|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kiti, varuhi planeta in svetovni dan Zemlje

Kinodvor, 12.4.2023
Kinodvor in izbrani kinematografi Art kino mreže Slovenije bodo na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, predvajali novi dokumentarni film Kiti, varuhi planeta.

image
/11


Sinhronizirani dokumentarni film za vse generacije Kiti, varuhi planeta (Les gardiennes de la planete, Jean-Albert Lievre, Francija, 2023, 82 minut, distribucija FIVIA – Vojnik, 7+) je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti kitov. V filmu odkrivamo neverjetno zgodbo o kitih, prebivalcih svetovnih oceanov, ki so ključni ohranjevalci ekosistema našega planeta že več kot 50 milijonov let. Film, ki ga je navdihnila pesem Whale Nation Heathcota Williamsa, nas popelje na potovanje, na katerem odkrivamo še neraziskana področja in komaj poznano družbo kitov – z njihovimi izjemnimi sposobnostmi in bogatim ter kompleksnim socialnim življenjem.

 

Spored projekcij na svetovni dan Zemlje, 22. aprila:

Gledališče Park, Murska Sobota – 10:00

Kulturni center Janeza Trdine, Novo Mesto – 10:00 in 18:00

Kinogledališče Tolmin – 10:00

Kinodvor, Ljubljana – 16:00

Kino Črnomelj – 17:00

Kino Velenje – 17:00

Kino Trbovlje – 17:00 (16:15 tematska delavnica)

Kino Union, Celje – 17:00

Mestni kino Ptuj – 17:00

Art kino Odeon, Izola – 18:00

Kulturni dom Cerknica – 18:00

Linhartova dvorana Radovljica – 18:00

Kino Sora, Škofja Loka –18:30

---

Mestni kino Domžale – 23. aprila ob 18:00

 

Z vstopnico naravoslovne razstave V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu si lahko film ogledate po znižani ceni 3 €. Prav tako si lahko do 20. maja s kinovstopnico razstavo ogledate po enaki znižani ceni 3 €. Ugodnost velja za zgoraj navedene kinematografe.

Razstava V vrtincu sprememb predstavlja tipična slovenska naravna okolja, zakonitosti narave in dejstvo, da se na svetu vse spreminja. Že od nastanka se spreminja naš planet, z evolucijo se milijarde let spreminja tudi življenje. V zadnjem času velike in zaskrbljujoče spremembe v naravi povzroča človek. Razstava slikovito in interaktivno opozarja na posledice podnebnih sprememb, ki nezadržno spreminjajo naš planet; na danes pereče propadanje biotske raznovrstnosti v vrtincu šestega množičnega izumiranja vrst na Zemlji.

Film Kiti, varuhi planeta prihaja v slovenske kinematografe zahvaljujoč distributerju Fivia – Vojnik in bo premierno prikazan v programu Kinobalon na festivalu Bobri, 15. aprila v Kinodvoru. Na premieri bo z nami soavtorica razstave V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu in pedagoginja v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, dr. Staša Tome. Film ostaja na sporedu Kinodvora tudi med prvomajskimi počitnicami.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
9
15 dejstev o zakonski zvezi
Nekaj dejstev o zakonski zvezi, razvezi in izvenzakonski skupnosti pri nas.
4
Kako naj opremimo sobo za osemletnega šola...
Arhitekt odgovarja na vaša vprašanja v povezavi z opremljanjem otroške sobe s pohištvom Planet.
4
Otroška soba, primerna vse od malčka pa do...
Iščete idejo, kako bi opremili sobo za svojega malčka, da bo primerna tudi, ko bo ta zrasel v šolarja oziroma najstnika?...
4



Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...
Zaključil se je 16. ljubljanski festival B...
Letos je v Ljubljani 62 producentov pripravilo 130 dogodkov, ki se jih je udeležilo več kot 13.000 obiskovalcev, potekal...




Kdaj mlečni izdelki dojenčku
aleksandra silvija



Pred 6-im mesecem (27%)

Po 6-em mesecu (73%)


Število vseh glasov: 219

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!