|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

500 evrov dodatka za novorojenčke, rojene od 12. marca 2020

Uredništvo Ringaraja.net, 23.12.2020
Novost glede izrednega dodatka za novorojenčke, ki ga predvideva sedmi paket protikoronskih ukrepov - dobra novica za vse starše, ki ste rodili v času razglašene epidemije.

image
Starši novorojenčkov bodo ob rojstvu prejeli 500 evrov največ eno leto po koncu epidemije. (Foto: Freepik)
/11


Sedmi protikoronski zakon (PKP7) prinaša tudi izredno pomoč ob rojstvu otroka v vrednosti 500 evrov za vsakega novorojenčka.

Ta krizni dodatek je bil sprva namenjen le staršem otrok, ki so bili rojeni od uveljavitve zakona PKP7 do največ enega leta po koncu epidemije, vendar so se na Vladi odločili, da razširijo krog upravičencev.

 

PREBERITE TUDI: Kaj sedmi protikoronski ukrep prinaša družinam?

 

Že od 12. marca 2020 dalje!

Kot je minister za obrambo in podpresednik Vlade Matej Tonin sporočil na Twitterju, so po pogovoru s premierjem Janezom Janšo in gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom sklenili, da se bo izredna pomoč ob rojstvu otroka v višini 500 evrov zagotovila tudi novorojenčkom, ki so bili rojeni pred sprejetjem PKP7 oziroma od spomladanske razglasitve epidemije dalje.

Do izredne pomoči ob rojstvu otroka so torej upravičeni vsi novorojenčki, rojeni od 12. marca 2020 in do največ enega leta po koncu epidemije; kar pomeni, da končen datum še ni znan, saj zadnja epidemija še vedno ni bila preklicana.

 

PREBERITE TUDI: Datumi izplačil socialnih transferjev za leto 2021

 

Ni vam treba vlagati nobene posebne vloge

Kot so pojasnili v uradnem obvestilu, bo izplačilo izredne pomoči ob rojstvu otroka izvedeno po uradni dolžnosti za vse upravičence do redne pomoči ob rojstvu otroka, ki izpoljnjujejo pogoje, zato staršem za to izredno pomoč ni treba oddajati nobene posebne vloge.


Redna pomoč ob rojstvu otroka sicer letos znaša 286,72 evra, v nekaterih občinah pa starši prejmejo še občinsko pomoč, ki je lahko v obliki denarnih sredstev ali simboličnega darila. Med vsemi občinami je najbolj radodarna Občina Moravske Toplice, ki staršem ob rojstvu otroka podari kar 1.000 evrov pomoči.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
10
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
9
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
5
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
5



Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?