|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideja za vikend: Kam z otrokom na sankanje?

kamzmulcem.si, 20.1.2024
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

image
Sankanje z malčki je vedno odlična zabava. (kamzmulcem.si)
/11


Na popotniško-izletniškem portalu Kamzmulcem.si, polnem predlogov za družinske izlete in potepanja z mulci, smo pripravili devet predlogov za sankaške dogodivščine z otroki.


1. Pokljuka

Pokljuka je verjetno najbolj znana destinacija za sankanje z malčki. Na Pokljuki imate več sankališč. Tisti z večjimi otroci boste šli v bližino smučišča, saj imajo tam tudi smučarski trak. Za malčke, ki se hitro naveličajo mraza, priporočamo tisto ob Športnem centru Pokljuka. Sankališče ni preveliko, ob vznožju je iglu in mini lokalček, kjer lahko spijete čaj in se malo odpočijete. V sklopu centra je restavracija, kavarna in tudi previjalnica. Če sije sonce, je terasa idealna za martinčkanje na zimskem soncu. Veliko staršev združi sankanje z rekreativnim tekom na smučeh.

 

2. Kranjska Gora

Še ena od “zimskih klasik” za vso družino. V Kranjski Gori se boste vsi skupaj verjetno najbolj zabavali na “glavni plaži”. Sankališče je primerno tudi zato, ker lahko večji otroci smučajo na položnejših progah in traku, mlajši pa se sankajo in uživajo na snegu. Koče na obrobju plaže poskrbijo za hrano in pijačo, nekatere imajo na svojem vrtu tudi igrala. Glavna prednost Kranjske Gore je urejena infrastruktura in zabava za vso družino. Glavna slabost je precejšnja gneča.

 

3. Stari Vrh

Sankanje in smučarski trak na Starem vrhu nista tako popularna kot v prej omenjenih krajih, vseeno pa sta lahko zelo zabavna in prijetna, pa še gneča je običajno precej manjša. Če se boste z mulci odpravili na Stari vrh, bodite najbolj pozorni na to, da pridete na pravo izhodišče. Smučišče ima namreč dva dostopa. En je do šestsedežnice in vodi preko Selške doline, medtem ko je prava pot do sankališča in otroškega traku prek Poljanske doline. 

Ob vznožju smučarskega traku je majhna brunarica z osnovno gostinsko ponudbo (hot dog in topli napitki), pred njo pa sta tudi dve gugalnici in tobogan. Brunarica je na sončni legi, smučišče pa delno v senci in delno na soncu. Ob našem obisku je na smučišču tudi močno pihalo, a je brunarica vseeno v solidnem zavetju. Pa vendar predlagamo, da pred obiskom preverite tudi veter.

 

4. Pohorje

Na vrhu Mariborskega Pohorja (blizu zgornje postaje gondole oz. zraven »bejbike« – proge Bellevue) je brezplačno sankališče. Priporočamo za male in velike otroke. Na vrh Pohorja se lahko zapeljete z avtom ali z gondolo. Cene in obratovalni čas preverite tukaj.

Sankanje je možno tudi na Arehu. Mi smo preskusili teren, ko še ni bilo naravnega snega in niso obratovale vse proge. Parkirali smo pri cerkvi in se spustili na progo Ruška pod hotelom Areh. Ko naprave delujejo, je sankanje možno zares samo na zgornjem delu proge. Desno od nje obratuje vlečnica – krogci, primerna za otroke.

Kadar je dovolj snega običajno uredijo sankališče tudi ob spodnji postaji gondole in otroški park pred hotelom Arena.


5. Celjska koča

Le 20 minut iz središča Celja se pod Tolstim vrhom (834 m) razteza smučišče Celjska koča, ki obsega več kot 4 ha površin. Kljub temu da smučišče sodi v kategorijo manjših smučišč, ima, kot pravijo na njihovi spletni strani, vse kar imajo veliki. Odlični sistem umetnega zasneževanja s kompaktnim snegom, omogoča pa tudi nočno smuko, saj je opremljeno z razsvetljavo. Ob izteku smučišča je otroški poligon s 60 m tekočim trakom. Uporaba traku je brezplačna. Cenik za ostale smučarske aktivnosti nadete tukaj.

