|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Lažja kardio vadba v nosečnosti - velik pomen

Uredništvo Fit.ringaraja.net, 1.9.2010
S pomočjo aerobike krepite svoje srce in pljuča ter vzdržujete mišični tonus. To obliko aerobike (brez skakanja, visokih brc, preskakovanja, tek, hitrih gibov in obratov, …) lahko izvajate skoraj celo nosečnost.

image
/11


Prednosti aerobike med nosečnostjo

Čeprav lahko danes kupite kvalitetne DVD-je s to vrsto vadbe in izvajate vaje doma zaradi časovne stiske ali ker ste preutrujeni, da bi šli v telovadnico, je vendarle bolje, da se pridružite vodeni aerobiki, ki je namenjena nosečnicam. Obdani boste z družbo nosečnic, lahko boste poklepetali in v bližini bo vedno usposobljen vaditelj, ki zna poskrbeti za vašo varnost. Če ste bili k aerobiki vpisani že pred nosečnostjo, mirno nadaljujte. Vendar pa ne pozabite opozoriti vaditelja, na to, da ste noseči, saj vam bo lahko svetoval pri izbiri vaj in jih prilagodil tako, da za vas ne bodo preveč naporne.

Namigi za prvo trimesečje

Oblecite se tako, da vam bo udobno. Dobro je tudi, če se oblečete večplastno, da se boste lahko med vadbo slekli, če vam bo vroče. Če boste preveč zadihani, takoj nehajte z vajami, saj je to znak, da je vadba za vas prenaporna. Ne pozabite na 13 pravil o varni vadbi med nosečnostjo.

Namigi za drugo trimesečje

Med vadbo ne pozabite imeti vedno pri sebi steklenico vode, saj lahko kaj hitro pride do dehidracije, kar pa bi povzročilo maternične krče in v izrednih primerih tudi prezgodnji porod. James M. Pivarnik, dipl.prof na Univerzi Michigan pravi, da za nosečnice ni nekega uradnega pravila o tem, koliko tekočine morajo popiti med aktivnostjo/vadbo. Dobro pa si je zapomniti, naj bi nosečnica popila kozarec vode ( 2 dl) pred vadbo, en kozarec vsakih 20 min vadbe in en kozarec po končani vadbi. V vročem in vlažnem ozračju je potrebno več tekočine.

Ne pozabite, da je vaše ravnotežje sedaj slabše, zato morate biti še bolj previdni. Lahko se pridružite tudi aerobiki za nosečnice v vodi, ki je manj stresna za vaše sklepe in bolj varna, kar se tiče poškodb ali padcev.

Namigi za tretje trimesečje

Sedaj vas vaš velik trebušček verjetno že ovira pri določenih gibih. Če se težko stegnete, sklonite ali nagnete, potem samo korakajte na mestu. Tudi to bo povečalo vaš srčni utrip. Izogibajte se vaj, kjer bi se mogli sklanjati, vrteti, sukati in podobno, od česar se vam lahko zvrti in izgubite ravnotežje. Naučite se prepoznati znake, ki vam povedo, da ste z vadbo pretiravali.


Povzeto po: Aaron Deutsch M.D., August 2006 / BabyCenter Medical Advisory Board, Sept 2006

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hujšanje brez lakote
Pomlad je tu, čas je za sprehode z vozički, za igranje na prostem z malčki. Treba bo odvreči zimska oblačila. Se je čez ...
3
Vadba za nosečnice – 2. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - VADBA V NOSEČNOSTI IN NJEN VPLIV NA NOSEČNICO IN OTROKA
2
Vadba za nosečnice - 3. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - OSNOVNA PRIPOROČILA ZA VADBO V OBDOBJU NOSEČNOSTI
2
Vadba za nosečnice – 1. del
Ženska, ki nadaljuje z vadbo tudi v obdobju nosečnosti, ima več energije za vsakodnevne dejavnosti. In tudi če ste že ve...
2



Preprečite bolečine v križu z vadbo
photo
Dobro je, da nosečnica vzdržuje svojo telesno pripravljenost skozi vso nosečnost. Obstajajo pilates vaje, ki preprečujej...
Pilates za krepitev nog
Pri vseh pilates vajah je zelo pomembno, da pred izvedbo vaje potegnete popek proti hrbtenici , dihate pravilno (vdih sk...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?