|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ko te zadene trojna sreča - trojčki!

Uredništvo Ringaraja.net, 22.8.2018
Starši trojčic Isidore, Sofije in Nadje iz Celja so se v okviru dobrodelne akcije podjetja Radenska, v katerem tudi bijejo tri srca, razveselili novega prilagojenega vozička za trojčke in avtosedežev.

image
Prisrčne Isidora, Sofija in Nadja iz Celja
/11


V Sloveniji smo v zadnjih treh desetletjih zabeležili kar 150 porodov trojčkov ter šest porodov četverčkov. Rekordni sta bili leti 1993 in 1995, ko je bilo porodov trojčkov 12. Tri leta zapored, med leti 1998, 1999 in 2000, pa so se trojčki rodili kar sedemkrat.

Pri nas število večplodnih nosečnosti skozi čas niha - na primer lani so se trojčki rodili le enkrat, sicer pa v zadnjem desetletju beležimo povprečno tri porode trojčkov letno.

Nedavno so se pisani druščini pravih medicinskih čudežov pridružile še tri prikupne deklice – Isidora, Sofija in Nadja iz Celja. To so tudi prva »tri srca«, rojena v Sloveniji, ki so jih v podjetju Radenska obdarili s posebej prilagojenim vozičkom in avtosedeži. V okviru dobrodelne akcije želijo namreč pomagati prav vsem staršem, ki bodo v letošnjem letu 2018 dobili trojčke.

 

Pričakovali so dvojčke, toda ...

»Do 12. tedna sva bila z ženo prepričana, da bova dobila dvojčke. Potem pa je na ultrazvoku sledilo presenečenje, saj smo opazili še tretjo deklico, ki se je do takrat skrivala,« je povedal oče, Vladica Radosavljević. Ker je šlo za rizično nosečnost, so se trojčice rodile predčasno - s carskim rezom v 33. tednu v Ljubljanski porodnišnici.

»Sofija je tehtala 1700 gramov in je merila 39 centimetrov, Isidora 1650 gramov in 40 centimetrov, Nadja pa 1960 gramov in 41 centimetrov. Dva tedna so bivale v porodnišnici, kjer je bilo osebje izjemno prijazno, polno razumevanja in podpore,« se spominja oče.

In kako danes izgleda njihov vsakdan? »Zanimivo in noro! Z ženo ne veva, kakšno je življenje z enim otrokom, a ko pri nas poskrbiva za enega, je že na vrsti drugi in tako se nenehno vrtimo v krogu. Nikoli nam ni dolgčas. Je naporno, ampak ni večje sreče in radosti od najinih treh src,« še smeje dodaja.

 

Tri srca

 

 

Obdarili bodo vse trojčke v letu 2018!

Ker trojno veselje prinaša trojne obveznosti, tudi finančne, so v podjetju Radenska letos začeli z akcijo, s katero bodo priskočili na pomoč vsem staršem, ki v letu 2018 pričakujejo trojčke. Vsem bodo podarili prilagojeni voziček za trojčke in avtosedeže za njihove male nadobudneže.

»Radenska je podjetje, v katerem bijejo tri srca. V idejo, da pomagamo novopečenim staršem trojčkom, smo se zato v hipu zaljubili. S projektom smo najprej začeli na Hrvaškem, kjer smo letos obdarili že šest družin, in zdaj tudi prve trojčice, rojene v Sloveniji. Ko spoznaš zgodbe in vrtiljak čustev v družinah s trojčki, veš, da je pomoč prišla v pravem času in v prave roke,« je povedala Alenka Dujanović, odgovorna za odnose z javnostmi v Radenski.

Projektu se je kot partner pridružil tudi Baby Center, kjer so malčice obdarili s praktičnim paketom. »Z veseljem smo se kot partnerji pridružili Radenski pri tem res čudovitem projektu, saj se zavedamo, da trojno veselje prinaša tudi trojne skrbi, ki so tudi finančne. Baby Center tako vsem bodočim in novopečenim staršem nudi roko za vse njihove začetke. In ker se zavedamo, da je prihod novega člana res nekaj najlepšega, a hkrati odgovornega, verjamemo, da bomo v tem projektu spisali čudovito zgodbo ter skupaj pomagali in osrečili veliko staršev, ki se jim bodo pridružili trije srčki,” je povedala Pia Tršinar iz Baby Centra.

 

Če tudi vi v letošnjem letu pričakujete trojčke, hitro preverite spletno stran Trojcki.si, kjer se lahko prijavite za prilagojen voziček in avtosedeže ter izveste več o tem srčnem projektu.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
52
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
11
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
9
Kdaj naj bo bodoči očka raje tiho?
Vsak porod je drugačen in vsaka bodoča mamica se z njim sooča drugače in tako pričakuje različne stvari od svojega partn...
9



Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?