V modernem hotelu se boste lahko ogreli ob kaminu ali pa z otroki obiskali mini igralnico. V sklopu hotela je tudi restavracija z razgledom na celjsko kotlino. Nudijo vam vse od domačih jedi na žlico do hot dogov in sladic. Poleg hotela je tudi zanimivo otroško igrišče.

 

6. Rakitna

Rakitna je super kraj za kratek pobeg iz betonske džungle, kjer dobiš dozo svežega zraka za dušo in možgane ter uživaš v idiličnem okolišu. Na Youtubu smo našli filmček, ki na kratko zajame radosti sankanja na Rakitni, ko sneg še ni podlegel toplemu vremenu – sankanje na Rakitni.

Če je dovolj hladno, pa nikar ne pozabite na drsalke. Rakitna je pozimi priljubljen kotiček za vse, ki se radi drsajo ali igrajo hokej na ledu. Vozičkarji se lahko odpravite na sproščujoč sprehod ob jezeru in po okoliških hribčkih.

Čisto ob jezeru stoji Hotel Rakitna z restavracijo. V sončnem vremenu priporočam martinčkanje na njihovi terasi, s pogledom na jezero/drsališče. Tam vas čaka tudi dnevna ponudba kosil. Pred hotelom najdete tudi manjše igrišče s toboganom.

 

7. Tivoli

Če nimate preveč časa in volje za organizacijo izleta, je tudi Tivoli dobra alternativa – s soncem ali brez. Za vse tiste, ki nimate svojih sank, si jih lahko izposodite v lokalu Mini golf – Tivoli.

Za odmor oziroma malico smo skočili v bližnji Cekinov grad, v kavarnico Bienale na kavo in rogljiček.

 

8. Skirca - Logatec

Skirca je znani hrib na obrobju Logatca, kjer domačini, ko je sneg, lepo uredijo tako sankališče kot tekaške proge. Sankališče je ravno prav strmo in široko, da se tudi ob največji gneči po njem sproščeno spušča tako staro kot mlado.

V bližini ni gostinske ponudbe, zato predlagamo, da vzamete s seboj termovko s toplim čajem in malico.

 

9. Šentjošt nad Horjulom

Sankali smo se tudi na smučišču Šentjošt nad Horjulom, kjer je “sankašem” namenjen le manjši del proge, ki pa je za otroke prav tako zabaven. Sankališče je ponoči osvetljeno, sani pa se lahko tudi izposodi. Ker se smučišče in sankališče nahajata praktično v vasi, je lokalcija manj primerna za pse. V Šetjoštu je gostišče Grič, kjer lahko z družino nekaj pojeste ali spijete.

 

Celoten članek s koristnimi povezavami najdete na portalu kamzmulcem.si

 

kamzmulcem

Priljubljen slovenski blog za aktivno preživljanje časa z otroki, kamzmulcem.si, je pravi spletni popotniško-izletniški svetovalec. Starši na njem dobite ogromno idej za izlete po Sloveniji, predloge za krajša prostočasna doživetja z mulci in potopise s potovanj z otroki iz vseh koncev sveta. Pokukajte na Kamzmulcem.si in poiščite svojo destinacijo za naslednji izlet oziroma počitnice z družino. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
7
Družinam prijazni hoteli
Glavna značilnost družinskih hotelov je, da so tako storitve kot hotelska infrastruktura prilagojene družinam in še pose...
4
Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...
3
IDEJA ZA VIKEND: Korita Krčnik
Poletje lovimo za rep, izkoristimo proste dni za družinske izlete po Sloveniji.Vabimo vas, da obiščete korita Krčnik, ki...
3



Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
Družinski izlet na Kras
photo
Kras nam je tako pri srcu, da se tja odpravimo kar pogosto. Včasih le na sprehod in kosilo, včasih za cel vikend ali cel...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?