|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mati samohranilka: Pogumna in vztrajna

Helena Mlakar, 23.9.2011
Vas zanima, zakaj večina mater samohranilk zgleda, kot da teče vse gladko? Zakaj so kos vsaki težavi in zakaj se vztrajno ter pogumno borijo za boljši jutri? Dokazano je, da so matere samohranilke zelo močne osebe.

image
/11


Ko mati ostane sama z otrokom ali otroki, je to zanjo lahko velik stres. Včasih je skrbništvo nad otroki še vedno deljeno, s partnerjem ostane v dobrih odnosih, sta prijatelja in skupaj vzgajata, pa čeprav ne živita več skupaj. Pomagata drug drugemu in si delita stroške. To je idealno. A vedno ni tako. Včasih mati samohranilka ostane sama, podpirati mora vse štiri vogale hiše. Tega ji prej ni bilo treba, pred njo je velika naloga, ki pa jo utrdi in naredi še bolj močno.


Ne pozna strahu

Marsikatera mati samohranilka ne pozna strahu. Nauči se živeti z njim, ga obvladati in premagati. Na začetku je seveda težko, strah jo je. Toda kasneje ugotovi, da je strah le v njeni glavi in da je sposobna veliko. Premaga strah in pogumno stopa dalje. Pred sabo ima najboljši cilj – otroke.


Vzame si čas zase

Mati samohranilka se zaveda, da so otroci odvisni le od nje. Ve, da je edina, na katero se lahko zanesejo. Zaveda se, da mora ostati močna, zdrava in ne utrujena. Zato si zna vzeti čas zase. Ve, da je to dobro zanjo, da potrebuje sprostitev, saj tako lažje koraka skozi dan.


Nič ni tragično

Mati samohranilka se dobro zaveda, da so v življenju vzponi in padci. Kadar se znajde pred težavo, jo pogleda z vseh zornih kotov in poskuša rešiti. Noben problem se ji ne zdi prevelik. Sposobna se je pobrati znova in znova.


Zna se nasmejati

Zaveda se, da se je v življenju potrebno znati tudi iz srca nasmejati. Da včasih težavo, ki visi nad njo, najlažje premaga tako, da se nasmehne in optimistično gre naprej. V življenju zna poiskati vesele trenutke in jih uživati.


Poišče pomoč

Dobro se zaveda, da prav vsega ne more narediti sama in vedno zna poiskati pomoč. Kadar jo potrebuje, jo tudi poišče. Ni ji težko priznati, da včasih vsega ne zmore sama.

 

Vsaka mati je edinstvena in z dušo ter srcem predana svojim otrokom. Prav tako tudi vsak očka. In četudi očka živi drugje, sta z materjo ločena, to še ne pomeni, da mu je za otroke vseeno. Prav tako skrbi zanje po svojih najboljših močeh. Priznati pa moramo, da so matere samohranilke res močne in pogumne ženske.


 

Preberi še:

Očka samohranilec

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
6
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
5
Dojenčki potrebujejo vitamin D
Pomanjkanje vitamina D lahko vodi v rahitis, to je napaka pri razvoju kosti.
4
Odpoklic IKEA otroškega sedeža Antilop
Če imate doma IKEA otroški sedež ANTILOP, vam Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da ga prenehate uporabljati, saj ni v...
4



Prvi sprehod z novorojenčkom
Kdaj prvič ven z novorojenčkom? Mamice, ki ste rodile poleti ste se spraševale, če ni prevroče, med tem ko se mamice, ki...
To je za očete, ki ste vedno tu, ob otroku
Kaj je tisto, kar očete dela tako posebne? Kaj je tisto, zaradi česar je oče tako pomemben del otrokovega življenja? Zar...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?