|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mladi vse bolj socialno usmerjeni

Helena Primic, 27.7.2017
Na tekmovanju za naj mladinski startup, ki ga tradicionalno prireja Ustvarjalnik za srednješolce, ki so v lanskem letu ustvarili svoje prve posle, je prvič zmagalo socialno podjetje - Sara Hrašar s svojimi Compatki, ki so namenjeni invalidom.

image
Priznanje Naj mladinski startup 2017 je prejela Sara Hrašar.
/11


V okviru srednješolskih krožkov - podjetniških peskovnikov, v katerih imajo mladi možnost svoje ideje - ne glede na to, kako (pre)drzne so - pretvoriti v resnične posle, letošnja že šesta generacija mladih podjetnikov močno izstopa po svoji družbeni odgovornosti, saj je skoraj polovica vseh zamisli, ki so jih mladi izpeljali v okviru projekta Ustvarjalnik, družbeno odgovornih.

"V času, ko lahko takorekoč vsakodnevno prebiramo o zgodbah o korupciji, agresivnih poslovnih praksah in komolčarstvu, je zelo zanimivo in spodbudno, da se mlada generacija v poslu očitno obnaša bistveno drugače. Sicer v Ustvarjalniku že nekaj let opažamo trend, da se vedno večji delež najstniških podjetnikov bolj kot k dobičku usmerja k pozitivnemu družbenemu učinku, kar nas navdaja k velikemu optimizmu glede ravnanja bodočih voditeljev v našem gospodarstvu," je povedal Matija Goljar, direktor Ustvarjalnika, sicer znan tudi kot voditelj podjetniške oddaje Štartaj, Slovenija.


Compatki za invalide

Socialno usmerjena in družbeno odgovorna je tudi zmagovalna ideja oziroma prejemnica naziva Naj mladinski startup 2017 - dijakinja tretjega letnika Gimnazije Celje-Center Sara Hrašar, ki ji je mednarodna komisija vlagateljev za njeno idejo podelila povabilo in delno štipendijo za študij na elitni ameriški univerzi Watson. Med več kot 500 srednješolci iz Slovenije in tujine je vlagatelje prepričala s Compatki, ki so namenjeni osebam na invalidskih vozičkih, da na obisku ne umažejo doma.

Mlada podjetnica prek spletne strani izdelek že uspešno prodaja kupcem, a pomembneje, kot zaslužiti, se ji zdi, da "osebam z gibalno oviro zagotovimo dostojanstvo pri vsakodnevnih drobnih ritualih, ki delajo življenje najbolj polno, a jih praviloma niso deležni", je povedala Hrašarjeva, ki je navdih za izdelek dobila pri očimu, ki je na invalidskem vozičku.


Želite pomagati bodočim voditeljem?

Ustvarjalnik bo prihodnje šolsko leto spet organiziral podjetniške krožke v vseh večjih krajih po Sloveniji, zato v svoje vrste vabi vse podjetnike, ki bi bili pripravljeni s svojim zgledom in izkušnjami pomagati do prvih poslovnih korakov bodoči generaciji. Prijavni obrazec z vsemi dodatnimi informacijami lahko zainteresirani podjetniki najdejo na spletni strani Ustvarjalnika Ustvarjalnik.org.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2
Varčujmo za naše malčke
»Po toči zvoniti je prepozno,« pravi znan slovenski pregovor. Več kot pribito ta drži v primeru varčevanja za naš največ...
2
Vedno potrebujemo košček Amerike!
Naj bo film, popularna kultura ali globalne blagovne znamke, brez Amerike skorajda ne gre. Podobno je pri naložbah.
2



Po novem lažje do neizplačanih preživnin
1. septembra so začele veljati spremembe glede nadomestila preživnine, ki bo precej olajšala izterjavo neizplačanih prež...
Znižano plačilo vrtca
Stroški plačila vrtca so lahko zelo visoki in marsikateri starš si jih ne more privoščiti, zato je še kako dobrodošla po...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?