|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako opremiti otroško sobo?

Alples, industrija pohištva, d.d., 5.5.2010
Si tudi vi želite opremiti sobico malčku tako, da bo uporabna in funkcionalna tudi čez nekaj let, ko bo malček postal šolar?

image
/11


Spanje

Sobo za malčka pogosto urejamo takrat, ko preraste otroško posteljico in zapusti spalnico staršev. Ponavadi gre za 90 cm široka nizka ležišča, k katerimi je pogosto potrebno dodati tudi varovalo. Nakup varovala postelje je mogoč ob izbiri programa Planet. Na voljo so klasična ležišča v brezovi, lila, rumeni, bež, modri, ali zeleni barvi, pod katera je mogoče postaviti ožji predal in bočna ležišča v brezovi barvi. Pri slednjih se je možno odločati tudi za širok predal oz. dodatno ležišče, ali dvižni mehanizem.

 

Igra in shranjevanje igrač

Otroška igra je pomembna za otrokov razvoj, v igralnicah pa ob odsotnosti staršev lahko dobijo občutek za samostojnost. Glede na to, da je prostora za opremo igralnice večinoma premalo, je aktivni igri potrebno zagotoviti prostor drugje. V zgodnjih letih zadostuje prenosna košara z igračami, kasneje pa je igri mogoče nameniti del otroške sobe. Pri shranjevanju igrač je dobro, da so enostavno in varno dosegljive, upoštevati pa je treba tudi, da bodo pohištveni elementi trdni, ker se bodo otroci najbrž nanje opirali, ko bodo hoteli do vsebine.

 

Vsi elementi programa Planet imajo v podnožjih predale, ki jih je mogoče občasno odstraniti in dodobra očistiti prostor pod omarami. Predali podnožij imajo nekoliko večjo višino zato, da lahko služijo shranjevanju igrač, ne da bi bilo potrebno vzpenjanje. Na voljo so tudi otroške mizice in stolčki, ki so ergonomsko prilagojeni velikosti malčka. V notranjost stolčkov je mogoče pospraviti npr. barvice, pobarvanke, slikanice, papir,... Kasneje oz. ob vstopu v šolo je namesto otroške garniture za igro mogoče namestiti pisalno mizo.

 

Pri otroški igri je izjemno pomembna varnost. Pri programu Planet je v zagotavljanje trdnosti postavitev in posameznih elementov vložene veliko pozornosti. Za potrebe varnosti oz. posebej za to pohištvo je bil razvit patent gumijastega ročaja, otroku prijazno pa je oblikovana tudi obla dekorativne letve. Stranski rob je po potrebi oz. po želji mogoče prekriti z dolgim repom plišaste živalce – mucka ali miške. 

 

Shranjevanje garderobe

Nizka garderobna omara iz programa Planet je otroku vselej dosegljiva oz. se ob njeni uporabi lahko navaja na samostojnost pri pospravljanju. Nizka garderobna omara pa je odlična tudi za postavitve v mansardah, kamor so otroške sobe pogosto umeščene. Videz garderobnega pohištvenega sestava je mogoče popestriti z izbiro front različnih barv, pa tudi z izbiro 2D likov muck, kužkov, rožic, mišk in zajčkov.

www.alples.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
19
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
9
Zakaj je pomembno učenje čuječnosti v vrtcu?
V današnjem življenju vse preveč hitimo, pozabimo pa se zaustaviti, prisluhniti sebi ter okolici. Otrokom zato želimo pr...
8
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
7



Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?