|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako izbrati pravi otroški sedež za kolo?

Tina Južnič, 16.6.2010
Pri nakupu otroškega sedeža za kolo imate dve možnosti. Odločite se lahko za nakup sedeža za pritrditev spredaj ali zadaj, pri čemer bodite pozorni, da bosta oba skladna s težo in nosilnostjo okvirja kolesa, na katerega boste sedež namestili.

image
/11


Sedež spredaj – več razgleda

Najverjetneje bo radovedni malček bolj zadovoljen, če bo sedel spredaj, saj bo imel boljši razgled nad dogajanjem in se mi tako ne bo potrebno nagibati levo in desno. Tudi staršem je morda to lažje, saj imajo otrokovo gibanje bolj pod nadzorom. Spredaj pa bo vaš otrok žal bolj izpostavljen številnim zunanjim vplivom s ceste (umazanija, prah, pesek ipd.), medtem ko bo zadaj bolj zaščiten. Le njegov razgled ne bo več tako širok, zato se bo najverjetneje nagibal, da bi lažje spremljal dogajanje. S tem pa lahko ogrozi vaše ravnotežje, zato bodite na to pripravljeni.


Naj ustreza vašemu kolesu

Pred nakupom otroškega sedeža je najprej dobro preveriti, ali bo ustrezal kolesu, na katerega ga nameravate namestiti. Preverite tudi ali je bil sedež narejen v skladu z veljavnim predpisom EN14344, ki je določen v Zakonu o splošni varnosti proizvodov ter, ali so zraven priložena natančna navodila za namestitev v slovenskem jeziku.

Priporočljiva je izbira blagovne znamke, ki jo poznate in ji lahko zaupate. Uveljavljene blagovne znamke so običajno zanesljive, saj imajo dolgoletno tradicijo in so svojo kakovost gradile na izkušnjah uporabnikov. Po drugi strani pa živimo v dobi inovativnosti, zato je potrebno dati priložnost tudi novim na trgu, da se izkažejo s svojo funkcionalnostjo in kakovostjo.


Koristni nasveti

Pred končno izbiro sedeža za kolo je dobro upoštevati še naslednje:

- Sedež naj bo opremljen s petkočkovnim zapenjanjem varnostnega pasu, ki ga otrok ne more odpreti.

- Naslonjalo za hrbet naj bo udobno podloženo in prilagodljivo.

- Namestitev in odstranitev sedeža naj bo enostavna.

- Sedež naj bo izdelan iz lahkih, vendar kljub temu močnih in trpežnih materialov.

- Opremljen naj bo s prilagodljivim počivalom za roke. Še pomembneje je, da ima sedež počivalo za noge, ki onemogoča, da bi otroška nogica ušla med kolesne špice.

- Preverite in upoštevajte maksimalno določeno obremenitev sedeža, glede na telesno težo otroka, ki ga boste v njem vozili.


Obvezen preizkus in varno na pot

Ko izberete sedež, je vedno priporočljivo, da ga tudi preskusite. Morda je najbolje, da ga pred nakupom pravilno namestite na kolo in obremenite z ustreznim težjim predmetom. Testne vožnje z otrokom v njem ne priporočamo, saj je za to potrebno nekoliko več priprav.

Ko se boste navdušeno odpravili na prvo pravo kolesarsko pot z malim radovednežem, se ves čas vožnje zavedajte, da je varnost vašega otroka vedno na prvem mestu.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
13
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
11
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
7



Ko otrok doživi prometno nesrečo …
Žal se prometne nesreče dogajajo prepogosto, v njih pa so večkrat udeleženi tudi otroci. Četudi ni vidnih posledic, psih...
Kaj naj storim, ko ZMANJKA GORIVA?
Pripravili smo dva scenarija za ravnanje v primeru, da vam na poti zmanjka goriva. Zagotovo vam bodo drugi vozniki priko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?