|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako prepoznati najbolj plodne dni?

Uredništvo Ringaraja.net, 18.5.2023
Včasih se črtici na nosečniškem testu kar nočeta prikazati. Ena izmed metod, ki jih je dobro upoštevati, če se trudita za zanositev, je sledenje ovulaciji. In to je osem znakov, na katere bodita pozorna.

image
To je osem znakov ovulacije, na katere morate biti pozorni. (Foto: Freepik.com) (Freepik.com)
/11


Kakšni so znaki, da imam ovulacijo? To je osem znakov, na katere morate biti pozorni. (Pomembno pa je poudariti, da so prvi trije najpomembnejši.)

 

1. Sluz iz nožnice

To je normalen vaginalni izloček, ki pomaga, da sperma lažje pride do maternice in jajčeca. Da je nastopila ovulacija lahko prepoznamo po tem, ker se je sluz spremenila v lepljivo, kremasto, s konsistenco jajčnega beljaka.

 

2. Bazalna telesna temperatura

Povprečna telesna temperatura v budnem stanju (v času, ko se zbudite) pred ovulacijo je približno 36 - 36,5 stopinj, po ovulaciji pa naraste na približno 36,4 - 37 stopinj.

 

PREBERITE TUDI: Kaj je bazalna telesna temperatura?

 

3. Maternični vrat

Približno v času ovulacije bo vaš maternični vrat postal višji, mehkejši in bolj odprt (v nasprotju z nizkim, čvrstim in zaprtim). S čistimi rokami lahko vstavite prst v nožnico in potipate maternični vrat ter začnete to spremljati.

 

4. Rahlo krvavenje - Spotting

Včasih, ko se jajčece sprosti iz folikla, pride do rahle krvavitve, ki jo lahko opazite kot madeže. Vendar je to zelo redko – ena izmed študij je pokazala, da bo imelo le približno 5 % žensk krvavitev sredi ciklusa.

 

PREBERITE TUDI: Ovulacija in plodni dnevi

 

5. Bolečina ali krči

Približno 35 % žensk bo med ovulacijo občutilo bolečino. Morda boste na splošno čutili krče v spodnjem delu trebuha (podobno kot takrat, ko dobite menstruacijo) ali pa ostro bolečino na eni strani.

 

6. Občutljivost dojk

Povišanje vrednosti hormonov, povezanih z ovulacijo, lahko včasih povzroči občutljivost vaših dojk.

 

7. Slabost, utrujenost in glavoboli

Kljub temu, da so to klasični nosečniški simptomi, jih lahko sprožijo hormoni tudi med ovulacijo.

 

8. Povečan spolni nagon

Mnoge ženske opazijo, da so bolj spolno vznemirjene, ko se približujejo ovulaciji.

 

IZRAČUNAJTE SVOJO OVULACIJO TUKAJ

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Sanje o nosečnosti so pozitivne
Se je tudi vam kdaj sanjalo, da ste noseči? Pomenijo te sanje, da si želite otroka oziroma še enega otroka? Preverite, k...
5
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
4
Beremo: Refleksologija za začetnike
Težave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
2
Hormonski motilci
Vzroki in posledice motilcev hormonskega ravnovesja – kje se nahajajo in kako se zavarovati pred njimi
2



Bakterija, ki povzroča raka
V Sloveniji je kar četrtina ljudi okužena okužena z bakterijo Helicobacter pylori, ki povzroča raka na želodcu. Odziv na...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?