|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako poskrbeti za otroško kožo pozimi?

P.R., 13.11.2023
Dejstvo je, da je otroška koža občutljivejša in nežnejša, zato pa še dovzetnejša za vplive iz okolja. Mrzel zrak zunaj ter suh zrak v notranjih ogrevanih prostorih še dodatno izsušita otroško kožo. Kako jo zaščititi?

image
/11


Tako kot v hladnih mesecih poskrbimo za toploto in zaščito telesa s toplimi oblačili, je treba poskrbeti tudi za »obleko« kože, ki je izpostavljena zunanjim vplivom. To je zlasti koža obraza in rok.

Spodnjih 5 nasvetov vam bo v pomoč pri negi kože malih sončic in sončkov v zimskih dneh:

 

1. nasvet: Za umivanje uporabljajte nežna mila – brez nepotrebnih dodatkov, kot so parfumi in barvila.

Mila z dodanimi parfumi in barvili ter mila, ki se težko sperejo z vodo, dodatno izsušijo kožo. Zato je priporočena uporaba nežnih izdelkov. Takšne najdete v liniji za nego kože Bambo Nature, proizvedeni na Danskem. Njihov gel za umivanje telesa in las (na voljo v večji in manjši embalaži) je veganski, iz 100 % naravnih sestavin in primeren za najobčutljivejšo kožo. Ne draži oči in je dermatološko testiran.

Za male uživače pa je odlično tudi Baby olje za nego iz certificiranega ekološkega repičnega olja in olja mareličnih koščic z visoko vsebnostjo vitamina E, ki ohranja kožo navlaženo in negovano. Za mehko in  voljno kožo je dovolj le nekaj kapljic v kopeli, primerna pa je tudi za nežno masažo po umivanju.

 

2. nasvet: Nahranite kožo z vlažilnim losjonom – prilagojenim nežni otroški koži.

Za nego kože se (po potrebi – ne nujno vsak dan) priporoča tudi uporaba vlažilnega losjona. Losjon za telo Bambo Nature s 23 % maščob rastlinskega izvora ne vsebuje parfumov in barvil in je dermatološko testiran. 100 % naravnih sestavin vključuje aloe vero, karitejevo maslo in kokosovo olje.

 

3. nasvet: Preden greste na mrzel zrak, zaščitite izpostavljeno kožo obraza in rok. V sončnih dneh ne pozabite tudi na UV-zaščito!

Rdeča lička in nosek so zelo simpatični pri malčkih, a nakazujejo na izsušitev kože. Zato preden odidete na svež zrak, namažite lička, nos, brado in roke s kremo, ki vsebuje več maščob.

Za ta namen je odlična pomirjujoča krema Bambo Nature, ki vsebuje kar 38 % maščob rastlinskega izvora. Krema je zaradi negovalnih sestavin, aloe vere, karitejevega masla in kokosovega olja, odlična za pomiritev razdražene kože in njeno zaščito. Zato je poleg za ritko oz. nego kože pod pleničko odlična tudi za zaščito izpostavljene kože obraza in rok v hladnejših dneh.

Tudi pozimi pa v sončnih dneh nikakor ne pozabite na UV-zaščito nežne otroške kože. Pri Bambo Nature imajo na voljo kremo za zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem 30 in z zaščitnim faktorjem 50.

 

bambo

 

4. nasvet: Poskrbite, da otrok dovolj pije

Na kožo ima velik vpliv tudi hidracija, zato poskrbite, da bo otrok dovolj pil – pa naj gre za dojenje, hranjenje z mlečno formulo ali pri večjih raziskovalcih pitje po steklenički ali iz kozarčka. Najboljša je voda, nesladkan čaj ali kompot.

 

5. nasvet: Zrak v notranjih prostorih naj ne bo (pre)suh

Zaradi ogrevanje je navadno zrak pozimi v notranjih prostorih presuh. Ustrezna relativna zračna vlažnost je med 40 in 60 %. Za večjo vlažnost lahko namestite posode vode na radiatorje ali vlažne krpe.

 

Uživajte na zraku z malo sončico ali sončkom – tudi pozimi

Tudi v hladnejših dneh preživite z malo sončico in sončkom čim več časa na svežem zraku. Le poskrbite, da bo nežna otroška koža zaščitena.

 

Priskrbite si uporabne informacije in nasvete, da bo nežna koža vašega otroka ustrezno zaščitena in negovana. Preverite brezplačni e-vodnik za starše Nega otroške kože: Kaj je dobro vedeti?, ki so ga pripravili pri nordijski blagovni znamki Bambo Nature. Brezplačni e-vodnik je dostopen na tej povezavi.

 

bamboo

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
5
Otroška igra - kako lahko pomagate starši
Spodbuda ni prisila. S pravilno spodbudo lahko otroku preko igre pomagate razviti osnovne spretnosti in pestro domišljij...
3
Familylab svetuje: Najstnik ne sodeluje
Za najstnike je družina še vedno zelo pomembna, čeprav ni videti tako. Kljub temu, da se veliko posvečajo sebi, želijo b...
3
Nedosleden starš, negotov otrok
Starši imajo danes težave z doslednostjo pri svojih vzgojnih ravnanjih. Namesto tega je veliko pogovarjanja, dogovarjanj...
3



Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?