanikom, zato ohranite mirno glavo. Zavarujte kraj, če ste vozilo morali zaustaviti tako, da ovira ostala vozila. Pokličite vlečno službo ali brezplačno avtomobilsko asistenco, ki vam mogoče pripada na podlagi vaše zavarovalne police in jim pojasnite svojo zmoto. Preverite, če vaša zavarovalnica oziroma vaša zavarovalna polica krije stroške v teh primerih.

Če boste poklicali vlečno službo, ki vas bo odvlekla do vašega mehanika, boste verjetno morali plačati avtovleko in nato še mehanika, kar vas lahko precej stane. Tam vam bodo izčrpali bencin in pregledali, če motor avtomobila ni huje poškodovan.

V primerih, da vam vaša zavarovalnica omogoča asistenco, ki krije tudi takšne stroške, pa obvezno povejte ,kaj se vam je zgodilo. Strokovnjak, ki vam bo prišel na pomoč, vam bo lahko tako napako odpravil kar na licu mesta in to v nekaj minutah. Kar tam vam bo izčrpal gorivo iz rezervoarja in črpalke v motorju ter dolil toliko dizelskega goriva, da se boste lahko brez težav prepeljali do prvega bencinskega servisa, kjer boste natočili dizelsko gorivo.

 

Prečrpan bencin, ki je za dizelski motor neuporaben lahko še vedno uporabite pri starejših bencinskih motorjih, ki niso tako občutljivi in tako boste vsaj malce omilili izgubo 50 do 70 eur stroškov napačnega goriva.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
13
Ali tudi vaš otrok govori v tretji osebi?
"Mami, Mojca je lačna." "Očka, Tine bi rad gledal risanko." Vam je poznano? Faza, v kateri otroci govorijo o sebi v ...
9
Starši smo pri igri na prostem preveč zašč...
Z igro na prostem otroci pridobivajo neprecenljive izkušnje za življenje in modrice so del tega učenja. Starši moramo po...
8
Vzgojite vljudnega otroka
Samokontrola in primerno vedenje sta veščini, ki se jih otroci učijo dlje časa, preden ju zmorejo zadovoljivo obvladati....
6



Otrok na sovoznikovem sedežu
Veliko staršev se sprašuje, kdaj njihov otrok sme sedeti na prednjem sedežu avtomobila in, ali je to za otroka varno. Za...
Varno čez železniške tire!
Ste se že kdaj zalotili, da ste bili od prehoda čez železniške tire malce oddaljeni, pa se vam ni ljubilo hoditi in ste ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?