|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Malček gre na morje

Tina Južnič, 20.8.2010
Pa smo ga le dočakali, dolgo pričakovani dopust. Težko pričakovane vodne aktivnosti, morje, sonce, poletje … juhu, to bomo čofotali! Pa smo res?

image
/51


Seznam nujnih dopustniških potrebščin je bil napisan šele v sredo, pranje gore perila je potekalo na deževen četrtek (še sreča, da obstajajo stroji za sušenje perila), glavni del pakiranja je bil izveden v petek zvečer. Začelo se je odštevanje ur do odhoda.


Dan pred odhodom sva se z Gajem pogovarjala: „Gaj, jutri gremo pa na morje.“ Prestrašeno mi je odgovoril: „Ne, ne.“ „Kako ne?“ sem se začudila. „Ali nisi vesel, da bomo cel teden skupaj. Jaz, ti in oči?“ Sledil je širok vesel nasmeh. To je bilo to, torej, malček se je za trenutek ustrašil, da ga ne bova vzela s seboj.

Pogovor sva nadaljevala v stilu, kako se bomo peljali z avtom, kje bomo bivali in o tem, kako bomo čofotali v vodi. Smešno, ampak mislila sem, da moja mala brihtica ne razume, kaj točno govorim, ker je tako vztrajno odkimaval z glavico, kadar sem omenjala plavanje v morju. Že prvi dan dopusta pa sem ugotovila, da me je čisto dobro razumel. Ampak, pustimo to za prihodnjič.


Čas za odhod

Tako je prišel večer. Ob polnoči je bilo že vse pripravljeno za odhod. Le še nujni nočni počitek in gremo! Ko se je Gaj zjutraj zbudil, smo se odločili za umirjen štart. Počasi smo se oblekli in odšli proti avtu. Tam nas je že čakal kuža Easy, ki je žalostno gledal izpod sovoznikovega sedeža: „Ali me ne boste vzeli s seboj?“ je govoril njegov pogled. Žal Easy, tebi bi bilo na morju prevroče, saj bomo kmalu nazaj.


In tako smo se odpeljali, nekaj čez osmo uro zjutraj, ko so se kolone turistov nekoliko umirile. Tekoča vožnja po vijugasti Kolpski dolini je Gaja kmalu uspavala in spal je vse do počivališča pred Zadrom. Tam pa je bil čas za akcijo. Kako vesel je bil najin fantek, ko je zagledal prečudovita igrala. Tekal je od enega do drugega in veselo vriskal.

Postojanka je bila namenjena tudi obvezni menjavi plenice. Ampak, kje? Si lahko mislite, da na tako ogromnem in urejenem postajališču nisem našla previjalnice! Morda sem jo spregledala, morda je res ni bilo. Še sreča, da sva z Matejem zdaj že tako spretna, da lahko takšne stvari opraviva brez posebnih miz, klopi oziroma podobnih olajševalnih pripomočkov.


Prihod na cilj

Na Gajevo žalost, smo kmalu zapustili igrišče in se ponovno usedli v avto. Po treh urah vožnje je bil vožnje že pošteno naveličan. Tudi jaz sem že komaj čakala, da se po nekaj letih spet vrnem v priljubljen kamp ob morju. In končno sem jo zagledala, tablo, ki je naznanjala naš prihod v Biograd (na moru). Naj se začnejo počitnice, ki smo si jih letos zares zaslužili.


Prihod na cilj je letos potekal malenkost drugače kot do zdaj. Po navadi smo se najprej ustalili, znosili stvari iz avtomobila v sobo in tako dalje. Letos je bila na prvem mestu hrana. Kot pravi lovci smo se najprej odpravili poiskati kaj za pod zob.

Odpravili smo se naravnost v mesto. Med sprehodom sva z Matejem občudovala, kako se je mesto v le nekaj letih turistično še bolj razvilo. Najin radoveden malček pa je opazoval nekaj drugega: „O, ladja. Še ena.“ se je čudil, medtem ko je med sprehodom po pomolu občudoval »hiše« na vodi. Toliko novih in zanimivih stvari je bilo kar naenkrat okoli njega.


Ampak, to je bil šele uvod v naše morske dogodivščine …


VAS ZANIMA, KAJ VSE JE DRUŽINICA DOŽIVELA? PREBERITE V NADALJEVANJU ...

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

12 neverjetnih fotografij divjega življenja
Včasih nam uspe na film ujeti trenutek, ki vzame sapo. Zbrali smo 12 neverjetnih fotografij, posnetih širom sveta.
5
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
5
Na dvorišču ni ograje
Pri založbi Didakta je pravkar izšla knjiga Ferija Lainščka: NA DVORIŠČU NI OGRAJE.
4
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
4



Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...




Ime za punčko
bušyka

Ime za fantka že imava, za punčko se pa kar ne moreva odločiti,...Prosim za pomoč :) Hvala!

Viktorija (13%)

Sofija (23%)

Izabela (30%)

Mila (22%)

Megi (12%)


Število vseh glasov: 627

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!